Smrt přichází na prohlídku

Smrt přichází na prohlídku https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477555/bmid_smrt-prichazi-na-prohlidku-noL-477555.png 4 745 209

Vraždy v Österlenu série

1. díl >

Chamtivost, zrada a vražda v okouzlujících přímořských kulisách – úvodní díl nové švédské detektivní série v nestárnoucím a stále oblíbeném stylu klasické krimi Agathy Christie. Realitní agentka a populární moderátorka Jessie Andersonová je nalezena mrtvá v jednom z předváděných domů. Věhlasný stockholmský inspektor Peter Vinston, který tu pobývá kvůli své dceři, je okamžitě vtažen do vyšetřování. Společně s místní policistkou Tove Espingovou zjišťují, že Jessie mohl mít důvod zabít téměř každý, kdo s ní a s tou vilou měl co do činění. Některá z idylických zahrad, rozkvetlých luk či písečných zátok skrývá vraha...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Döden går på visning , 2021


více info...

Přidat komentář

Kekik
dnes

Moc se mi líbí, jak Peter Vinston spolu s Tove Espingovou sbírali jednotlivé střípky, aby nakonec sestavili mozaiku celého případu. Nádherná obálka, skvělý jemný humor, a sympatické osoby. To je záruka, že se rozhodně a to velmi brzy pustím do druhého dílu.
Není potřeba potoků krve, mnoho mrtvol a ta nejvyspělejší technologie, aby mě detektivka bavila. Právě absence toho všeho knihu vyzdvihuje. A ještě jednou veliká pochvala za obálku.

Knihozrousenka
předevčírem 4 z 5

Vinston mě se svou OCD baví :)


Netae
30.03.2024 4 z 5

Skvělá detektivka, která si vystačí s normálním případem a nepotřebuje potoky krve. Dobré postavy, dobře umístěný děj. Čte se to úplně samo.

jarkaska
20.03.2024 5 z 5

K některým knihám se dostávám díky svým čtenářům. Tato je jednou z nich. Pěkná detektivka z švédského venkova. Četla se pěkně, žádná velká brutalita. Už mám zamluvený další díl, tak se těším na setkání s hlavními postavami.

alabra
03.03.2024 4 z 5

Lehká detektivka navozující dojem odpočinku, v němž zemřou dva lidé, trochu předvídatelný vrah, ale jinak dobré počtení, žádné přehnané násilí, příjemní lidé v okolí, no prostě taková prázdninová četba.

PaníLenka
02.03.2024 4 z 5

Detektivka pro relaxaci jak stvořená, nechybí napětí bez zbytečné brutality, osobní linka vyšetřovatelů i trocha humoru - jen víc takových knížek!

4xbabča
29.02.2024 5 z 5

Tak to je opravdu moc pěkná detektivka, odehrávající se v krásném prostředí švédského venkova a se sympatickým inspektorem Peterem Vinstonem. A já už se těším na další díl.

LucieT
26.02.2024 4 z 5

Začínala jsem s druhým dílem a ten se mi líbil víc, proto u prvního ubírám jednu hvězdu. Nicméně i tohle je čtivá a svým způsobem i pohodová detektivka, která se obešla bez severských brutalit. Vše do sebe zapadá a na konci je grande odhalení ve stylu Agathy Christie.

derminator
23.02.2024 5 z 5

Připadal jsem si jako když čtu Agathu Christie jen v moderní době 21. století. Kniha plná dejovych zvratů, skvělý detektiv už teď rozecitam druhý díl a těším se. Doporučuji a dávám 90%.

desert.fox
17.02.2024 5 z 5

Konečně detektivka, co dává smysl. Krásně starosvětská, přitom ze současnosti.

Mlsnákočka
12.02.2024 5 z 5

Výborná kniha. Napínavá, srozumitelná, s vynikajícími detektivy v akci. Přečetla jsem za dva dny a mám chuť jít do dalšího dílu.

marketa7
09.02.2024 4 z 5

Švédský venkov příjemně připomínající ten anglický. Stejně tak příběh a vyšetřování. Ač žádný dramatický průběh nechtělo se mi od četby odcházet a těšila jsem se na návrat. Doporučuji a těším se na druhý díl....

Sulmo
08.02.2024 4 z 5

Podezřelí jsou všichni, vrah jen jeden. Bystřejší čtenář detektivek může vraha odhalit dříve, ale stejně si nebude jistý. Pohodová detektivka. Hvězda navíc za hezkou obálku.

Jessica007
28.01.2024 5 z 5

Výborná kniha, moc mě bavila. Nejdříve jsem četla tedy druhý díl, který se mi velmi líbil, měla jsem ale trochu obavy, zda to nebude nějak vadit. Ale nevadilo. I tento první díl se mi hodně líbil a konečně nějaké současné detektivky, které nejsou brutální. Takže za mě pěkné počtení, líbilo se mi, že je v knize věnována i pozornost životu vyšetřovatelů, takže super.

fle.urinka
23.01.2024 5 z 5

Poté, co jsem se do knihy začetla jsem ji přelouskala velmi rychle. Děj pěkně plyne a nejsou zde žádné nesmyslné odbočky. Je pravdou, že jsem doposud nečetla žádnou knihu od Agathy Christie, takže nemám s čím srovnat, ale za mě byla kniha moc pěkná.
Dobrá detektivní zápletka spolu s dovednostmi zkušeného vyšetřovatele krásně podtrhla celý námet knihy, který se mi velmi líbil.

IHT
22.01.2024 5 z 5

Parada. Krasny klasicky detektivni pribeh situovany do poklidneho svedskeho venkova. Struktura pribehu a vztahy mezi protagonisty kopiruji klasicka schemate detektivnich romanu, proslavena jak Agatou Christie, tak treba Vrazdami v Midsomeru (nebo detektivem Colombem). Na pocatku se jedna postava pohada se spoustou dalsich a pak je mrtva... Podari se detektivum postupne vyloucit vsechny podezrele, aby jim zustal pachatel?
Pridana hodnota teto svedske miniserie je vnitrni zivot detektivu - jejich osobni obavy a peripetie a take dynamika jejich vzajemneho vztahu, s tim se A.Ch. prilis nezatezovala :)
Druhy dil jsem cetl jako prvni, takze jsem se obaval, zda v nem nebyl prilis velky spoiler, ale bez problemu :)

TessieB
21.01.2024 5 z 5

Velmi povedená a čtivá detektivka, ve které se čtenář nedočká žádných velkých krvavých lázní, jak tomu u severských počinů obvykle bývá. Oba vyšetřovatelé mi byli moc sympatičtí, Peter nebyl superhrdinským alkoholikem, jakým občas vyšetřovatelé bývají, ale prostě obyčejným policistou, který při vyšetřování vraždy čerpal ze svých bohatých zkušeností. Tove byla cílevědomá inteligentní policistka na svém místě, která se nenechá odradit nedůvěrou okolí. Celkově jsem si čtení moc užila a těším se na další díl.

Mandlevest
18.01.2024 4 z 5

Při vší úctě k mému oblíbenému autorovi a jeho moc povedené sérii "roční období", tohle bylo něco úplně jiného (což chválím, to umí málokterý spisovatel), ale prostě slabšího ( což je mi líto). A už vůbec knize nepomohl odkaz na přebalu k Agathě Christie, ta psala přece jen o dost rafinovanější detektivky s více propracovanou zápletkou, nehledě na postavy detektivů. Tohle byl takový čajíček, četl se lehce, sem tam vzbudil i úsměv na tváři, ale atmosféře, na jakou jsem u autora zvyklá, však zůstal něco dlužen a kdo je vrah mě taky moc nebralo, knížku jsem večer zavřela pár desítek stran před koncem a v klidu dočetla až ráno:-). Nicméně, hodnotím jako lepší průměr (3,5*), jako odpočinková četba s kapkou napětí to nebylo špatné a za mírné zklamání asi může moje vyšší očekávání. A to mám i pro nadcházející sérii, která zanedlouho vyjde, Pán hory, s novou vyšetřovatelkou. K té si Anders nikoho nepřizval a já se těším, že se vrátí ke stylu detektivek "ročního období", který mi seděl o dost více.

kaca1530
06.01.2024 5 z 5

Tohle mě extrémně potěšilo. Knížka se četla svižně, děj se odehrává v úžasném prostředí a dokonce jsem měla špatný tip na vraha, což mě překvapilo i potěšilo zároveň. Mám velké nutkání koupit si hned další díl, ale slíbila jsem si, že letos zkusím upřednostnit knižní resty z knihovny před nákupy nových knížek, ale tady možná neodolám. Hvězdička navíc za krásnou obálku.

Avila
31.12.2023 5 z 5

Za mě příjemné překvapení. Zatím jsem nečetla žádnou knihu ani od jednoho autora z této dvojice. Kniha se dobře čte není to nijak zběsilé ani překombinované. Příjemná detektivka s krásně popsaným prostředím plus Peter Vinston mě bavil a už se těším na další pokračování.

Štítky knihy

detektivní a krimi romány tajemství

Autoři knihy

Anders de la Motte
švédská, 1971
Måns Nilsson
švédská, 1977

Kniha Smrt přichází na prohlídku je v

Právě čtených20x
Přečtených934x
Čtenářské výzvě289x
Doporučených44x
Knihotéce305x
Chystám se číst509x
Chci si koupit126x
dalších seznamech9x