Nultá hodina přehled

Nultá hodina
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520292/bmid_nulta-hodina-Izn-520292.jpg 4 210 210

Hedvika se vrací do poválečného Československa po sedmi letech, které prožila v Londýně a ve vojenské službě v Africe. Z trosek se snaží znovu vystavět svůj někdejší život, postupně však zjišťuje, že jednotlivé dílky se poztrácely a nic už není jako dřív. Hrůzy války a léta odloučení ji s manželem odcizily, a do cesty jí navíc vkročil jiný muž. Hedvika mezitím bezmocně pozoruje, jak v její vlasti jednu totalitu střídá druhá. Podaří se jí vystoupit z neklidného bezčasí nulté hodiny?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nultá hodina. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (62)

PepaKouc
26.06.2024 5 z 5

Hledáte vynikající román, který vás chytne za srdce a nepustí, dokud ho nedočtete? Pak je pro vás Nultá hodina od Jany Poncarové to pravé!

Jana Poncarová, talentovaná novinářka a spisovatelka, nás v tomto historickém románu zavádí do Československa po druhé světové válce. Hlavní hrdinka Hedvika se vrací domů po sedmi letech strávených v Londýně a v Africe, odhodlaná znovu vybudovat svůj život. Brzy však zjišťuje, že nic není tak, jak si pamatovala. Válka zanechala hluboké jizvy a probouzející se totalitní režim začíná dusit zemi. Hedvika se snaží vyrovnat s traumaty minulosti a najít své místo v novém světě, zatímco se potýká s rozpadem manželství a novým mužem v jejím životě.

Nultá hodina je mistrovsky napsaný román, plný silných emocí a napínavých dějových zvratů. Jana Poncarová s bravurou vykresluje atmosféru poválečného Československa a s hlubokým porozuměním zkoumá lidské charaktery a osudy.

Co dělá z Nulté hodiny tak výjimečný román?

- Strhující děj: Kniha vás chytne hned od první stránky a nepustí vás, dokud ji nedočtete.
- Silné postavy: Hedvika a ostatní protagonistické postavy jsou vykresleny s hloubkou a empatií, takže se s nimi budete moci ztotožnit a prožívat jejich radosti i strasti.
- Historické zasazení: Jana Poncarová mistrně zachycuje atmosféru poválečného Československa a dává tak čtenářům jedinečný pohled na toto dramatické období historie.
- Láska, ztráta a naděje: Nultá hodina je příběhem o lásce, která odolává i těm nejtěžším zkouškám, o ztrátě, se kterou se musíme vyrovnat, a o naději, která nám pomáhá jít dál.

Nultá hodina je kniha, která vás vtáhne a nepustí. Je to příběh, který vám utkví v paměti dlouho poté, co dočtete poslední stránku. Pokud máte rádi historické romány, silné příběhy o ženách a napínavé čtení, Nultá hodina je pro vás to pravé!

Neváhejte a ponořte se do strhujícího příběhu Hedviky a objevte s ní sílu lásky a naděje v temných časech.
- Pokud hledáte knihu, která vás zaručeně zabaví a dojme, Nultá hodina je pro vás to pravé.
- Díky svému poutavému ději, silným postavám a historickému zasazení je to kniha, která si vás získá hned od první stránky.
- Nultá hodina je skvělá volba pro všechny, kteří mají rádi kvalitní českou literaturu.

Nenechte si ujít tento úžasný román a objednejte si Nultou hodinu hned teď!

Abikk
24.06.2024 5 z 5

Tento příběh se mi líbil, asi zatím ze všech, co jsem poslouchala nejvíce :o)


chrudas
08.06.2024 5 z 5

Nultá hodina si mě získala. Ano je to velmi smutný příběh, ale tím spíš je snadněji uvěřitelný. V poválečných letech to u nás nebyl žádný med kor pro lidi, kteří byli pro demokracii a první republiku. Nultá hodina dle mého zaslouží pozornost, i když na většinu čtenářů bude příběh působit ponuře a melancholicky. Kniha se mi četla dobře.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Pláňata, Nespoutaná Aljaška a další knižní novinky (40. týden)

01.10.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy. Přidejte citát.


Kniha Nultá hodina v seznamech

v Právě čtených12x
v Přečtených300x
ve Čtenářské výzvě76x
v Doporučených13x
v Knihotéce114x
v Chystám se číst193x
v Chci si koupit33x
v dalších seznamech2x