Valborga Valborga komentáře u knih

☰ menu

Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

Opravdu krásná kniha, která v člověku zanechá i spoustu otázek. Vřele doporučuji.

11.04.2022


Hodinářova dcera Hodinářova dcera Kate Morton

Kate Morton je moje oblíbená spisovatelka. Mám ráda prolínání děje, ale do této knihy jsem se nemohla začíst. Stále jsem si říkala: Vydrž..... ale nešlo to. Jinak zatím všechny ostatní knihy byly hezké.

22.11.2021


Přej mi domov Přej mi domov Kay Bratt

Mně se kniha také moc líbila. Lidé teď od knih očekávají spíše adrenalin, ale život je prostě také obyčejný, i když hlavní postava ho moc obyčejný neměla. Jsem ráda, že jsem si knihu koupila. Zaujalo mě odhodlání nevzdat to a dokončit, co si předsevzala. Sice se z ní na konci nestala milionářka nebo něco podobného, ale celý ten příběh a život, co prožila jí dal asi neskonale víc.

31.07.2019


Kateřina Aragonská: Pravá královna Kateřina Aragonská: Pravá královna Alison Weir

Bravurně napsaná kniha. Také jsem už přečetla více knih s touto tematikou např. Šest žen Jindřicha VIII., ale tahle nade všemi převyšuje. Vlastně jim vůbec nebylo co závidět. Bylo to hezké jen na povrch. Určitě si pořídím další knihy od této spisovatelky.

09.01.2019


Eminy slzy Eminy slzy Ružena Scherhauferová

Mně se kniha líbila. Není to pro někoho, kdo hledá adrenalin, napětí... i když to tam podle mne i trochu je. Ale je to normální příběh ze života, kterých je spousta. A je tam i dost míst na zamyšlení. Prostě i takový je život.

28.11.2018


Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů Mary Ann Shaffer

Nádherná kniha, krásně se čte. Stála jsem v prodejně, držela knihu v ruce a přemýšlela, jestli mám podlehnout recenzím na druhé straně obálky a poznámce na první straně obálky: Čtenáři milovaný bestseller.... a ten název mě také zaujal a nakonec i obálka. A tak jsem podlehla a knihu si přinesla domů a nelituji. Je nádherná a jsem ráda, že ji budu mít ve své knihovničce. Nejraději bych ten ostrov také navštívila.

03.10.2018


Do posledního dechu Do posledního dechu Linda Castillo

Je to moje první kniha od této spisovatelky a určitě ne poslední. Skvěle napsané. Doporučuji.

03.09.2018


Heřmánkové údolí Heřmánkové údolí Hana Marie Körnerová (p)

Nádherně napsaná kniha. Přečetla jsem hodně knih od paní Körnerové, všechny se mi líbili. Ale tahle mě vzala za srdíčko. I když to byl zdánlivě obyčejný příběh, kterých se tenkrát odehrálo asi hodně, tohle bylo prostě úžasné. A navíc jsem žila v blízkosti toho, kde se to odehrávalo. Napsáno lehce, i když to hlavní hrdinka vůbec lehké neměla. Můžu jen doporučit.

03.09.2018


Hana Hana Alena Mornštajnová

Úžasná kniha, i když tak smutná. Ale je nádherně a nenásilně napsaná. Byla to hrozná doba. Určitě si od paní Mornštajnové zase ráda něco přečtu.

03.09.2018


Světelný klam Světelný klam Louise Penny

Právě jsem dočetla a už se těším na další knihu od mé oblíbené autorky. Kniha opět nezklamala. Cítím to jako Belatris, takže se nebudu opakovat. Prostě skvělé počtení.

17.05.2018


Podvedená Podvedená Charlotte Link

Chystám se na ní. Knihy, které jsem doposud od této spisovatelky četla, se mi líbily.

17.03.2018


Dům na samotě Dům na samotě Michaela Klevisová

Tak jsem si dnes udělala radost a koupila si knížku od Michaely Klevisové Dům na samotě. Zatím jsem od ní četla Ostrov šedých mnichů, kniha se mi moc líbila.

03.01.2018


Ostrov šedých mnichů Ostrov šedých mnichů Michaela Klevisová

Mně se kniha také líbila.

10.08.2017


Se zatajeným dechem Se zatajeným dechem Tamara McKinley

Také mě obálka zmátla, ale překonala jsem to a kniha se mi moc líbila. Se sladkými románky to nemá nic společného. Pustím se do její další knihy.

10.08.2017


Egypťan Sinuhet Egypťan Sinuhet Mika Waltari

Moje oblíbená, krásně napsaná...prostě úžasná kniha, která si zaslouží své místo v knihovničce.

22.03.2017


Jana Eyrová Jana Eyrová Charlotte Brontë

Určitě patří do knihovny jako stálice.

22.03.2017


Ptáci v trní Ptáci v trní Colleen McCullough

Nečetla jsem, ale film se mi líbil.

22.03.2017


Věčně zpívají lesy / Vane vítr z hor / Není jiné cesty Věčně zpívají lesy / Vane vítr z hor / Není jiné cesty Trygve Gulbranssen

Patří k mým oblíbeným, taky ji uchovávám v knihovničce.

22.03.2017


Zapomenutá zahrada Zapomenutá zahrada Kate Morton

Miluji takovéto romány. Kniha byla skvělá.

23.02.2017


Kašmírový šál Kašmírový šál Rosie Thomas (p)

Moc hezká kniha, dobře se čte. Spisovatelka nádherně popisuje indickou krajinu... krásná teplá údolí, tvrdé hory a život lidí, nejen těch, kteří se zde narodili. Krásně se prolíná příběh misionářky Nerys a její vnučky.

08.02.2017