Jíst, meditovat, milovat přehled
Neuvěřitelná kniha oceněné autorky. Pouť mladé dámy za pozemskými i duchovními rozkošemi napříč Itálií, Indií a Indonésií… Elizabeth Gilbertová má vše, co se od moderní ambiciózní Američanky očekává: manžela, dům a úspěšnou kariéru. Jenže místo aby se cítila šťastná a naplněná, ji pohlcuje panika, zoufalství a zmatek. Odhodlá se tedy k radikálnímu kroku a úplně sama se vydá na roční pouť kolem světa. V Itálii studuje umění rozkoše, učí se italsky, flirtuje, nezřízeně hoduje a přibere deset nejšťastnějších kilogramů svého života. V Indii absolvuje čtyřměsíční duchovní cestu do vlastního nitra, na níž nechybí ani tak zdánlivé protiklady jako je vztek, transendentální meditace, černý humor, mantry a vize. V Indonésii, kde se stane žačkou svérázného starého šamana, pak hledá svůj konečný cíl: rovnováhu, schopnost vybalancovat svůj život mezi světským potěšením a pravou zbožností. Pokud jste se i vy někdy vzbudili s naléhavou touhou změnit sebe i celý svůj život, je pro vás tahle kniha tou nejlepší inspirací.... celý text
Originální název: Eat, Pray, Love: One Woman's Search for Everything Across Italy, India and Indonesia, 2006
Co říkají o knize uživatelé?
Kniha vyvolává rozporuplné pocity mezi čtenáři. Někteří ji považují za inspirativní a obohacující, jiní ji kritizují za pomalé tempo a nedostatek děje. Hlavní postava, Elizabeth, se snaží najít sama sebe prostřednictvím cestování. Mnozí čtenáři se s jejím příběhem ztotožňují, zatímco jiní ji považují za nudnou a nezajímavou. Více v komentářích.
Komu by se kniha Jíst, meditovat, milovat mohla líbit?
- Čtenáři hledající inspiraci a osobní růst
- Milovníci cestopisů a duchovních témat
- Fanoušci romantických příběhů
- Ti, kteří preferují knihy s hlubokým zamyšlením
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jíst, meditovat, milovat. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 247 komentářůSouvisející novinky - Jíst, meditovat, milovat (0)
Kniha Jíst, meditovat, milovat v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Právě čtených | 45x |
| v Přečtených | 1 577x |
| ve Čtenářské výzvě | 261x |
| v Doporučených | 82x |
| v Mé knihovně | 493x |
| v Chystám se číst | 410x |
| v Chci si koupit | 70x |
| v dalších seznamech | 17x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Elizabeth Gilbert také napsal(a)
| 2007 | Jíst, meditovat, milovat |
| 2014 | Podpis všech věcí |
| 2016 | Velké kouzlo |
| 2021 | Město dívek |
| 2011 | V dobrém i ve zlém |

87 %
74 %

Vysvětlení původu růžence považuji za nejlepší část knihy. Pár dalších okamžiků mě zaujalo, ale veskrze jsem se musel přemlouvat, abych knihu dočetl. Jako neoficiální pokračování zkusím knihu Evy Volfové.