VenuseV VenuseV komentáře u knih

☰ menu

Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Téma distopie mě docela lákalo. Po přečtení několika recenzí jsem se trochu bála, co mám čekat. Ale kniha mě chytla hned od začátku. Paní Mornštajnová umí prostě o lidech a vztazích velmi poutavě vyprávět.
Hodně jsem prožívala všechnu bolest a utrpení Maji ohledně ztráty dětí, protože jsem také matka. Bližší vztah jsem měla k Magdaleně, přestože mě občas štvalo její chování. Ale patrně se mi do toho jen projektovalo zoufalství, jak jsem jako dítě byla stejně zmanipulovaná... Bylo to pro mě velmi silné protože jsem v roce 89 dospívala a běhal mi mráz po zádech při představě, co všechno se mohlo stát.

15.11.2021 4 z 5


To snad nemyslíte vážně! To snad nemyslíte vážně! Richard P. Feynman

Perfektní vyprávění. moc jsem si užívala vyprávění o dětství, rodině a dospívání :-) pak už to bylo složitější čtení, ve fyzice "plavu" a musela jsem si občas vyhledávat, o čem je řeč.

20.05.2020 4 z 5


Nemožná holka Nemožná holka Eliška Horelová

Četla jsem to už dávno, ale stále to mám v paměti jako úžasný příběh.

06.05.2020 5 z 5


Řekni něco legračního Řekni něco legračního Penelope Ward

Nápad to byl dobrý a téma mě docela zaujalo, ale zpracování mě neoslovilo vůbec. Ještě tak první dvě třetiny se mi docela líbily. Ale konec už jsem se musela donutit dočíst. Vadilo mi, jak to na konci bylo hrozně krkolomně ukecané a ty náhlé zvraty z toho udělali argentinskou telenovelu.

15.05.2019 1 z 5


Prostá pravda Prostá pravda Jodi Picoult

Velmi zajímavá exkurze do života komunity Amišů. Kniha se mě chytla a přečetla jsem jí v jednom kuse :-) Druhá polovna byla už malinko překombinovaná. Konec sice překvapivý, ale čekala jsem to.

23.04.2019 4 z 5


Dokonalá nevěsta Dokonalá nevěsta Sophie Kinsella (p)

Výborné, vtipné letní čtení :-)

19.07.2018 3 z 5


První dojmy První dojmy Charlie Lovett

Nádhera. Miluju knihy a příběh o milovnici knih, psaní knih, lásce nejen ke knihám a ještě k tomu detektivka. Tohle mě opravdu moooc bavilo. Nejsem úplně zažraný fanda Austenové, ale tenhle typ vyprávění mám moc ráda. DOPORUČUJI!! :-)

19.07.2018 5 z 5


Měděný jezdec Měděný jezdec Paullina Simons

Příběh s válečnou atmosférou, velmi krásný milostný příběh a současně věrný realistický obraz válečného zoufalství a boje o život. Moc se mi to líbilo a určitě se k té knize znovu vrátím.

08.06.2018 4 z 5


Turbulence Turbulence Whitney G. (p)

Pro mě zklamání, ale dočetla jsem. Sice dobré téma a celkem slušně napsané. Děj běžel pěkně bez větších zádrhelů. Erotické scény... buchbuch ááách!! ... to se vám ženy vážně toto líbí? Je to podle mě napsané mužskou optikou. Po třetím opakovaní už mě to nebavilo.

30.05.2018 3 z 5


Řeky Londýna Řeky Londýna Ben Aaronovitch

Knihu jsem si přečetla na základě recenze v časopise, ale asi to nebyla kniha zrovna pro mě, téma mě moc nezaujalo. Byly tam pasáže, které mě vyloženě nebavily. Ale je to psáno čtivě a vtipně. Anglický humor se mi moc líbil. Kdo má rád duchařinu a nadpřirozeno určitě se pobaví :-)

28.05.2018 3 z 5


Hora mezi námi Hora mezi námi Charles Martin

Kniha se mi líbila mnohem víc než film. Popis pocitů a vnitřních rozhovorů i myšlenek, je velmi působivý. Přišlo mi to i mnohem napínavější, protože knižní příběh nespěl tak jednoznačně k předpokládanému konci jako ve filmu. Knižní hrdinové mi byli sympatičtější :-)

07.05.2018


Za rudým obzorem Za rudým obzorem Elizabeth Haran

Autorka mě opět nezklamala. Příběh je velmi uvěřitelný, včetně několika nečekaných zvratů. Dobové reálie z australské divočiny mě přitahují stále :-)

07.05.2018 4 z 5


Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Bavilo mě to. Psáno čtivou formou. Příběh zajímavý a postavy velmi dobře vypracované. Nejdříve jsem ale viděla seriál :-)

08.11.2017 4 z 5


Země odpoledního slunce Země odpoledního slunce Barbara Wood

Příběh napínavý. Děj mě dokonale pohltil. Zajímavý děj a prostředí počátku minulého století.

03.11.2017 5 z 5


Sluncem spálená země Sluncem spálená země Elizabeth Haran

Opět příběh z australské divočiny. Velmi čtivý napínavý příběh.

24.10.2017 5 z 5


Planoucí eukalypty Planoucí eukalypty Elizabeth Haran

Tahle kniha od E. Haran se mi asi líbila nejvíc. Příběhy s australské divočiny jsou mými nejoblíbenějšími.

24.10.2017 5 z 5


Dánská dívka Dánská dívka David Ebershoff

Námět a příběh zajímavý, jen mi moc nevyhovoval styl psaní. Bylo tam pro mě až příliš popisů nesouvisejících s dějem.

24.10.2017 3 z 5


Kříže u cesty Kříže u cesty Jeffery Deaver

Jak to ten Deaver dělá, že to je zase napínavé, i když z z úplně jiného prostředí. Bavilo mě to :-)

24.10.2017 4 z 5


Květy v poušti Květy v poušti Elizabeth Haran

Příběh se velmi dobře čte. Příběhy z Australské divočiny se silnou ženskou hlavní hrdinkou se mi vždy líbily. Myslím si, ale že Elizabeth Haran napsal už zajímavější příběhy.

24.10.2017 4 z 5


Pirát Pirát Jevgenij Marysajev

Krásný, napínavý příběh ztraceného štěněte hledacího svého pána. Jedna z prvních knih, které jsem v dětství samostatně přečetla. Četli jsme nyní s mými dětmi. Také se jim to moc líbilo.

24.10.2017