Vánoční přání

Vánoční přání https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518012/bmid_vanocni-prani-ON1-518012.jpg 4 101 32

Zažijte pravou vánoční lásku! Libby si přeje k Vánocům jediné – aby už bylo co nejdřív po nich. Ztratila mámu, posledního člověka, který jí z rodiny zbyl, a zoufale se snaží zachránit rodný dům, a tak nemá na Vánoce ani pomyšlení. Dvacet let staré vánoční přání adresované její mámě ji však zavede do zasněženého městečka Holly Peak. Dávné rodinné tajemství jí zde pomáhá odhalit pohledný Adam Thompson. V městečku se svéráznými vánočními tradicemi se Libby za zvuků koled navěky změní celý život.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Love Always, Christmas , 2022


více info...

Přidat komentář

nina3905
včera 2 z 5

Nenadchla ani neurazila...

Lucia1989
08.04.2024 2 z 5

Každý rok čítam počas Vianoc aj vianočnú knižku, ale táto ma veľmi nezaujala. Námet bol síce dobrý, ale podľa mňa nedotiahnutý do konca. Koniec by som určite rozšírila, zato by som vyškrtala asi tretinu knihy, pretože sa kniha furt točila dokola. Putovanie za najlepšou vianočnou knihou zatiaľ pokračuje :-)


Kniholenka9
05.04.2024 3 z 5

Ve vánočním příběhu od americké autorky jsem čekala hodně světýlek, Santů, sobů a cesmíny, ale čeho je moc, toho je příliš. Velmi jednoduché, nenáročné a oddechové čtení. Obálka knihy je výstižná a povedená.

veronika0382
31.01.2024 5 z 5

Libby v Holly Peaku našla to pravé kouzlo Vánoc, v knize na nás dýchá z každé stránky, všude se popisuje nádherná výzdoba, láska k tomuto svátku, navíc se zde hodně rozebírá rodinné pouto, které k Vánocům prostě patří. Román je plný vánočních dobrot, zábavy, lásky a já myslím, že tahle kniha by prostě přiměla milovat Vánoce i Grinche. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách :)

Klímuška
27.01.2024 4 z 5

Libby Larsonovou čekají smutné Vánoce. Ztratila mámu, posledního člověka z příbuzných co jí zbyl. Zároveň se snaží zachránit rodinný dům a na Vánoce nemá ani pomyšlení.
V tomhle nevánočním rozpoložení potkává sousedovic syna Adama
a předvede se mu jako Santova vražedkyně.
Když mezi starými ozdobami nachází dvacet let staré neotevřené vánoční přání adresované její mámě, nachází fotku dvou dívek. Mámy a ...?
Vydává se tedy za adresátkou do nejvíc vánočního městečka Holly Peak.
V nazdobeném, osvíceném městečku se kupodivu setkává opět s Adamem, který v něm bydlí. Najde i máminu starou kamarádku Cece. A kdoví co najde ještě?

Chcete se naladit na Vánoce? Tak s touto knihou neuděláte chybu.
Libby by Vánoce nejraději zrušila, ale Holly Peak je tolik nasáklé vánoční atmosférou, že i ona pocítí kouzlo. Navíc Adam jako průvodce je sympaťák.
Já úplně miluju tu výzdobu měst
i domů. Také by se mi líbil stromek
v každé místnosti.
Tady prostě čekejte přezdobenou romantiku, bruslení v bláznivých svetrech a kouzlo sociálních sítí.

monika0356
21.01.2024 5 z 5

Tohle uz bylo na me trosku moc, ale kdyz se to tyka Vanoc, vse je dovoleno. Svuj ucel to splni :)

mnohoknih
10.01.2024 3 z 5

Chtěla jsem vánoční romantiku a dostala jsem vánoční romantiku. Pravda, měsíc po termínu. Ale co už. Je jedno, jestli obsah zapomenu teď nebo v prosinci. Líbila se mi Libbyina urputná snaha o prosazení v podnikání. Už míň, jak o tom pořád mlela. Stále dokola a stále stejnými slovy. Adam byl zase urputný sympaťák a navíc má psa. Bohužel taky nesměl otevřít pusu. Děj začíná pár dní před Vánoci a končí na Štědrý den a to je dobře. Déle bych ty soby nevydržela. Příběh není špatný, ale je fakt hodně kýčovitý. Autorka je američanka, takže čím víc ozdob, tím větší duch Vánoc. Naštěstí konec, kdy si všichni pomáhají, ukáže ten správný náboj vánočních svátků.

Kekik
09.01.2024 1 z 5

Jedná se o třetí knihu, kterou jsem od Karen Schaler četla. Také jsem viděla sérii Vánoční princ, tudíž jsem věděla, do čeho jdu. Tedy, myslela jsem si to.
Začnu chválou. Nádherná obálka. Všechny její knihy u nás vydané mají krásné obálky. Konec chvály.
Číst Vánoční přání byla hrůza, utrpení. Jsem velkým zastáncem vánoční výzdoby, ale všeho je moc. V této knize je tolik popisů vánočních výzdob, že je to až hrůza. Dále dialogy jsou na velmi nízké úrovni, a hlavně se stále opakují ve smyčkách. Libby a Tammi celou knihu řeší jen videa. Nic jiného. Volají si často, ale nic nového si neřeknou. Absolutně nic. Ale nejen ony dvě mluvily to stejné dokola. Každá postava mluvila v kruhu stejných slov. Děj se téměř nevyvíjel. Neměl šanci a ani prostor. Kdykoliv někde zahlédnu slovo cesmína, vybaví se mi tento příběh. A bohužel nebudu vzpomínat v dobrém.
Někdy méně znamená více.

Katerina015
07.01.2024 4 z 5

Příjemná odpočinková četba s vánoční tématikou

Comp.Bear
03.01.2024 5 z 5

Tak ještě jedna tematická kniha, i když jsou už svátky za námi. A musím říct, že mě dostala. Výborně vykreslená vánoční atmosféra, sympatické postavy, příběh měl šmrnc. Co víc si přát?

lejera
02.01.2024 5 z 5

Krásná kniha plná vánoční atmosféry. Ano, příběh je předvídatelný, sladký, ale má neodolatelné kouzlo vánoc. Jako bych v Holly Peaku byla a mohla si užít veškeré vánoční aktivity a ochutnat dobroty. Moc milé, nenáročné čtení, trošku kýč, ale je to přesně kniha, kterou jsem o vánocích potřebovala. Autorka píše moc hezké vánoční knihy a těším se zase na další.

katst
02.01.2024 4 z 5

Tohle už je taková vánoční klasika.
Pokud autorku znáte, dostanete to, co očekáváte. Haldy sněhu, světýlek a vánočních dekorací. Samotný příběh moc nepřekvapí, je dost předvídatelný a zápletka je trochu přehnaná (důvod neotevřeného vánočního přání), ale jinak je v knize hezky popsaná vánoční atmosféra městečka, které Vánocemi naprosto žije.

RockMartina
01.01.2024 4 z 5

Líbilo by se mi trávit vánoční svátky na místě jako Holly Peak. Nebo bych tam chtěla rovnou žít:)

alnahu
01.01.2024 5 z 5

Tak ,jako každý rok v této době si vybírám ke čtení knihu s vánoční atmosférou.Vybrala jsem si dobře-jednoduchý,pohádkový, příběh odehrávající se převážně o vánocích, doplněný romantikou .Celý pocit z této knihy ještě doplňuje kouzelná obálka,která mě krásně naladila na vánoce.

Magdyla.8
31.12.2023 3 z 5

U této autorky jsem si již zvykla, že její příběhy musím brát s rezervou. Jsou romantické, snaží se o vánoční atmosféru, ale bohužel postavy jsou naivní a takové nereálné. Tady tomu nebylo jinak. Přišlo mi na hlavu, že rodina odepíše vlastní dceru kvůli takové blbosti. Časem by mě to hodně mrzelo a usmíření by bylo reálné a na místě. No na oddech dobré, ale více bych se nad příběhem nezamýšlela.

Zuzkanka
30.12.2023 1 z 5

Dočetla jsem to a to považuji za největší úspěch. Pustila jsem se do čtení, že jsou ty Vánoce a tak.. ale o slovech hashtag a jak jsou soc sítě báječné, se mi bude zdát minimálně do jara. Dialogy mi přišly být stupidní, kdy se v nich autorka snaží jakože nenásilně nastínit nějakou historii postav, až to bije do oci tím, jak to tam je nacpané na sílu. Nějak mi ani neseděla ta fanatická posedlost Vánocemi a výzdobou apod. Zelené barety na závěr už jen dovršily mou potřebu mlátit hlavou do zdi..A o tom náhodném setkání a zapletkou, kdy se hlavní mužský hrdina choval jak pitomec, se snad ani zmiňovat nebudu.. po Julii Caplin další autorka, které se budu vyhýbat jak čert kříži.

petulkapeta
29.12.2023 5 z 5

Ja jeji přiběhy miluju, Vánoce a rodina je hlavní téma této knihy :), kdo si chce přečíst milý romantický přiběh, zahalený tajemstvím a Vánoci tento je ten pravý...

Danago
29.12.2023 4 z 5

Příjemná nekomplikovaná vánoční oddechovka.

Smichle
29.12.2023 1 z 5

Po přečtení by měl člověk alergii na slova Santa a sob. Pro mě divný styl psaní, takový školácký. Dialogy divné. Tato kniha mi vážně nesedla a nedonutila jsem se dočíst ji.

lusitta05
28.12.2023 3 z 5

Taký milý, jednoduchý, vianočný príbeh. Žiadny zázrak,ale je taký ukľudňujúci.

Štítky knihy

Vánoce romantika

Autorovy další knížky

Karen Schaler
americká
2019  76%Vánoční tábor
2020  80%Jak si zamilovat Vánoce
2021  76%Láska k Vánocům
2022  79%Královská vánoční pohádka
2023  77%Vánoční přání

Kniha Vánoční přání je v

Právě čtených3x
Přečtených125x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených2x
Knihotéce137x
Chystám se číst114x
Chci si koupit33x
dalších seznamech9x