Za rudým obzorem

Za rudým obzorem https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/223046/mid_za-rudym-obzorem-Pdk-223046.jpg 4 68 17

Zdravotní sestra Elena a doktor Lyl Macallister se do sebe vášnivě zamilují. Proto Lyl jede do Skotska, aby se zde rozešel se svou přítelkyní Millie. Když se od ní dozví, že spolu čekají dítě, dostojí své povinnosti a s Millie se ožení, přestože ví, že Eleně tím zlomí srdce. Jenže i Elena je těhotná a s tajemstvím se svěří pouze matce. Ovšem Millie to nějak zjistí a ničeho se neštítí…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Beyond The Bright Horizon , 2014


více info...

Přidat komentář

Arwen777
06.11.2021 3 z 5

Po knize jsem sáhla, protože mám moc ráda příběhy odehrávající se v Austrálii, autorka pro mě byla nová.
Příběh sám je poměrně silný, plný dřiny, boje o živobytí, nelehkého údělu žen, bolesti a trápení, nespravedlnosti a smyslu pro správnou věc na úkor vlastního štěstí. Neřekla bych, že je v něm moc naděje, na mě působil spíš depresivním dojmem. Trochu světla do něj přinesla pilotka reprezentující boj žen za rovnoprávnost.
Kniha popisuje nelehké životy 2 hlavních postav, dějištěm je Skotsko a Austrálie. Je plná dojímavých situací a těžkých údělů. Přesto mi moc nesedla. Styl autorky mi zcela nevyhovoval, některá dokola se opakující vysvětlení a vyprávění už mi připadala zdlouhavá a děj byl pro mě méně poutavý.
Neříkám, že je kniha špatná, v některých momentech mi i slzy ukáply, ale už jsem četla lepší.

Noisette73
18.08.2021 5 z 5

(SPOILER) Krásná knížka, která mě vnitřně úplně rozcupovala na kousky.
Layl mně udivoval, Elena byla úžasná, silná a bylo mi jí moc líto.
Millie mi lezla krkem , ale nesoudím ani jednoho z hrdinů.
Vypadá jako román, ale je to příběh že života, reálný, smutný, plný bolesti, ale také lásky s krásným koncem.


laura
17.11.2020 3 z 5

Čtivý příběh jednoho osudového setkání na sklonku války...

Bylo to maličko předvídatelné, ale to autorce ráda odpustím. Člověk musí umět snít, musí věřit síle naděje, musí nějakou tu naději někde v hloubi srdce uchovávat...

Čtivé, plné osudových setkání, plné vášně, bolesti a těžké dřiny. Plné naděje, lásky, viny i odpuštění. Přečteno během dvou dní. Líbilo se mi to...

broskev28
31.10.2020 3 z 5

Čtivá, příjemně exotická, ale připadala mi tak nějak "ukecaná"; možná by lépe znělo doslovná. Všechno bylo potřeba vysvětlit - nejen jednotlivým hrdinům, ale také jejich partnerům, rodičům, kolegům, nakonec i dětem, no a samozřejmě čtenářkám. Takže když jsem posléze otevřela a nechápavě pročítala knihu Polední hodina, byl to (sociokulturní?) šok. Asi jako když zjistíte, že kromě "kačáku" na návsi existuje i horské pleso, nebo spíš moře . . .
Hodnotím tedy v rámci kategorie, a pak mohu doporučit; naše romantické čtenářky budou určitě celkem spokojené (zatímco Polední hodině se vyhnou velkým obloukem; každému, co jeho jest).

Tirisa
26.06.2020 2 z 5

Zkusila jsem ještě jednu knížku od E. Haran a bohužel musím říct, že to není můj šálek kávy, takže to zkusím zase s jinými autory.

Jozefina
31.01.2020

Elizabeth Haran napsala dobře čtené knihy. Od kterých se nemůže odpoutat.

popeluška
07.05.2019 5 z 5

Tak tahle kniha byla naprosto úžasná. Vůbec ale vůbec jsem nečekala, že bude tak suprová.Četla se jedním dechem a budu na ni hodně dlouho vzpomínat :-)

Bobina74
14.09.2018 3 z 5

Tak tohle klidně ano, ALE musím zkonstatovat, že je to zatím její nejslabší kniha a na to u této autorky nejsem zvyklá. Je to stále její styl, opět vás chytne hned na začátku, ale tady se bohužel ještě přidružila "překombinovatelnost" děje. Tohle už bylo vážně moc, jako kdyby si autorka myslela, že nás to snad nudí a musela za každou cenu stále vymýšlet nové zvraty.
P.s. : Nemusí....ona vážně ne:-)

VenuseV
07.05.2018 4 z 5

Autorka mě opět nezklamala. Příběh je velmi uvěřitelný, včetně několika nečekaných zvratů. Dobové reálie z australské divočiny mě přitahují stále :-)

barusak1
18.04.2018 5 z 5

Velice čtivá kniha. Doporučuji

ritz
17.07.2017 4 z 5

Mám ráda knížky této autorky, vždycky se dobře čtou a vždycky jsou ze zajímavé prostředí.

moudivlacek
03.04.2017 5 z 5

Tuto autorku prostě miluji, rovněž i její příběhy z mé milované Austrálie. Zase mě autorka přesvědčila, že lidský život opravdu není jednoduchý, i když by si to stokrát přál.
Nejhorší asi je žít život dle povinnosti, někdy to možná správné je, ale ne, když trpí srdce, to pak člověk nežije a jen přežívá.
I když hrdinové přijdou o mnoho let, nakonec si k sobě cestu najdou, ale pak si toho váží stokrát víc.
Nejsou tu jednoznační hrdinové a ani záporné postavy, i když na oko velmi zlý člověk může být k odsouzení, i on má zraněné srdce a své sny.
Neodsuzuji nikoho z hrdinů.
Mohu knihu vřele doporučit.

polly43
08.04.2016 4 z 5

Mám ráda knihy této autorky,ráda si přečtu i další.

bookcase
09.09.2015 4 z 5

Fajn oddechová romantika, která se odehrává v mé oblíbené Austrálii.

černárůže
06.09.2015 4 z 5

pěkný příběh v průběhu několik let

ctenarkaEva
17.07.2015

Oddechová kniha, skvělá pro čas dovolených. Přečetla jsem ji za odpoledne, četla se úplně sama.

Sobotikova
23.05.2015 3 z 5

Předvídatelná oddychovka.