Hellboy: Ztracená armáda

Hellboy: Ztracená armáda https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23521/hellboy-ztracena-armada-23521.jpg 3 16 6

525 před Kristem. Perský král Kambýses vyslal padesát tisíc vojáků napříč dobytou egyptskou pouští, aby obsadila oázu v místech, která teď leží nedaleko dnešních libyjských hranic. Podle řecké historie zastihla armádu těsně před koncem její skoro tisíc kilometrů dlouhé cesty písečná bouře o síle hurikánu. Armáda - všech padesát tisíc mužů - zmizela beze stopy. 1986 po Kristu. Na okraj Velkého písečného moře je vyslán archeologický tým, aby našel důkazy o tom, že k oné historické události skutečně došlo. I ten zmizí beze stopy. Úřad pro výzkum paranormálních jevů na místo vysílá svého nejlepšího vyšetřovatele, Hellboye, který má najít ztracený archeologický tým a zjistit, co se stalo se Ztracenou armádou...... celý text

Literatura světová Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Hellboy: The Lost Army , 1997


více info...

Přidat komentář

Vincenzoci
23.03.2024 3 z 5

Zajímavý počin toto zpracování Hellboye, dobrý námět, postavy tam pasovaly pěkně, jen to zpracování po literární stránce je děs - pro puberťáky asi dobrý. Občas najdete chyby v textu, ale ty kresby byly pecka! Nenazval bych to přímo brakem, ale místy to k tomu nemělo daleko. Nicméně jsem rád, že se mi toto dílo dostalo do rukou a byla možnost si to přečíst.

DennisMoore
17.01.2024 5 z 5

Hellboy, jak ho máme rádi. Christopher Golden přesně trefil tu potřebnou brakovou atmosféru, a pokud zůstanu u jeho příspěvků do již zavedených světů, dostal lepší - vděčnější příležitost než při Uncharted. Je to sólo dobrodružství, které na nic nenavazuje a na které nic nenavazuje, je to skvělá zábava a kvůli spoustě chyb v textu i krásným Mignolovým ilustracím by si to zasloužilo nové vydání.


Hor89
17.02.2023 2 z 5

Hellboy v nezvyklé knižní podobě. Na knize je nejlepší námět ztracené Perské armády a prostředí Egyptské oázy. Knihu doplňuje velké množství povedených černobílých ilustrací Mika Mignoly. Příběh je bohužel průměrný a ničím nepřekvapí. A dost mi vadí styl kterým je kniha napsána. K Hellboyovi mi více sedí komiksové zpracování.

karel bradac
06.12.2022 1 z 5

Zajímavý a krásně brakový příběh, který však snižuje jeho literární zpracování. Nevím, zda za to může autor či překladatel, ale 15-letým by tato úroveň asi stačila. Pro ty, kdo mají něco načteno a libují si v uvěřitelných postavách a chemii a vtipu v dialozích (třeba jako Sněgoňová, Kopřiva, Kotleta), bude tohle číst utrpení. Ještě vyzdvihnu, že kniha je bohatě a pěkně ilustrovaná.

Murphy722
02.12.2014 3 z 5

Jelikož jsem taky comicsovým čtenářem, tak mne zajímalo, jak bude probíhat převedení "rohatého kluka" na stránky knihy. No po pár rozpačitých stránkách a jistého klišé, Hellboyovi prostě sluší comicsové stránky. Románová zpracování na jeho postavu se mi nějak nezdají. A to Golden je slušný spisovatel.

Punisher
25.07.2013 3 z 5

Nemůžu si pomoct,ale namalovanej Hellboy je prostě lepší.

Štítky knihy

Hellboy

Kniha Hellboy: Ztracená armáda je v

Přečtených32x
Doporučených3x
Knihotéce19x
Chystám se číst3x
Chci si koupit6x