Smrt číhá na jarmarku přehled

Anders de la Motte, Måns Nilsson

Vraždy v Österlenu série

< 2. díl

Na prosluněném, idylickém švédském venkově dojde k dalšímu zločinu: smrt v Österlenu tentokrát udeří na jarmarku starožitných a sběratelských věcí, který se každoročně koná v malém místním městečku. Věhlasný stockholmský inspektor Peter Vinston musí znovu přerušit dovolenou, aby se ujal vyšetřování vraždy neblaze proslulého překupníka. K ruce dostane opět Tove Espingovou, ctižádostivou policistku znalou místních poměrů. Oba překvapí, kolik zášti, starých křivd a neodhalených tajemství skrývá svět obchodu se starožitnostmi. Kdo by však byl kvůli nim ochoten sáhnout někomu na život?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2023 , Kalibr
Originální název: Ett fynd att dö för, 2022

Co říkají o knize uživatelé?

Druhý díl detektivní série se odehrává v malebném švédském městečku. Příběh se zaměřuje na vyšetřování vraždy starožitníka, což přináší napětí a zvraty. Hlavní postavy, policistka Tove a inspektor Peter, se opět ukazují jako skvělý tým. Čtenáři oceňují příjemnou atmosféru a promyšlené vyprávění, které je ideální pro odpočinek. Více v komentářích.

Komu by se kniha Smrt číhá na jarmarku mohla líbit?

• Fanoušci detektivních příběhů
  • Čtenáři hledající pohodové čtení
  • Milovníci švédské kultury a prostředí
  • Ti, kteří mají rádi napínavé zápletky

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smrt číhá na jarmarku. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

uxor
předevčírem

Jedna malá a nenápadná miska způsobí vlnu zločinů ve švédském zámku a hlavně v podzámčí a na jarmarku.

Anders de la Motte čtenářům zase hlavu mate složitým vyšetřováním, které neúprosně odhaluje charaktery starožitníků a znalců umění.

Koupit lacino, ošidit a když to nejde po dobrém, tak okrást majitele. Jsou schopni i vraždit a v tomto případě i zabíjet už mrtvého.

Perfekcionista Peter ( ještě k tomu všemu zamilovaný do podezřelé) a trochu zbrklá Tove po několika omylech nakonec vraha dopadnou a to téměř v televizním přímém přenosu.

Kniha mě přiměla vyhledat si informace o čínském porcelánu z období dynastie Sung a v aukční síni Sotheby's se podobná miska opravdu prodala za 2,2 milionu dolarů!
To je velké pokušení, ale vraždy?

Doporučuji všem milovníkům detektivek a složitých mezilidských vztahů. Příběh je mimořádně zdařilý.

PS: Náprstníky jsou tak krásné....

všech 171 komentářů

Související novinky - Smrt číhá na jarmarku (6)

100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2023)

01.09.2023

10 nejprodávanějších knih (15. týden)

19.04.2023

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Komáří kousance jeho touhu po venkovštějším životě značně zchladily.

Kniha Smrt číhá na jarmarku v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně303x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi