4xbabča 4xbabča komentáře u knih

☰ menu

Nové šance Nové šance Lilly Lucas

Tentokrát už pátý příběh ze Skalistých hor byla opět sázka na jistotu, že to bude opět pěkné čtení, kde nechybí romantika, přátelství a krásná příroda.

09.05.2024 5 z 5


Chirurgova dcera Chirurgova dcera Audrey Blake

Stejně jako první kniha V jeho stinu ani její pokračování nezklamalo. Tentokrát Angličanka Nora odjela studovat medicínu na Boloňskou universitu v Itálii. V tehdejší době tam studovala jako jediná žena a nebylo to pro ni vůbec snadné, ale nevzdala to a těšila se po dostudování na návrat do Anglie. Krásný příběh, který určitě stojí za přečtení.

05.05.2024 5 z 5


Les Bor Les Bor Pavel Kohout

Docela dobrá česká detektivka z prostředí Branišovského lesa u Českých Budějovic určitě nezklamala. Pěkný příběh, kde nechybí napětí s přináší příjemné čtení.

23.04.2024 5 z 5


Potkáme se v Praze Potkáme se v Praze Julie Caplin

Milý, ale krátký příběh z vánoční Prahy s její krásnou atmosférou a kde nechybí ani romantika.

23.04.2024 5 z 5


Nultá hodina Nultá hodina Jana Poncarová

Další krásná kniha od spisovatelky Jany Poncarové, která je opět krásně napsaná, ale zase jiná než ty předchozí. Popis poválečné situace v naší republice je dobře vystižen, kde jsou i skutečné osobnosti kulturního a společenského života. Moc pěkný příběh, který se čte jedním dechem a určitě jej doporučuji k přečtení.

23.04.2024 5 z 5


Štěstí mi uniká mezi prsty Štěstí mi uniká mezi prsty Agnès Martin-Lugand

Kniha této autorky byla moje první, kterou jsem od ní četla. Příběh hlavní postavy švadleny Iris nebyl špatný, kniha se i docela dobře četla, ale závěr se mi nelíbil.

14.04.2024 3 z 5


Kdyby Kdyby Simona Votyová

Nejdříve bylo otázkou jakou částí knihy začít se čtením. Rozhodla jsem se pro příběh Simony. Obě části jsou moc dobře napsané, hezky se i čtou, ale v příběhu je hodně smutku a bolesti, které hlavní postava Nely prožívá, musí je řešit a rozhodnout, jak s životem naložit dál.

14.04.2024 4 z 5


Útěk na venkov Útěk na venkov Julie Caplin

Další kniha od dnes již mé oblíbené autorky opět nezklamala. Bylo to takové příjemné oddechové čtení o mladé ilustrátorce Elle, fence Tess a veterináři Devonovi a jejich postupném sblížení.
I

14.04.2024 5 z 5


Probuzená šelma Probuzená šelma František Niedl

Michal Dabert opět jako neohrožený hrdina v příběhu, kde nechybí cestování téměř po celé Evropě, spousta spolehlivých aut, jachty a hlavně čtivá kniha plná napětí.

05.04.2024 4 z 5


Z popela Z popela Aly Martinez

Je to jen malý okamžik a změní se život a vše je úplně jinak než dříve. Dvojice, která po tragédii zůstává spolu, postupem času odhaluje skutečnosti a tajemství z minulosti, která opravdu překvapí. Kniha se četla moc hezky, nepostrádá napětí a určitě si přečtu další knihy této autorky.

20.03.2024 5 z 5


V jeho stínu V jeho stínu Audrey Blake

Krásná kniha odehrávající se v 19. století v Londýně o příběhu mladé dívky Nory, která žije v lékařském prostředí, kde se toho spoustu naučila, i když v tehdejší době to bylo pro ženy nepřijatelné. Nádherné čtení a těším se na pokračování.

20.03.2024 5 z 5


Vlastní pokoje Vlastní pokoje Jana Poncarová

Dvanáct rozhovorů autorky Jany Poncarové se současnými českými spisovatelkami bylo opravdu příjemné a milé čtení. A také si už lépe dokáži představit, jak taková kniha vzniká, a že to není vůbec jednoduchá záležitost a určitě doporučuji k přečtení.

12.03.2024 5 z 5


Smrt číhá na jarmarku Smrt číhá na jarmarku Anders de la Motte

Na krásném švédském venkově dojde opět k dalšímu zločinu na jarmarku se starožitnostmi. Vyšetřováním je opět pověřen inspektor Peter Vinston ze Stockholmu spolu s místní mladou policistkou Tove Espingovou. Stejně jako první kniha je i tato opět super čtivá detektivka se spoustou překvapeni.

12.03.2024 5 z 5


Vstupenka do ráje Vstupenka do ráje Lenka Lanczová

Kniha se sice docela dobře četla, ale příběh samotný se mi tolik nelíbil, už jsem od autorky četla lepší knihy.

06.03.2024 2 z 5


Smrt přichází na prohlídku Smrt přichází na prohlídku Anders de la Motte

Tak to je opravdu moc pěkná detektivka, odehrávající se v krásném prostředí švédského venkova a se sympatickým inspektorem Peterem Vinstonem. A já už se těším na další díl.

29.02.2024 5 z 5


Pozdrav z Itálie Pozdrav z Itálie Jules Wake (p)

Kniha Pozdrav z Itálie je opravdu příjemnou oddechovou četbou, plnou cestování Francií, Švýcarskem a Itálií, v krásném autě a se zajímavým společníkem.

29.02.2024 5 z 5


Co když žádné zítra nebude? Co když žádné zítra nebude? Dagmar Digma Čechová

Krásně napsaný příběh dvou nerozlučných kamarádek, který nabádá zamyslet se co je v životě důležité. Je to první kniha od autorky Dagmar Čechové a určitě není poslední.

22.02.2024 5 z 5


Milostný příběh jednoho života Milostný příběh jednoho života Beth Morrey

Příběh důchodkyně Missy, který je vlastně vzpomínkami na její život, ale zároveň trpí samotou, když už její rodina není nablízku a velmi jí chybí. Ale Missy časem poznává nové přátele, vzájemně si pomáhají a ona i ve svém věku je opět šťastná. Krásná kniha, která určitě stojí za to si ji přečíst.

20.02.2024 5 z 5


Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku Julie Caplin

Příjemné oddychové čtení, jak už je u autorky Julie Caplin už tradici. Hlavní postava Ozzy dokázala zděděný hrad uvést s pomocí svých nových přátel do krásné předvánoční pohody. Ale určitě by bylo dobré je dozvědět víc o Skotsku.

20.02.2024 4 z 5


Ozvěny run Ozvěny run Christina Courtenay

Krásný příběh odehrávající se ve dvou časových liniích v současnosti a v době Vikingů. Kniha mě mile překvapila, je moc hezky napsaná, dobře se čte o kouzlu lásky, přátelství i odvahy. Určitě doporučuji k přečtení.

20.02.2024 5 z 5