Kateřina Aragonská: Pravá královna
kniha od: Alison Weir
KoupitKoupit eknihu
Šest tudorovských královen. V prvním ze série zamýšlených románů o šesti tudorovských královnách představuje historička Alison Weirová Kateřinu Aragonskou. Fantasticky živý portrét první ženy Jindřicha VIII. bourá mnohé mýty o této hrdé ženě. Už ji nevykresluje jako jednoznačnou oběť dějinných zvratů. Na stránkách knihy ožívá charismatická, nezlomná a odvážná hrdinka, jež na prahu stáří marně bojuje o lásku manžela a budoucnost své královské dcery. Její tragický příběh nikdy nepřestane fascinovat....celý text
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/300458/katerina-aragonska-prava-kralovna-tIG-300458.jpg 4.6204Série | Šest tudorovských královen 1. |
Žánr | Literatura světová, Pro ženy, Historické romány |
Vydáno | 2016, BB art |
Orig. název | Six Tudor Queens. Katherine of Aragon. The True Queen, 2016 |
více informací... |
Komentáře (66)
Kniha Kateřina Aragonská: Pravá královna

Pro mě krásně popsána atmosféra,kdy jsem se vžila do děje. Plný intrik,zrad ale i lásky a přátelství.Těším se na zbytek série.

Bože, to bylo skvělé! Hned z úvodu řeknu, že nejsem čtenář historických románů, takže nemám s čím srovnávat. Na knihu jsem se nechala zlákat dle pozitivních recenzí, a rozhodně nelituji. Kateřině jsem moc fandila, byla spravedlivá a neuvěřitelně trpělivá, klobouk dolů.
V knize je nádherně popsán její život od dětství, až po její smrt. Samozřejmě se chystám na další knihu, ale už teď Annu Boleynovou nemám vůbec v lásce.

Historický román pro ženy o první manželce Jindřicha VIII. Tudora.
Kniha mě zaujala svým tématem a celkovou atmosférou, ale některé knižní pasáže byly příliš rozvleklé.

Koupila jsem si na zaklade zdejsich recenzi a trpce lituji. Je to utahany “zensky” roman (Nemam tohle oznaceni rada, proto uvozovky) vcetne popisu gynekologickych potizi hlavni protagonistky... Historicky by to mohlo byt i zajimave, ale muselo by to byt o polovicku kratsi. Ona je to asi i dobra oddechovka, ale ja mela uplne jina ocekavani.

Musím říct, že příběh Kateřiny Aragonské se mi četl těžko. Většině politických a náboženských věcí jsem nerozuměla, ale tak to mám u všech historických knih, filmů a seriálů. Kateřinu vidím jako silnou ženu, která i přes všechna příkoří bojovala o svá práva a o práva své dcery.
Příběhy dalších Jindřichových žen si přečtu. Anna Boleynová byla nejspíš opravdu velká potvora, ale jsem zvědavá i na její příběh a příběhy dalších tudorovských královen. Protože i přes vliv ostatních byl Jindřich králem a to, kam až to všechno zašlo, byla především jeho vina.

Krásně napsaný historický román. Autorku mám ráda a těším se na další její knihu.

Podrobně a především přehledně zpracovaný život první manželky věhlasného Jindřicha VIII.
Štítky
Tudorovci historické romány Kateřina Aragonská, královna, 1485-1536 15. století 16. století Anglie Jindřich VIII., anglický král, 1491-1547
Autor a jeho další knihy
- Kateřina Howardová: Nevěrná královna 2021
- Kateřina Aragonská: Pravá královna 2016