Malá medvědí knížka

Malá medvědí knížka https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19444/mala-medvedi-knizka-19444.jpg 4 13 4

Nedvěd a Miška nejsou jen tak obyčejní medvědi. Medvědi totiž, jak známo, bývají samotáři, ale Nedvěd s Miškou se domluvili, že budou bydlet spolu. Nedvěd je mohutný, starý bručoun, Miška je ještě medvídě. Tihle dva brtníci rádi nejen spí a mlsají, ale provádějí i různé skopičiny, jen aby se dostali k něčemu dobrému na zub. A tak se jednou vypraví strašit turisty s cílem sebrat jim piknikové košíky a batůžky, podruhé ze sebe udělají vzácné pandy, jindy vyplení kurník v rámci ochrany lidstva před škodlivým cholesterolem, a dokonce se chystají i do voleb, aby je pak lidé hýčkali a nosili jim dobroty. Když však zjistí, že veškeré zásoby došly, rozhodnou se prodat sami sebe na inzerát coby dva roztomilé a hravé medvídky. Ne vždy jim ovšem jejich velkolepé plány vyjdou podle jejich představ. A proto, když si uvědomí, že vlastně každý rok kvůli zimnímu spánku přicházejí o Vánoce, usmyslí si, že si je udělají v červnu. Potom mohou v zimě klidně spát a spát... ... celý text

Přidat komentář

Atlantis
26.12.2020 2 z 5

Malá medvědí knížka má označení "druhé čtení", tedy by mělo jít o příběhy pro druhou třídu základní školy. A to opravdu není pravda. Kniha je plná neologismů, stupidních slovních hříček a překomplikovaných příběhů, že jsem se nudil i já, člověk přes třicet. Pokud chcete vašeho druháčka naučit o volební základně, mimochodnících a emigrantech, doporučuji. Normální lidé, běžte dál.

Aninka36
27.11.2020 4 z 5

Hezká knížka o medvědech. Doporučuji.


FofrNožka
29.01.2018 3 z 5

Přečteno :-) Kluci medvědí poučili a já se naučila spoustu nových termínů, např. že předmět prodeje a prodávající nemohou být jedna osoba, tedy vlastně pardon medvěd. Jen si říkám, že to je kniha skoro trezorová (viz. medvědi jdou do voleb). Čtení pro dospělé i pro děti. A zamkněte ledničku, pokud k vám přijde na návštěvu malajský medvídek;)

haki34
28.11.2016 4 z 5

Celkem zamotane pribehy dvou brtniku, nam se libili, decka (5 a 6 let) se i zasmali a dozadovali opak. cteni.

Štítky knihy

medvědi

Kniha Malá medvědí knížka je v

Přečtených19x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce6x
Chystám se číst1x
Chci si koupit4x