Velká medvědí cesta

Velká medvědí cesta https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/340694/bmid_velka-medvedi-cesta-H8P-340694.jpg 3 15 6

Není medvěd jako medvěd: v různých částech světa žijí různé druhy chlupáčů, kteří se od sebe liší velikostí, barvou srsti i způsobem života. Obvykle se spolu navzájem příliš nestýkají, ale v této knížce je tomu jinak. Obrovský bílý lední medvěd Knut pozve svoje kamarády, malé černé malajské medvídky Kualu a Lumpura, na návštěvu k sobě do Arktidy. Společně prožijí neobyčejnou plavbu na kře. Na rozdíl od svého tropického domova ale Kuala a Lumpur musí na Arktidě ledacos vydržet, třeba nedobrovolnou koupel v ledovém moři... Naštěstí se seznámí s polárníkem a expertem na medvědy, který vaří výbornou horkou polévku. A tím jejich dobrodružství ještě zdaleka nekončí… Kniha určena dětem od 6 let.... celý text

Přidat komentář

mataaskorice
11.12.2023 4 z 5

Přečetly jsme s mrňkou, u knihy neprotestovala. Příběh není špatný, krom děje samotného nabízí přesah ekologický i vzdělávací. Texty ale nejsou jednoduchým, hladkým počteníčkem. Autor si hraje se slovy, s rčeními, frazeologismy. Pro dítě občas dost chaos. Dospělák žasne, co vytvořil za nuance a říká si, jestli ho takové příměry napadají samy od sebe, nebo jestli jsou vypocené. Co mě opravdu bavilo, byly v případě této knížky ilustrace.

Vincenzoci
13.12.2022 3 z 5

Příběh dobrý, zajímavý pohled na společenské problémy a problematiku kultur (třeba co sežrat bez problémů). Kluky kniha zaujala jen středně a opět to bude kniha na jedno přečtení a stačí. Škoda neustálého vysvětlování v závorkách, to dle mého názoru do dětské knihy nepatří!


LunaL.
09.04.2022 3 z 5

Se synem máme rádi lední medvědy, oba jsme byli nadšení, když jsme knížku v knihovně objevili. A hned jsme ji začali číst. Po úvodní kapitole, kdy "medvědi" popisují svůj velký medvědí sraz, kdy se potkali se všemi příbuznými od baribalů po pandy, jsem byla zklamaná, že to o tom srazu není. Zdál se mi to jako originální nápad. A hlavně dobrý způsob, jak představit dětem různé medvědy a v čem se jak liší. Kniha byla o tom, jak se dva malajští medvědi vydali navštívit svého kamaráda ledního medvěda na Arktidu. Příběh originální, ale rozhodně jsem čekala od toho víc. Vadilo mi, jak byla knížka psaná, hodně věcí vysvětleno v závorkách, jedna věc nebo vlastnost popsaná více slovy.. Hlavně u dětské knížky je to zbytečné, často i matoucí.
Shrnutí. Kniha nebyla špatná, ale jedno přečtení rozhodně stačí.
Ps. Syn byl nejvíc nadšený z kapitoly, kdy lední medvěd navštívil zubaře :D

verense
27.08.2021 3 z 5

Takový celkem průměrně zábavný příběh o dvou medvídcích, kteří se vydají ze své horké džungle na návštěvu do Arktidy a zažijí různá dobrodružství. Vše šmrncnuto takovým eko-multikulti podtónem, sem tam hezké slovní hříčky a některá zajímavá fakta o medvědech. Za mne průměr, který neurazí, ani nenadchne.

kristeen
05.02.2019 2 z 5

Jestli to je pokus o to, vychovat uvědomnělé děti, které se budou orientovat v současných společenských problémech, pak je asi vše v pořádku....ale pokud to měla být knížka, která bude děti bavit, pak se zcela jistě míjí (v záplavě přirovnání a podivných zápletek) účinkem.

Lucila
26.02.2018 4 z 5

Perfektní kniha pro malé čtenáře. Obsahuje hodně slovních hříček a dozvíte se hodně zajímavých věcí o medvědech, i kdo je to pizzly.