vikidala vikidala komentáře u knih

☰ menu

Stín železné opony Stín železné opony Petr Hugo Šlik

Jedna z nejlepších autorových knih, určitě doporučuji :).

17.04.2024 5 z 5


Pod ochranou lišky Pod ochranou lišky Kevin Sands

Za mě spíše béčkové fantasy, podle recenzí zde na databazi jsem čekala něco lepšího, měla jsem problém to vůbec dočíst. Nic moc mě tam neoslovilo.

19.03.2024 3 z 5


Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Nemohla jsem se dokopat k tomu, abych knihu dočetla, protože jsem neviděla důvod číst, když přesně vím, jak kniha dopadne (četla jsem ještě 3 knihy od autorky a příběh vždy jako přes kopírák). Kniha mě absolutně ničím nezaujala, s autorkou bohužel musím skončit. I když mě vždy nalákala na prostředí, ve kterém se kniha odehrává, obsah vždy nevalné kvality.

24.02.2024 odpad!


Jíst, meditovat, milovat Jíst, meditovat, milovat Elizabeth Gilbert

Kdyby byla část odehrávající se v Indii asi tak o 2/3 kratší, knížka by se mi líbila. Popisovat na tolika stránkách, co se člověku honí hlavou při meditaci, je na mě opravdu příliš. Navíc myslím, že to člověku ani nic nedá. Každý má svojí hlavu, každý si musí projít v mysli něčím jiným. Ze začátku mi některé myšlenky přišly dobré, pak už mi to přišlo jen jako stále se opakující stejné bláboly. Ovšem nejspíš to bylo nutné, aby člověk pochopil, jak dlouhou cestu sebepoznání musela hlavní hrdinka ujít, aby mohla být na konci šťastná? Jsem ráda, že dokážu být šťastná i bez dlouhých hodin každodenní meditace :D

10.02.2024 3 z 5


Vánoční přání Vánoční přání Karen Schaler

Horší knížku jsem v životě nečetla. Koupila jsen si knihu na základě toho, že je doporučovaná jako super kniha, která vás naladí na Vánoce. Ovšem dialogy jsou tak stašně hloupé, až je mi z toho samotné trapně. Jakoby je psalo malé dítě ze základky v rámci nějaké slohové práce. Přiznám se, že jsem knihu přečetla jen do půlky, stále jsem čekala na nějaký obrat k lepšímu, ale do půlky se tomu nestalo, takže knihu musím odložit, opravdu se to nedá číst. Vůbec nechápu, jak může mít takový brak takhle vysoké hodnocení.

26.12.2023 odpad!


Sestry z vinice Sestry z vinice JoAnn Ross

Knížka má hrozně nevyužitý potenciál. Linka, kdy babička vypráví vnučkám svůj příběh z druhé světové války je suprová. Ale nejsou vůbec dotažené a rozvinuté příběhy jednotlivých sester, zůstaly jako hrozně ploché a prvoplánové. Snaha o to, aby vše skončilo za každou cenu dokonalým happyendem, se mi také nelíbila.

10.12.2023 3 z 5


Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Za mě byla tahle knížka hrozná slátanina. Spousta věcí jsem přeskakovala, aniž by to dějově vadilo. Všechno dopadlo až neuvěřitelně růžově. Úroveň asi jakoby jí psala nějaká puberťačka.

08.11.2023 2 z 5


Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

Knížka mě hodně bavila asi tak do půlky. Pak už mi to přišlo jen omýlání stále stejných pocitů a myšlenek hlavní postavy, začala jsem tyto pasáže přeskakovat a číst téměř jen dialogy, abych se dozvěděla, jak to dopadne, to mě samozřejmě zajímalo. Knížka má velký potenciál, ale druhá půlka byla pro mě nuda.

06.10.2023 3 z 5


Marta si vzpomíná Marta si vzpomíná Petr Hugo Šlik

Cetla jsem s 3 letym synem. Moc se mu libilo vypraveni, co dela Marta s babickou, ja jsem mela zase co delat, abych nebrecela. Precetli jsme knizku na jeden zatah, syn nechtel prestat :)

10.02.2023 5 z 5


Olivia: Čo vás o živote naučí iba dieťa Olivia: Čo vás o živote naučí iba dieťa Zuzana Mihálechová

Kniha je asi fajn pro rodice, co maji jedno male dite, nebo dite cekaji. Jakmile ma ale clovek deti 2 a vice, spousta "super" rad v knizce je neuskutecnitelnych. Jako napriklad, kdyz dite neco zajima, okamzite vse odlozit a jit to delat s nim a nerikat mu neustale at pocka a ze za chvili, vzdyt preci nic nehori. No kdyz ma deti napriklad 3 a takhle by se clovek choval nejspis by umrel na prasknuti mocoveho mechyre, resp vlastne by se ani nestihl napit, takze by umrel zizni. Musim rict, ze ac jsem se opravdu snazila knizku docist do konce, kdyz uz jsem si ji koupila, nakonec jsem ji asi ve 2 tretinach odlozila. Cetla jsem vice knih o vychove, tahle je v nekterych castech jinymi slovy to same, ovsem format mne nejak nevyhovuje. Urcite jsou v knizce nejake dobre postrehy, to ano :)

31.01.2023 2 z 5


Božidara Božidara Veronika Hájek Hurdová

Krásná knížka ke které se budu vracet, když se mi nebude dařit uchopit svůj vnitřní klid. Takové pohlazení po duši.

23.12.2022 5 z 5


Od slackline k tiché radosti Od slackline k tiché radosti Anna Hanuš Kuchařová

Krásná knížka, upřímná, niterná, uklidňující. Ač zdánlivě jiné téma, pro mě pomoc při ladění k porodu

18.11.2022 5 z 5


Po povrchu Po povrchu Tomáš Třeštík

Ze začátku mě to trochu nudilo, pak jsem si ale uvědomila, kolik sebereflexe je do knížky vloženo a přišlo mi to obdivuhodné. Takže celkem zajímavé oddechové čtení :)

27.09.2022 3 z 5


Chceš-li rozesmát pánaboha Chceš-li rozesmát pánaboha Michael Třeštík

Kniha mě velmi mile překvapila, vůbec jsem nečekala, že půjde o tak krásně napsaný a přitom zajímavý text. Pohltila mě.

20.09.2022 5 z 5


Zkáza Jezerní kotliny Zkáza Jezerní kotliny Petr Hugo Šlik

Krasne napinava knizka i pro dospeleho. Nadherne ilustrace. Knizka stoji za to precist :)

08.05.2022 5 z 5


Hory a nekonečno Hory a nekonečno Viktorka Hlaváčková

Krasne vyjadreni pocitu, ktere vyvolavaji hory i ve mne. Musim priznat, ze mi hrozne vadilo male pismo v knizce. Spatne se mi to kvuli tomu cetlo, dokonce jsem chvili premyslela, ze tak male pismo asi nedam. Ale nakonec jsem si zvykla, zacetla se a byla to krasa :)

18.04.2022 4 z 5


Mezi světy Mezi světy Lucie Výborná

Díky! Ještě lepší, než jsem čekala. A Daw ma rozhodně veliký spisovatelský talent. Asi by měl zahodit mačky a cepíny a vzít do ruky tužku.

06.01.2022 5 z 5


Olinka a kouzelná truhla Olinka a kouzelná truhla Petr Hugo Šlik

Knížka přečtená na 2 zátahy. Být mi 6 asi bych jejím příběhem dlouho žila a zapojovala do svých her ❤

31.03.2021 5 z 5


Rady pánu Bohu, jak vylepšit svět Rady pánu Bohu, jak vylepšit svět Aleš Palán

Diky za tuhle knizku, zvlast v teto dobe krasne pohlazeni po dusi.

31.03.2021 5 z 5


Italské jednohubky Italské jednohubky Marta Kučíková

Pohlazení po duši, kéž bych měla alespoň z poloviny takovou schopnost brát věci z té lepší stránky :)

09.02.2021 5 z 5