Mezi Indiány: dcera náčelníkova přehled

Mezi Indiány: dcera náčelníkova https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/338421/bmid_mezi-indiany-dcera-nacelnikova-slX-338421.jpg 4 77 77

Na tom, jak se člověk rozhoduje, záleží víc, než si zatím Bára dovedla představit. Když ji ovšem atlas nečekaně přenese na úplně stejné místo jako minule a ona se rozhodne tentokrát vydat jinudy, začne se odvíjet úplně jiný příběh. Ocitne se v zajetí indiánů, má velký strach o holý život a také se bojí, aby nepotkala sebe samu. A na závěr nás čeká překvapivé rozuzlení jedné záhady. Historička Veronika Válková ve svých knihách přenáší čtenáře do skutečné, reálné historie, kde spolu s Bárou zažívají napínavé chvilky, zároveň se toho ale také hodně dozvědí.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mezi Indiány: dcera náčelníkova. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

Štěpinambura
předevčírem 5 z 5

Opět super díl!

Snílek1980
19.02.2024 4 z 5

Od dětství indiány miluju, takže mě tenhle díl vysloveně potěšil. Moc mě bavilo dozvídat se podrobnosti o běžném životě v indiánské osadě. Vážně lituji, že když jsem chodila do základní školy, nebyly tyhle knížky k dispozici. Suchopárné hodiny dějepisu by se rázem staly záživnějšími.


martin č.
29.09.2023 4 z 5

Tenhle díl jsem přečetl celý během krátkých jízd trolejbusem do práce. Pravda, děj a zápletka byl daný dopředu předchozím dílem a dobrat se k tomu podstatnému v samém závěru mi přišlo tentokrát trochu zdlouhavé. Věřím nicméně, že dětským čtenářům se indiánské prostředí může líbit.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (3)

A přesně tomu se říká odkouzlený svět. Snaha vidět jen to, co se dá změřit, zvážit a vypočítat. Jenže život se nedá změřit, zvážit a vypočítat.


Pečuj o své myšlenky, protože se z nich stanou slova. Pečuj o svá slova, protože se z nich stanou skutky. Pečuj o své skutky, protože se z nich stanou zvyky. Pečuj o své zvyky, neboť ty utvářejí tvou osobnost. Pečuj o svou osobnost, protože ta utváří osud. A osud - to je tvůj život.


Tvoje myšlenky mají obrovskou moc. A s tím, co má obrovskou moc, je nutno zacházet velmi obezřetně. Kdo má moc, musí mít i zodpovědnost.


Kniha Mezi Indiány: dcera náčelníkova v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených113x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených12x
v Knihotéce33x
v Chystám se číst21x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech1x