Velká dobrodružství medvěda Nedvěda a medvídka Mišky

Velká dobrodružství medvěda Nedvěda a medvídka Mišky https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/449661/bmid_velka-dobrodruzstvi-medveda-nedveda-tVL-449661.jpg 4 21 5

Medvědi bývají samotáři a s nikým se moc nekamarádí. Ovšem bručoun Nedvěd a malinký Miška jsou výjimka, tihle dva spolu dokonce bydlí! A jejich brloh není jen tak ledajaké doupě, ale spíš útulný lesní byteček – s ledničkou a mrazákem v kuchyni (pro mlsné medvědy ze všeho nejdůležitější vybavení!) a dvěma postelemi v ložnici. Od lidských příbytků se liší jen zařízením obývacího pokoje, které je čistě medvědí: v knihovně najdete výhradně knížky o medvědech a uprostřed místnosti stojí velký houpací medvěd. Oba kamarády spojuje věčná chuť na něco dobrého, oba zkrátka myslí břichem. Povahou jsou ovšem každý jiný: zvídavý Miška rád zkouší nové věci, zatímco usedlý Nedvěd sází spíš na jistotu a riskuje velice nerad. Asi už se z něj stává páprda! Anebo nakonec přece jen ne?... celý text

Přidat komentář

Luciluc
12.07.2023 3 z 5

Knížka čtená dceři. Jako první jsme četly Mlsné medvědí příběhy, které se nám moc líbily. Když nám paní knihovnice řekla, že jsou ještě další dvě knihy o medvědích kamarádech, měly jsme radost. Ale jen na chvíli... Škoda, že ilustrace jsou úplně jiné (a to dokonce i v knize Medvěd Nedvěd a medvídek Miška letí do vesmíru od stejného autora), už to pro nás "nebylo ono". Styl psaní mi nevyhovoval, věty mi přišly složitě vystavěné. Ale hlavně to na mě nepůsobilo jako pohádka/příběh, ale jen jako výčet různých rčení a pořekadel. Ani mě to nebavilo dceři předčítat. Doporučenou věkovou hranici (5+) bych určitě posunula směrem nahoru... klidně pro děti od deseti let, menší děti z toho podle mě nic nemají, dospělý se u některých situací zasměje. Za mě velké zklamání a ani se mi nechce číst další díl, ale šanci mu i tak dáme. Slabé tři hvězdičky.

Vincenzoci
30.10.2022 4 z 5

Klukům se knížka moc líbila, příběhy jsou ale velmi "polidštěné" a místy to bylo spíš na škodu. Přesto doporučuji, dobré čtení!


m.zirhut
16.01.2022 4 z 5

Některé příběhy byly i celkem zajímavé, ale co mě u dětských knížek trochu vadí, je právě to jinými opěvované hraní s češtinou. Například bych řekl, že chůze "mimochodem", je pro děti, pro které je knížka určená, poměrně těžko pochopitelná. Tyto češtinářské hříčky mě rozčilovaly i třeba u opěvované Dášeňky. I když je pravda, že například příběh o vyluxované lednici byl i celkem trefný. Přesto mám pocit, že knížku ocení spíš dospělí.

huhuhu
10.01.2022 5 z 5

Medvědí příběhy jsme četly s 9letou dcerou před spaním a moc se nám líbily. Mé češtinářské srdce zaplesalo nad tím, jak krásně si autor pohrává s češtinou a nenásilnou formou děti seznamuje s nejrůznějšími rčeními a pořekadly. Není to tudíž asi kniha pro úplně nejmenší děti, které by tyto hrátky s jazykem nepochopily, ale školáci (i jejich rodiče) si to užijí.

pista53
27.10.2020 5 z 5

Kniha je sestavena z krátkých a velmi zábavných příběhů, ideálních jako pohádka před spaním. Ovšem s užitečným přesahem! Nejenže se tam ti medvědi k sobě moc hezky chovají, ikdyž u nich sem tam propukne nemoc brlohová (tedy obdoba té lidské, ponorkové), ale krásně se tam vysvětlují různá pořekadla a rčení, které nám, dospělákům, už přijdou normální, ale děti z toho bývají občas krapet zmatené. Skvěle se tu vysvětluje, co to znamená např. někomu vyluxovat lednici, přidat ruku k dílu, mít svou hlavu, či jít bručet….a je to tak vtipné, tak milé a ty obrázky k tomu!

Vřele doporučuji všem milovníkům medvědů, medvědářům a hravým rodičům se zvídavými dětmi! Budete se dobře bavit!

Štítky knihy

dobrodružství kamarádi medvědi lesní zvěř

Část díla

všech 13 částí díla

Autorovy další knížky

Zbyněk Černík
česká, 1951
2013  72%Malá medvědí knížka
2014  69%Taková medvědí rodinka
2020  88%Velká dobrodružství medvěda Nedvěda a medvídka Mišky
2017  68%Velká medvědí cesta
2008  80%Louh na báby

Kniha Velká dobrodružství medvěda Nedvěda a medvídka Mišky je v

Přečtených25x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce4x
Chystám se číst7x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x