Kavárna v Kodani

Kavárna v Kodani https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400221/bmid_kavarna-v-kodani-d6p-400221.png 4 3134 805

Z otravného výletu do Kodaně se vyklube cesta, která všem zúčastněným změní život úplně v duchu dánského životního stylu hygge. Někdy prostě stačí jen zpomalit a rozhlédnout se kolem sebe. Dát si kávu. Popovídat si s ostatními. Třeba pak zjistíte, že to, za čím se ženete, vám štěstí nepřinese.

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Cosmopolis
Originální název:

The Little Café in Copenhagen , 2018


více info...

Přidat komentář

zuzka5372
předevčírem 5 z 5

Nádherný příběh v nádherném prostředí. Kniha se mi moc líbila.

thekath
21.04.2024 3 z 5

Milé klišé. Příjemně se to četlo, i když místy to bylo až moc popisný. Jako oddychovka fajn, ale upřímně, čekala jsem trochu víc.


katerina3368
17.04.2024 4 z 5

Začátek knihy vypadal slibně a seznámení ústřední dvojice bylo velmi smyslné. Prostředek knihy byl vyplněn hlavně krásným prostředím, které autorka výborně vystihla leč děj trochu vázl. Závěr byl ale také výborný, takže jsem ve finále moc spokojená :-)

Vuokko
16.04.2024

Audiokniha

Chtěla jsem vykročit ze své komfortní zóny a dát šanci něčemu novému, jinému. Bohužel ale byla Kavárna v Kodani krok špatným směrem. Nejedná se o špatnou knihu a jsem ji jistá, že si své čtenáře najde. Na mě to bylo prostě moc cukrkandlové.

Co se musí autorce nechat, je její talent dokonalého popisování prostředí. Svůj novinářský um nezapře. Vyloženě užila prostředí Kodaně.

Na druhou stranu je pravda, že když člověk chce milou sladkou knihu s dobrým koncem, ví, že může sáhnout po této sérii a vždy dostane to, co očekává. A to také není málo.

Danušenka
06.04.2024 3 z 5

Velmi popisné, málo děje. Někomu se tento styl líbí, ale nic pro mě, já radši akci. Autorka se hodně opakovala co se frází týče, což působilo celkem rušivě. Love story mi byla snad poprvé trochu trapná za hlavní postavy, ale posledních pár stránek knihu dost vylepšilo. Další ze série již nejspíš číst nebudu, ale kdo ví ...

Pauvka
04.04.2024 5 z 5

Prvni kniha od teto autorky a moc se mi libila. Prijemna jednohubka a pekne se cetla. Tesim se na dalsi dily :)

JaneH
03.04.2024 4 z 5

Kavárna v Kodani se mi moc líbila. Postavy jsem si oblíbila a některé až zamilovala. Kate je skvělá, inspirativní žena. Hned si mne svou povahou získala. Stejně tak jsem si oblíbila celou posádku, která vyrazila směr Kodaň. Moc se mi líbilo, že každá z těch postav byla svá a její charakter měl své kouzlo.
Jednu hvězdičku ubírám za to, že jsem se občas nemohla začíst do knihy. Dosud ale nevím, zda to byl problém knihy, nebo spíš problém můj. Jako každá kniha od autorky, je i tato kniha skvělou oddechovkou a příjemným pohlazením po duši. Doporučuji zařadit jako večerní čtení do někdy hektických dnů.

Margarett_Lindd
01.04.2024 5 z 5

Na Julii Caplin jsem narazila zcela náhodou, když jsem v knihovně sháněla průvodce po Kodani a vyhledávač mi našel i tuto knihu. Nejdříve jsem na ni zanevřela, neboť se nejedná o žánr, který bych běžně četla. Ale po návratu jsem si ji přeci jen půjčila a následně i zakoupila. Kodaň, jako město, mě nadchla.
Moc se mi líbí, jak autorka umí popisovat místa a vytvořit líbivou atmosféru i příběh. Hned jsem se v duchu vrátila zpět do Kodaně.
Ano, člověk od téhle knihy nemůže čekat nic světoborného. Od začátku je jasné, jak příběh skončí. Děj je velmi jednoduchý a to je možná lepší, právě proto, že čtenář není zklamaný. Dostane přesně to, co očekává. Jde spíš o efekt příjemného počtení a pohlazení po duši.
Od autorky jsem doposud přečetla všechny knihy a průběžně si je znovu čtu, když mám náladu na něco jednoduchého a nechce se mi pouštět do něčeho úplně nového, o čem nevím, jestli mě nakonec nezklame.
Zajímavé snad jen je, že tento první díl je jako jediný psaný v ich-formě. Ostatní díly série už v er-formě. Nevim, jestli je to je kvůli překladu nebo to tak již psala autorka, ale vůbec mi to nevadí.

Tereza0107
25.03.2024 4 z 5

Už chápu, co na autorce všichni vidí. Je to absolutní oddech, pohlazení na duši a odpoutání se od všední reality. Zároveň na mě knížka působila až zvláštně motivačně a najednou mám potřebu, si jít zabookovat letenky do Kodaně, která mě před přečtením knihy nijak zvlášť nezajímala.

michaela.97
24.03.2024 4 z 5

Romantiku moc nečtu, takže o to větší překvapení pro mě tahle knížka byla. Na jeden zátah jsem přečetla 100 stran. To se mi nestalo už hodně dlouho. Odsýpá to, je to plný krásný Kodaně a atmosféry, až bych řekla, že jsem cítila vůni “kanelsnegle. Postavy jsem měla ráda, a i když od začátku víte, jak to dopadne, čte se to samo a stejně chcete být u toho. Mě to bavilo moc a fakt jsem se každý den těšila, až si přečtu byť jen 5 stran. Velký potěšení a těším se na další díly. Pátou hvězdičku si šetřím, třeba mě romantické útěky ještě o fous překvapí.

Hana62
24.03.2024 4 z 5

Jasně, od 23 str.jsem věděla, jak to dopadne, ale u takové knížky to očekávám. Přesně mi padla do noty. Něco nenáročného, romantického, nic neřešící. A kafe!

TercaHoney
17.03.2024 5 z 5

Málokdy se mi stane, že bych během čtení knihy, odbíhala od děje a vyhledávala jsem si informace na internetu, abych věděla, jak které památky vypadají. U této, jsem to dělala, ale ráda. Kniha je natolik skvěle napsaná, že člověku ani nedochází, že se jedná o průvodce a mě osobně to zaujalo natolik, že jsem si napsala Kodaň, jako další město, které hodlám navštívit.
Líbilo se mi také, jak autorka pojala charakteristiku všech postav, ovlivněných jiným prostředím. Nádherně popisuje dnešní dobu, kdy se člověk za něčím žene a zapomíná myslet na to nejdůležitější. Na sebe, na rodinu a na to, co ho baví. Zřejmě každému z nás se někdy stalo, když jsme přijeli do zahraničí, že jsme cítili, že jsou tam více v klidu, spokojení a u nás je to hektické. V tomto příběhu se ukazuje, že je to všude stejné.
Nejvíce mě, ale dostal závěr knihy. Čekala jsem cokoliv, ale toho určitě ne a dost jsem se nasmála. Určitě doporučuji přečíst a těším se na další knihy od Julie Caplin.

Viky007
02.03.2024 4 z 5

O této knize se dá říct, že je zkrátka neuvěřitelně milá. Po přečtení hledám fotky Kodaně, peču skořicové šneky a užívám si kouzlo přítomného okamžiku, které na mě kniha přenesla :-). Zkrátka žít tady a teď, zažít dobrodružství, ale umět si vychutnat i zdánlivě obyčejný den. A o tom to je.

Katka1974
22.02.2024 5 z 5

Strašně se mi tento příběh líbil, já prostě miluji romantiku a tady jí bylo tak akorát a ještě proložená vůní kávy a čerstvého pečiva. Chvílemi jsem si říkala, že chci být v Dánsku a všechno ochutnat. Parta novinářů to skvěle doplňovala. Už se těším až začnu číst další díl.

Emik87
21.02.2024 5 z 5

Miluju kávu, takže jsem si to užila :)

Kuci12
16.02.2024 4 z 5

Tak jo, až na ten sladce sladký konec, kdy najednou bylo vše růžové, to nebylo špatné. S partičkou novinářů jsem si oživila svoje vzpomínky z Kodaně, která má něco do sebe. Hygge je fenomén posledních let a ano malé radosti nám dokážou zpříjemnit den. Někdy pro to velké štěstí "na konci" zapomínáme na ty malé střípky rozeseté během všedních dní.
"Nejde o to, odkud pocházíte, ale o to, kam jdete."

Mánička178
16.02.2024 3 z 5

Tuto knihu jsem si ke čtení vybrala kvůli tak přízemním důvodům jako je úderný název a idylicky vymalovaná obálka (:D), jednoduše mě primárně zaujalo vizuální pojetí celé této románové série pro ženy. Až na pár neuvěřitelných náhod, zvláštních motivací postav a za vlasy přitažených situací se to dalo číst... Průběh očekávatelný, ale právě pro tuto předvídatelnost po tomto druhu literatury asi ženy sahají :D Očekávání tudíž splněna :)

Sandalkar
14.02.2024 5 z 5

Krasna prace. Pohlazeni na dusi. J.Caplin se jidlem a cestovanim zivila, takze to je gastro koncert, vune kavy a skorice ze stranek dycha. Pribeh predvidatelny, ale plynuly a uveritelny. Osobni plusove body davam za prvniho sexy zrzka-hrdinu v knize.

zapina
07.02.2024 4 z 5

Já na červenou knihovnu moc nejsem, ale potřebovala jsem nějakou oddechovku. Kniha mě velmi příjemně překvapila. Autorka umí velice dobře popisovat a vytvářet přesně tu atmosféru, jakou kniha má mít :) Jasně, že to dopadne přesně tak, jak si celou dobu myslíme... ale kniha je velmi čtivá. V budoucnu asi sáhnu na další knihu...

Barulinkas
04.02.2024 4 z 5

Líbí mi se mi, jak autorka dokáže popsat danou zemi, město, kavárnu či restauraci...v ten moment pocítíte popsanou atmosféru a přijde vám jakobyste tam byli, máte hned chuť na skořicového šneka a čerstvou kávu