Tessina Tessina komentáře u knih

☰ menu

Na lovu Na lovu Meagan Spooner

Tahle kniha je o hledání sama sebe a vyššího cíle ve svém životě. Kniha se mne dotkla na velmi citlivém místě a koho by ne, protože každý hledáme svého "ptáka Ohniváka".

22.06.2018 5 z 5


Jeden plus jedna Jeden plus jedna Jojo Moyes

Kniha je perfektní na odreagování. Při čtení knihy jsem si často připadala, jako člověk trpící mániodepresivní psichozou. Neustále jsem se musela smát jejich psovi a nato z ničeho nic jsem začala brečet, protože mi jich bylo líto.

13.06.2018 5 z 5


Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

Kniha je velmi čtivá. Nejvíce se mi líbily scény, kdy hlavní hrdinka chodila oblékaná, jako Irská skřetí prostitutka (pracovní uniforma).

13.06.2018 5 z 5


Poslední Dračí oko Poslední Dračí oko Alison Goodman

Tenhle díl je ještě lepší než ten předešlý. Odehrává se tam velmi zajímavý milostný trojúhelník. Kniha je plná akce, napínavých situacích a romantických chvilek.
Pokaždé když si tuhle knihu čtu znovu, tak si příběh užívám jako bych ho četla poprvé.

23.11.2017 5 z 5


Znovuzrození Dračího oka Znovuzrození Dračího oka Alison Goodman

Tuhle knihu naprosto zbožńuji, což prozrazuje i to že jsem ji četla již po čtvrté a ještě se mi nestačila omrzet. Je to příběh o mladé dívce, která se musí potýkat s intriky Královského dvora a Dračích očích. Vřele doporučuji všem co mají rádi fantasy.

23.11.2017 5 z 5


Čarodějka Čarodějka Kristina Hlaváčková

Když čtenář promine trochu zmatku v prolínání děje, tak si užije pár stran velmi dobře napsané fantasy o dracích, elfech a o malé dívence, která je obdařena magií, kterou se během příběhu bude snažit naučit ovládat aniž by to kolem ní všechno vyletělo do povětří.

23.11.2017 4 z 5


Rudá jako rubín Rudá jako rubín Kerstin Gier

Naprosto úžasná fantasy o cestování v čase. Kniha mne okamžitě vtáhla do děje. Kdo z nás by nechtěl vidět Shakespeara na vlastní oči a nebo si zaskočit na rande v 18 století ? Už se těším na to, jak se mi do ruk dostane druhý díl a já budu moci znovu cestovat časem s hlavními hrdiny.

23.11.2017 5 z 5


Falešný polibek Falešný polibek Mary E. Pearson

Naprosto úžasný příběh, který Vás v okamžiku kdy začnete číst vtáhne do života mladičké, tvrdohlavé a kurážné princezny na útěku. Kniha je velmi čtivá a napínavá i díky tomu, že hodnou chvíli nevíte, který z chlapců je princ anebo zabiják. Již se nemůžu dočkat pokračování.

19.09.2017 5 z 5


Zkouška věrnosti Zkouška věrnosti Julie Kagawa

Velmi čtivá kniha, která zaujme a uspokojí každého fanouška dračího světa.

19.07.2017 5 z 5


Můří deníky Můří deníky Rachel Klein

Velmi zajímavá kniha, která zaujme svou surovou upřímností ohledně soužití dívek na internátu a posedlostí hlavní hrdinky svou kamarádkou.

25.06.2017 4 z 5


Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Úchvatná kniha plná suchého anglického humoru a díky tetě Kateřině, také spousty pořekadel. Můžu ji číst pořád dokola.

05.06.2017 5 z 5


Smrt je mým řemeslem Smrt je mým řemeslem Robert Merle

Velmi drsná kniha plná nepochopitelných činů. Kde jsou lidé pouhé jednotky a nemají právo na život. Kniha je velmi čtivá a člověk se více přibližuje tématice Holocaustu.

05.06.2017 5 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Naprosto úžasná kniha, u které si vždy uvědomím, jak je důležité užívat si každého dne, jako by byl poslední, protože nevíme dne ani hodiny. Konec knihy jsem strávila s plnou krabicí papírových kapesníčků a napuchlýma očima.

05.06.2017 5 z 5


Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

Od přečtení této knihy mi v hlavě pořád zní "Svět je nádherný, růžový, béžový..."

05.06.2017


Aristokratka ve varu Aristokratka ve varu Evžen Boček

Kniha je naprosto úžasná na odreagování po těžkém dni. Nejlepší hlášky z knihy má Deniska a Josef, hlavně je tam vtipně zakomponovaná jeho nenávist k Mamutům.

05.06.2017 5 z 5


Vyhnání Gerty Schnirch Vyhnání Gerty Schnirch Kateřina Tučková

Jsem velmi ráda, že se mi tato kniha dostala do rukou. Nemohla jsem se od ní odtrhnout. Je čtivá a ukazuje nám část českých dějin, o kterých se v hodině dějepisu moc nemluví. Za což jsem velmi vděčná.

05.06.2017 5 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Úžasná kniha, kterou jsem přečetla jedním dechem.
A u které jsem vypadala jako člověk, který trpí maniodepresivní psychózou.

05.06.2017 5 z 5


Obraz Doriana Graye Obraz Doriana Graye Oscar Wilde

V knize je bravurně popsaná degradace osobnosti člověka.

04.06.2017 5 z 5


Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Naprosto úžasně oddechová kniha, která dokáže rozesmát více generací. Snad každý kdo ji četl, tak si musel zamilovat všechny postavy. Zvláště Marii, Josefa a Denisku, která je naprosto super a psycho, jak by sama poznamenala.

04.06.2017 5 z 5