vitez21 vitez21 komentáře u knih

☰ menu

Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Moje první knížka od této autorky. Jsem vcelku spokojen, ale knize přece jen něco chybí a to trošku větší rozvedení co se týče psychologie postav a to především u dvojice detektivů. Po celou dobu příběhu se o nich vlastně nic nedozvíte a zjistíte možná pouze to, že se zřejmě jedná o dva lidi s věšteckými schopnosti, kteří "vědí, že ji zabil", "vědí, že ji nezabil", "vědí, že ji nezabil, ale někoho kryje" atd., aniž by jejich "vědění" bylo čímkoli podloženo. Většinou to neříkám, protože nemám rád, když je román extra natahovaný, ale tady by 100 stránek navíc nebylo vůbec na škodu. Potenciál v sobě autorka ale rozhodně má velký.

14.09.2020 4 z 5


Bud Spencer a Terence Hill Bud Spencer a Terence Hill Marco Bertolino

Tuto knihu, která v Čechách "zatím" jako jediná popisuje tvorbu této dvojice, lze hodnotit dvěma způsoby - v tom lepším případě (pokud nejste zrovna zapálenými fanoušky Buda Spencera a Terence Hilla, ale přesto si o nich rádi něco přečtete) budete mít radost z toho, že jste na nějakou knížku vůbec narazili, v tom horším případě (pokud jste opravdovým fanouškem obou herců) budete zklamáni, protože se nedozvíte vůbec nic nového, co byste už zřejmě nevěděli. Za mně tedy jednoznačně zklamání a doufám, že dříve nebo později se dočkám knihy o mnoho lepší než je tato.

14.04.2020 1 z 5


Nenechám tě odejít Nenechám tě odejít Chevy Stevens (p)

Tak tohle byla naprostá bomba. Knihu jsem si pořídil na základě recenzí uvedených jak zde na webu, tak na webech knihkupectví a i přesto jsem stále ještě nečekal, jak moc skvělé dílo to bude. Mimochodem recenze hodně napověděla, kdo že je tím "panem tajemným", což ale dojem ze čtení vůbec nezkazilo. Myslím, že hodnocení kvality knihy můžu shrnout jen jednou větou, která mluví za vše: Já, před několika lety téměř "absolutní nečtenář knih", jsem 400 stran přečetl během 4 dní a na konci knihy mi bylo upřímně líto, že je u konce.

08.04.2020 5 z 5


Temná půle Temná půle Stephen King

Tuto knihu jsem začal číst a musím přiznat, že po první kapitole jsem si říkal, co to ksakru je za námět? Víceméně jsem neměl ani moc chuť číst dál a tak potom kniha několik týdnů zůstala ležet lade než jsem si řekl, že to zkusím znovu. Opět jsem přečetl od začátku první kapitolu, protože se mi mezitím trošku vypařila z hlavy a pokračoval dál. I dalších několik stran to byla trošku očista, nicméně ve chvíli kdy se začíná schylovat k vyšetřování vražd se příběh neskutečně rozjede a pak už se čte téměř sám a já tedy knihu nakonec dočetl s poměrně velkým zaujetím. Takže prvních cca 20% žádná sláva (což ale není chyba autora, ale spíš má, protože takové science fiction mi nic neříká) a dalších 80% poměrně slušná jízda a tentokrát oproti jiným Kingovým dílům s poměrně slušným koncem.

02.04.2020 5 z 5


Prošel jsem peklem Osvětimi Prošel jsem peklem Osvětimi Kazimierz Tymiński

Už dlouho jsem se chystal začít číst knihy podobného typu, tj. knihy o lidech, kteří nějakým způsobem prožili (přežili) 2.světovou válku. Tato je první z nich a rozhodně stála za to. Od začátku do konce hlavnímu hrdinovi náleží Vaše sympatie a "fandíte" mu v jeho boji s osudem, fandíte samozřejmě v uvozovkách, protože se zde nejedná o žádnou fikci, nýbrž fakta o hrůzách, které 2.světová válka přinesla. Palec nahoru a rozhodně doporučuji!

09.07.2018 5 z 5


Povídky Povídky Miloslav Šimek

Geniální povídky dua Miloslav Šimek a Jiří Grossmann, u kterých jsem se velmi dobře bavil. Apropo, pokud se někdy v budoucnosti stane, že se u nás k moci dostane zase KSČM a já budu stále žít a pracovat, tak se asi velmi brzo stanu nezaměstnaným :-)

25.04.2018 5 z 5


Nezbytné věci Nezbytné věci Stephen King

Od mistra Kinga výborný nápad a přestože jsem zpočátku horko těžko zvládal tolik různých postav v příběhu, tak jsem se nakonec velmi dobře zorientoval v tom kdo je vlastně kdo. Kniha se četla velmi dobře, ani by nevadilo, že byla poměrně rozsáhlejší, kdyby ten konec nebyl takový neslaný nemastný a trošku zkazil dojem z jinak dobrého čtení.

23.04.2018 4 z 5


Okresní : přebor Okresní : přebor Petr Kolečko

Co vidíte ve filmu, si víceméně přečtete v knížce. Film dobrý, kniha také.

19.04.2018 2 z 5


Osud Osud Frank P. Jones

Kniha se velmi dobře čte - stejně jako další díla od tohoto autora. Bohužel ne vše se dá označit za úplně věrohodné........spoustu faktů jsem se snažil ověřit na internetu a našel jsem jen pramálo shod. I jako fikce je ovšem kniha čtivá.

19.04.2018 4 z 5


Jmenuju se Tomáš Jmenuju se Tomáš Ota Kars

Knihu jsem přečetl během jednoho večera a byla napsána vcelku slušně. Ale přece jen mi v ní něco chybělo. Čekal bych trochu více postřehů lidí, kteří měli tu čest s Tomášem natáčet......především dětí (dnešních dospělých). Filmy s Tomášem mám moc rád, bohužel Tomášův život v knize opravdu nevyznívá zrovna vzorově. Každopádně nostalgie.....

19.04.2018 3 z 5


Zpověď Zpověď František Peterka

Většina z nás má pana Peterku zafixovaného jako humorem nadaného a mentálně silného člověka, tato kniha nám ho přibližuje také jako velice citlivého a duchovně založeného člověka, kterému sláva rozhodně nestoupla nijak do hlavy. Mám Vás rád pane Peterko a děkuji za vše, čím jste mě obohatil.

19.04.2018 4 z 5


Freddie Mercury: Bohémská rapsodie jednoho života Freddie Mercury: Bohémská rapsodie jednoho života Lesley-Ann Jones

V době, kdy zemřel Freddie Mercury, mi bylo 10 let a ještě jsem ani nevěděl, že nějací Queen a Freddie Mercury existují, takže mě smrt tohoto člověka nijak nepoznamenala. Ale....dnes patří hudba této skupiny k mým nejoblíbenějším a samozřejmě jsem chtěl vědět, jak to tenkrát vlastně všechno byla. Nevím, na kolik je kniha detailní, úplná či neúplná, přece jen životopisů Freddiho Mercuryho existuje několik, ale tento byl rozhodně velice poutavý a zajímavý.

19.04.2018 5 z 5


Louis de Funés Louis de Funés Jiří Žák

Jednu dobu jsem býval vášnivých čtenářem životopisů slavných lidí, kteří můj život nějakým způsobem ovlivnili a Louis de Funes byl jedním z nich. Rozdával neskutečnou porci humoru a ani tato kniha není výjimkou, přestože se v ní člověk dočte i o vážnějších věcech. Poklad v mé knihovně!

19.04.2018 5 z 5


Životní mač Životní mač Jaromír Bosák

Ano pro mně jsou v současné ČR dva skvělí komentátoři - tím druhým je Robert Záruba. A ten první - Jaromír Bosák, jehož kniha mně neskutečně bavila a přečetl jsem ji celou najednou.

19.04.2018 5 z 5


Šílený génius Jiří Štajner Šílený génius Jiří Štajner Jiří Štajner

Jirka Štajner je nepochybně výjimečná fotbalová osobnost a to jak na trávníku, tak mimo něj. Zřejmě bych ale tuto knihu nikdy nečetl nebýt mého kladného vztahu k fotbalovému klubu Slovan Liberec. Také jsem se obával toho, jak bude kniha působit, když je víceméně psaná stylem novinového rozhovoru. Obavy byly zbytečné, přečetl jsem knihu na jeden zátah, protože jsem o tomto fotbalovém géniovi a člověku, který život skutečně užívá plnými doušky, chtěl vědět stále víc a víc a dozvěděl jsem se snad všechno. Doporučuji všem fotbalovým nadšencům.

19.04.2018 5 z 5


Carrie Carrie Stephen King

Veděl jsem, že existuje stejnojmenný film ze sedmdesátých let, který jsem nikdy neviděl. A než jsem ho shlédl, tak jsem si přečetl samozřejmě knihu pana Kinga. Rozhodně lze říci, že mistr King napsal spoustu lepších a zajímavějších knih než je právě Carrie, přesto se jedná o ne úplně špatný start jeho spisovatelské kariéry.

19.04.2018 3 z 5


Mrtví se někdy vracejí Mrtví se někdy vracejí Stephen King

Až na povídku Bojiště, kterou si budu pamatovat jako to nejhorší, co jsem od Kinga kdy četl, je celá tato minikniha povídek velmi čtivou a zábavnou. Vedou u mně povídky Nekuřáci s.r.o., Římsa, Mrtví se někdy vracejí a Noční směna.

19.04.2018 5 z 5


Všechno je definitivní Všechno je definitivní Stephen King

Ani jedna z povídek vyloženě nenudila, takže celkový dojem z této sbírky je veskrze pozitivní. Nejlepší povídky z mého pohledu: Všechno je definitivní, Jízda na střele, Oběd v Gotham Café, Sestřičky z Elurie (díky této povídce se možná někdy v budoucnu vrhnu i na čtení jednotlivých částí Temné věže).

19.04.2018 5 z 5


Bazar zlých snů Bazar zlých snů Stephen King

Sbírka velmi dobře i těch méně čtivých povídek. Rozhodně nejsem nikterak zklamaný, i když jsem smysl a pointu u všech povídek ne tak úplně dobře zaregistroval. Za mně nejlepší povídky: Zlý chlapeček, Ur, Nekrology.

19.04.2018 3 z 5


Konec hlídky Konec hlídky Stephen King

Stylově zakončená trilogie, i když z mého pohledu asi ten nejslabší díl. Brady se (ne)vrací a našel způsob, jak podnítit další zvěrstvo. Bohužel na mně až moc fantastický způsob. Přesto mi bude tahle trojka "detektivů" chybět než si celou trilogii třeba za pár let přečtu znovu......což určitě udělám.

19.04.2018 4 z 5