Probuzená šelma

Probuzená šelma https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518085/bmid_probuzena-selma-6572b587f2f1f.jpg 4 71 17

Michal Dabert série

< 6. díl

Michal Dabert si měl na velké zámořské výletní lodi odpočinout. To ale nebylo dost dobře možné, když se teroristé rozhodli loď unést a i se všemi cestujícími ji použít jako sebevražednou zbraň. Dabertovi se dařilo postupně teroristy likvidovat, ale po konečné záchraně lodi ho čeká, tak jak to už bývá, zasloužená odplata nejen za zmaření plánů, ale i za ponížení, kterého se teroristům, alespoň podle jejich představ, dostalo. A tak dochází k odstartování honby na člověka... celý text

Přidat komentář

4xbabča
05.04.2024 4 z 5

Michal Dabert opět jako neohrožený hrdina v příběhu, kde nechybí cestování téměř po celé Evropě, spousta spolehlivých aut, jachty a hlavně čtivá kniha plná napětí.

Barbara182
28.03.2024 5 z 5

Tak tady bylo opravdu všechno – honičky, cestování po Evropě i jachty a moře :-) Michael Dabert ve vrcholné formě :-) Musím říct, že se mi tenhle díl líbil o hodně víc, než ten předchozí s unesenou lodí (tam jsem se nemohla ubránit srovnávání s béčkovými filmy Seagala a spol.), samozřejmě je to všechno přestřelené a nereálné a ve skutečném světě by byl Dabert mrtvý nejspíš už na druhé stránce, ale právě proto tyhle knížky čteme, ne? Abychom si od reality odpočinuli a mohli se kochat neohroženým hrdinou, který všechno zvládne, se vším si poradí a padouchům natrhne žaket :-) A v tomhle ohledu za mě tentokrát naprostá spokojenost, až jsem se neubránila asociacím se zahraniční konkurencí v podobě Šedého muže :-)


majakmp3
11.03.2024 3 z 5

(SPOILER) Znáte „Déčkové“ akční filmy z osmdesátek minulého století? Takové ty, kdy Dolphu Lundgrénovi vybuchne tanková střela těsně za zády, ale místo roztrhaného těla a gejzíru kostí a krve sledujeme hlavního hrdinu, který je odhozen tlakovou vlnou, v letu udělá salto a nezraněn se dostane na dosah hlavního padoucha, kterého efektně zlikviduje? Podobně bujnou fantazii předvádí František Niedl ve své Probuzené šelmě.
Nesmrtelný „všudybyl – všeznal“ Michal Dabert zachrání zámořskou loď plnou turistů a americkou letadlovou loď před útokem teroristů, kteří mu to, pochopitelně, nehodlají odpustit.
V knize Probuzená šelma sledujeme Daberta, který pronásledován teroristy putuje světem, vytrvale snižuje početní stavy pronásledovatelů a zachraňuje jednu krásku v nesnázích za druhou.
Po podobné oddechovce občas sáhnu, jenomže tato se bere příliš vážně.
V knize nejvíc postrádám nadhled, sebeironii a prostě to ani Niedlovi a ani jeho hlavnímu hrdinovi nevěřím.
Audioknihu zachraňuje interpretace Aleše Procházky.
Hodnotím 60%

tlllk
05.02.2024 3 z 5

Poznáte ten pocit keď odchádzate z dovolenky ako posledný, alebo ešte na pionierskom tábore ste ostali ako posledné dieťa ? Všetko je to dôverné známe, ale predsa máte pocit že tam už nepatríte. Tu som to mal polku knihy, prišlo mi to ako poznámky ktoré vlastne ani nemali byť vydané, ale keď sa to tak dobre predáva...... To vysvetlenie o jeho sledovaní, ktoré spája inak nesúvisiace franforce deja, nedáva veľký zmysle.

mischa.007
27.01.2024 4 z 5

Začal bych tím, že mi pan Niedl přijde jako skvělý spisovatel a přečetl jsem od něho úplně všechno. Tato knížka nebyla vůbec špatná, ale předchozí knihy v sérii se mi zdály napínavější. V této jsem měl pocit, že napětí bylo méně, že se nemůže nic stát a Michael Dabert je prostě takový neohrožený český James Bond. Pro mě už to byla dost velká romantika, spíš pohádka pro větší holky tak za tři hvězdy. Čtvrtou ale dávám za skvělý technický popis lodí :-)

janina66
12.01.2024 4 z 5

Náš neohrožený superhrdina Michal Dabert opět na scéně. Projeli jsme s ním skoro celou evropou, i na moři.
Skvělá, čtivá četba. Napínavé a i vtipné. Moc mě to bavilo.

malýčtenář
16.12.2023 4 z 5

Znovu na scéně náš hrdina, který nezná žádnou překážku. Na útěku stíhá všechno možné. Zkrátka je to současný superman. Tento díl se mi moc nelíbil, přesto jsem četla knihu s napětím až dokonce. Řekla bych, že tento díl byl nejslabší. Četla jsem od autora lepší knihy.

malýčtenář
16.12.2023 4 z 5

I když mám autora velmi ráda a knihy jsou vynikající, tak tentokrát mě trochu zklamala. Zkrátka náš hrdina je opět nezničitelný superman. Čekala jsem asi více děje, než cestu kolem světa. Přesto se četla dobře, ale myslím, že tento díl byl nejslabší.

Kackac77
04.12.2023 2 z 5

Já jsem většinou k Niedlovi celkem nekritická, a i když mám nějaké výhrady, tak dobře hodnotím, protože se knížky dobře čtou i když jsou to takové pohádky pro dospělé. Ale tentokrát mi to byla slabota. Dabert už tady působí fakt jako Chuck Norris, je nejchytřejší, nejlepší, neporazitelný, ženy (nejlépe ty krásné a o polovinu mladší) mu houfně skáčou do postele. Zároveň děj tak nějak nedrží pohromadě, Dabert tady utíká před teroristy z předchozího dílu, a při tom zabíjí teroristy a klátí krásné ženy. Nebavilo mě to a chvílemi to přišlo až směšně naivní.

Boby17
24.11.2023 5 z 5

Ano, uznávám, že je to pohádka. Ale moc dobře se čte, jak dobro vítězí nad zlem a hlavní hrdina si ví rady v každé situaci. Takže dávám všechny hvězdy a těším se na další knížku mého oblíbeného autora.

hana1039
21.11.2023 5 z 5

Audiokniha:
Ano, Dabert je prostě ďábel...s ním procestujeme půlku světa a jako bonus nám přidá dobrodružství :-)) ...a co je v Dabertových audií nejlepší?? no přece hlas Aleše Procházky !!!

21olaf
04.11.2023 5 z 5

Zas a opět za 5 , ono to asi u této série nejde jinak. Protože MD je prostě super...

biki
04.11.2023 5 z 5

S opravdovým potěšením jsem si užila Dabertovu jízdu Evropou tak trochu ve stylu Šedého muže, lemovanou hromadami teroristů, kterým se tak dostalo zasloužené odplaty a vytouženého ráje. A že celou tou eskapádou Dabi prochází s vtípky na rtech, doutníkem mezi zuby a prakticky nezraněn, že je to zcela nevěrohodné? Kašlu na to. Přece si taky zasloužíme nějakého pořádného akčního hrdinu. Teď by se pár takových docela šiklo.

nero 13
20.10.2023 5 z 5

(SPOILER) Vydání Probuzené šelmy snad nemohlo být lépe naplánováno, popis Dabertova terror tripu po Evropě kdy likviduje po desítkách palestinské teroristy i s pomocí Izraelského Mosadu, v době vypuknutí války Izraele s Palestinským teroristickým Hamásem teda vyšlo.
Doufám že mezi Izraelci se takových reálných Michaelů Dabertů vyskytuje hodně a fandím jim stejně jako jsem v této knize fandil tomu fiktivnímu.

astroweb
18.10.2023 1 z 5

Buď jsem neměl tentokrát náladu nebo se autorovi kniha povedla méně než předešlé, které jsem všechny přečetl. Vadily mi popisy hrdinových činností, podrobné popsané někdy až nudně technické popisy lodě, zbraní apod. Scházel mi nějaký příběh !

iceVS
18.10.2023 5 z 5

Tentokrát spíš lehce turistický průvodce, v podstatě pohoda, klídek, tabáček...
Akce koncem knihy, tam je to zas klasický Dabi.

Ale, Dabi, proboha...
Se třemi rukami...?!

kokrokr
06.10.2023 3 z 5

V knize je to dost nadsazené, tolik útoků a Dabert má jen pár škrábnutí. Zabití nepřátelé se opět počítají na desítky. Niedl tu klidně vykrádá sám sebe, recykluje staré nápady a často vysvětluje předešlé události. Dabert pak na konci příběhu v malé plachetnici odplouvá sám přes oceán a patrně až dorazí k cíli, přijde čas na další dobrodružství. Niedlův hrdina mě baví, chce to ale trochu inovace. Docela by mě zajímalo, kolik lidí v šestidílné sérii zatím zabil Dabert a kolik jich zlikvidoval Jack Reacher v 27 románech od Lee Childa. Autorův styl je ale natolik zábavný, že překoná i některé zmiňované nedostatky.