Vincenzoci Vincenzoci komentáře u knih

☰ menu

Hellboy: Ztracená armáda Hellboy: Ztracená armáda Christopher Golden

Zajímavý počin toto zpracování Hellboye, dobrý námět, postavy tam pasovaly pěkně, jen to zpracování po literární stránce je děs - pro puberťáky asi dobrý. Občas najdete chyby v textu, ale ty kresby byly pecka! Nenazval bych to přímo brakem, ale místy to k tomu nemělo daleko. Nicméně jsem rád, že se mi toto dílo dostalo do rukou a byla možnost si to přečíst.

23.03.2024 3 z 5


Duna (grafický román k filmu) Duna (grafický román k filmu) Lilah Sturges (p)

Toto dílo je spíš pro staré pařany PC hry (Duna 2000) a nebo ty, kteří četli Dunu jako takovou a nebo viděli původní film, asi nic pro úplné neznalce - nebudou plně chápat souvislosti, podstatu rodů, planetu Arrakis apod. Nicméně se mi tato komiksová adaptace velmi líbila, kresby úplně super, jen místy moc tmavé. Za mě ale opravdu pěkné a povedené zpracování, doporučuji!

23.03.2024 4 z 5


Neonoví bohové Neonoví bohové Katee Robert

Novodobý moderní Olymp s dědičnými tituly v kombinaci s Padesáti odstíny šedi. Zajímavá kombinace, opravdu. Hlavně to nesmíte brát jako mytologii, ale jako shodu jmen, jinak Vám to zkazí zážitek. PS: Hádes v roli pana Greye s jeho orgiemi atd.

04.12.2023 3 z 5


Klaun v kukuřičném poli Klaun v kukuřičném poli Adam Cesare

Mít na obálce knihy větu: "Ty děti nejsou v pohodě" a pak zjistíte, že při střetu generací je to právě ta střední generace, která se snaží vyzabíjet v městečku tu mladší nepohodlnou generaci, je docela zavádějící. Jinak nebylo to úplně nejhorší "hororové" čtení, místy to bylo napínavé a zajímavé. Víc než horor tam bylo násilí a jako symbol všeho toho "čištění města "byl klaun bývalé firmy, to mě překvapilo a zaujalo. Zajímavé čtení, doporučuji.

04.12.2023 3 z 5


Ready Player Two: Nová hra začíná Ready Player Two: Nová hra začíná Ernest Cline

Za mě tohle pokračování snad ani být nemuselo - nebylo to tak svižné jako první díl, pořád spousta informací '80 let, hodně vycpávek a až umělého nastavování. Zhruba první třetina v podstatě děj o ničem, pak konečně solidní akce a dobrý děj, konec zhruba předvídatelný už od půlky knížky a to "doplnění " bylo fakt jen pro info, že to autor nezazdil.

19.10.2023 3 z 5


Profesionální voják Profesionální voják Steven Pressfield

Celkem zajímavá kniha, kterou jsem si koupil částečně na doporučení a částečně ze zvědavosti. Líbilo se mi, že autor ukázal fungování a myšlení takového nájemného vojáka a v podstatě pořád stejnou problematiku světa, politickou i ekonomickou a i když se hodně vycházelo z událostí, které se už staly, příběh má být v blízké budoucnosti. Což o to, dějiny se opakují a kniha je minimálně k zamyšlení.

10.10.2023 3 z 5


Ready Player One: Hra začíná Ready Player One: Hra začíná Ernest Cline

Sdílím v podstatě stejný názor jako uživatel VA_Krtek (až na to, že Armadu jsem nečetl, od tohoto autora je to moje prvotina a druhý díl už čtu) . Jen za sebe doplním, že prvně jsem viděl film a až pak jsem se dostal ke knize (v té době byla tato kniha trochu těžce sehnatelný artikl). Film a knihu nelze ani v tomto případě vůbec srovnávat, jak je to hodně odlišné, nicméně oboje mě docela slušně zaujalo - teda až na ten brutální "nedomyšlený" kontrast reality, v jakém to má vše fungovat.

10.10.2023 4 z 5


Tlapková patrola - Dobrou noc, tlapky! Tlapková patrola - Dobrou noc, tlapky! kolektiv autorů

Až na pár nepřesností a docela osekané příběhy dobrý, klukům se to moc líbilo a to je hlavní!

10.10.2023 4 z 5


Most přes řeku Kwai Most přes řeku Kwai Pierre Boulle

Zajímavý příběh, ale obávám se, že značně upravený na míru (klasická budovatelská literatura) - pochybuji, že by si hrdí Japonci nechali do něčeho mluvit a že "čistý a civilizovaný" Angličan by měl takovou osobnost a váhu, aby na něj ten "špinavý a tupý "Japonec dal. Věřím, že dílo bylo pro budování vlasti a posílení ducha důležité, ale až takhle to zahnat je zbytečné.

10.09.2023 2 z 5


Naštěstí (ne)máme mléko Naštěstí (ne)máme mléko Neil Gaiman

Taková trochu blbinka, ale obrázky povedené. Klukům se to líbilo a to je hlavní! :-)

15.06.2023 4 z 5


Dobrých 100 Dobrých 100 Renáta Fučíková

Hezké a zajímavé ohlédnutí za našimi dějinami, ilustrace jsou pecka! Myslím, že knihu ocení a využijí nejen děti do školy, ale také dospělí třeba k připomenutí si něčeho málo z naší historie.

28.05.2023 4 z 5


Pavučina snů Pavučina snů Stephen King

Velmi zajímavá kniha, i když později tak se konec dal odhadnout, hlavně mě pak zajímal epilog, co se tam dozvím. Nicméně knihu doporučuji, dobrý příběh, slušný spád děje, postavy tam pěkně pasují.

28.05.2023 4 z 5


Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Upřímně musím říct, že tuhle knihu bych si asi sám od sebe nevybral ke koupi a nebo půjčení, i když je to velmi zajímavá kniha a na velmi zvláštní téma (dostal jsem ji jako dárek). Jen doufám, že se tohle nestane realitou, tím by šla naše veškerá "lidskost" do kytek. Závěr mohl skončit v podstatě jen 2 způsoby a skončil tím více očekávaným, což krásně uzavřelo děj a tak nějak i hlavní téma/myšlenku knihy. PS: nic pro slabší povahy, těhotné, rodící, kojící a některé rodiče!

18.05.2023 3 z 5


Virus času Virus času Peter Borscheid

Kniha mi ukázala spoustu zajímavých úhlů pohledu na různé věci v naší historii, ale čekal jsem něco trochu jiného. Někdy to bylo spíš jako seznam než jako kniha. Za mě jedno přečtení stačilo.

29.12.2022 3 z 5


Po kolena v mrtvých Po kolena v mrtvých Dafydd ab Hugh

Přiznám se, že jsem byl nesmírně rád, když se mi obrovským štěstím podařilo tuto knihu sehnat po dlouhé době hledání (bazarově, nějaký ten defekt, ale jinak dobrý a cena slušná!). Při čtení si člověk vybaví hru, prostředí a nepřátele jako takové, není to kostičkované což je příjemný bonus. Místy mi to přišlo příliš přímočaré a až moc zjednodušené, ale zase místy to bylo velmi pěkně popsané. Kniha je spíš pro fandu hry a nebo staré pařany, jako já a když od toho člověk nečeká extra literární dílo, je to dobré čtení! PS: NEPRODÁM!!! :-)

29.12.2022 4 z 5


Velká medvědí cesta Velká medvědí cesta Zbyněk Černík

Příběh dobrý, zajímavý pohled na společenské problémy a problematiku kultur (třeba co sežrat bez problémů). Kluky kniha zaujala jen středně a opět to bude kniha na jedno přečtení a stačí. Škoda neustálého vysvětlování v závorkách, to dle mého názoru do dětské knihy nepatří!

13.12.2022 3 z 5


Rok pandemie Rok pandemie Jeff Carlson

Knihu jsem koupil v knihovně jako vyřazenou a jsem za to rád. Nesedl mi styl, jakým je kniha napsaná, postavy v úvodu pořádně nerozlišené, děj mi místy připadl těžkopádný a jindy osekaný. Jinak je to zajímavý postapokalyptický pohled na svět.

13.12.2022 3 z 5


Velká dobrodružství medvěda Nedvěda a medvídka Mišky Velká dobrodružství medvěda Nedvěda a medvídka Mišky Zbyněk Černík

Klukům se knížka moc líbila, příběhy jsou ale velmi "polidštěné" a místy to bylo spíš na škodu. Přesto doporučuji, dobré čtení!

30.10.2022 4 z 5


Továrna křiváků Továrna křiváků Dan Simmons

První kniha čtená od tohoto autora, koupena ve výprodeji. Příběh byl velmi zajímavý a mělo to spád, postavy tam pěkně pasovaly a líbilo se mi, že na konci je napsané, co se s postavami stalo. V knize bylo ale opravdu hodně překlepů, které vše kazí a to byla škoda. Zejména kvůli těm překlepům jedno přečtení stačilo a kniha půjde do světa.

21.10.2022 3 z 5


Fanfárie Fanfárie Miloš Kratochvíl

Klukům se kniha líbila, mně vůbec nesedla. Nicméně doporučuji znát (a nebo poznat) Kouzelnou školku.

21.10.2022 3 z 5