Všechno je definitivní

kniha od:

KoupitKoupit eknihu

Napětí, okamžitá podmanivost a schopnost probouzet v nás strach jsou jen některými z atributů úžasně plodné představivosti možná nejlepšího vypravěče naší doby. Ať už píše o setkání s mrtvými či téměř mrtvými nebo o hrůzách, které na nás číhají v běžném životě, od odvykání cigaretám až po zahradní výprodeje, představuje se nám Stephen King ve všech čtrnácti temných povídkách této sbírky ve vrcholné formě. Všechno je definitivní, první sbírka povídek po Nightmares & Dreamscapes, obsahuje i Jízdu na střele, Kingovu originální e-knihu, která přilákala přes půl milionu online čtenářů a stala se nejznámější povídkou desetiletí. Jízda na střele, v této sbírce poprvé uveřejněná tiskem, vypráví příběh Alana Parkera, který se snaží dostat stopem do nemocnice, kde leží jeho matka, jenže nastoupí do auta ke špatnému řidiči. V povídce Oběd v Gotham Café promění nepříčetný vrchní schůzku rozhádaného páru v krvavý masakr. Ústřední postavou audio-povídky 1408, zde poprvé v knižní podobě, je úspěšný spisovatel, jehož specialitou jsou díla jako "Deset nocí na deseti strašidelných hřbitovech". Noc v pokoji 1408 hotelu Delfín sice přežije, ale je jisté, že o strašidlech už nikdy psát nebude......celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/1129/big_vsechno-je-definitivni-15k-1129.png 4.2881
Série:

Komentáře (97)

Kniha Všechno je definitivní

Leona333
18. února

,,Kdyby se mě snažil, pán v černém obleku, při obědě v Gotham Café, uplatit svým čtvrťákem pro štěstí a namluvit mi, že jsou povídky od Kinga pasé, neb v dnešní době frčí úplně jiné věci..., s definitivní platností bych jej poslala do místnosti smrti, i za cenu toho, že vše, co miluji, ztratím v dáli." ; )
Znovu velice povedený soubor povídek od mistra hororu. A i když se několik děl dočkalo filmového zpracování..., nemohu si pomoci, knižní podoba je stále nepřekonatelná...

cziss
25.12.2022

Tuto knížku jsem si koupil kvůli povídce Sestřičky z Elurie, poslednímu textu přímo z příběhu Temné věže, který jsem nečetl a říkám díky. Zbytek povídek lze ohodnotit od podprůměru po nadprůměr. Nebyl špatný Pán v černém obleku, Všechno je definitivní a Silniční virus...

MamaKnihomolka
26.11.2022

Čtrnáct povídek.
Čtrnáct odlišných příběhů.
A čtrnáct děsivých věcí od mrtvých přes polomrtvé až po nemrtvé nebo hrůzné věci, které nás mohou potkat v běžném životě. A samozřejmě jako vždy jsou lepší a jsou i ty horší povídky.
Mezi ty, co se mi líbily řadím Pitevní sál čtyři, Pán v černém obleku, Sestřičky z Elurie, Silniční virus míří na sever, 1408 a Jízda na střele.
Ty (podle mě) méně povedené jsou: Vše, co miluješ, ztratí se v dáli, Smrt Jacka Hamiltona a Čtvrťák pro štěstí.
•••
Ač má kniha přes 400 stran, čte se velmi dobře. Protože když povídku začnete, nejde jinak než ji dočíst. Většina má okolo 30 stránek, nejdelší má asi 60, takže jsou to fakt rychlovky. Mě kniha hrozně moc sedla a jsem z ní nadšená.

Snad nemusím psát, že King je mistr svého oboru. Protože dokáže napsat tisíci stránkový román, ale i krátkou povídku, která vám dá ještě víc, než čekáte a dokáže vás vyděsit tak, že budete chodit na záchod s rozsvícenými světly.
Povídky čtu jen od Kinga, protože na nich miluju právě tu jejich rozmanitost.
Další co na něm miluju jsou jeho předmluvy a úvody k jeho knihám nebo povídkám, tak jako je to právě v této. Čtenář má pocit, že je King jeho starý známý a vypráví mu příběh.

SeanFifield
19.06.2022

Pro mě nejlepší Jízda na střele a 1408 a to hlavně proto, že se mi líbilo i filmové zpracování obou povídek. Obě mají nádech tajemna a strachu, přesně takového si mistra Kinga představuju.

-knihomolka-
09.01.2022

Moje první Kingovka. Pár povídek bylo fajn, jako např. Silniční virus míří na sever, Všechno je definitní nebo Jízda na Střele, ale jinak mě kniha popravdě moc nezaujala. Styl psaní Kinga je pro mě dost specifický a nejsem si jistá, zda mi to sedlo.

Erutan
15.10.2021

Tak tuhle knížku jsem si vážně užil, jen jediná povídka mě nebavila. Jinak se mi všechny líbily a měly takový "náboj". Jedna z nejlepších povídkových knížek Kinga.

TaNya_
08.04.2021

Uh, tak tohle mi moc nesedlo. Ani sám King nemůže tvořit klenot za klenotem. Kvalita povídek celkem kolísala, no párnočních můr jsem nakonec měla. Fuj ty žáby.

Disease
08.04.2021

Napsané je to sice všechno parádně, to King umí, ale až na pár výjimek mě povídky moc nezaujaly.