Čarodějka

Čarodějka https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/185940/draci-oci-carodejka-185940.jpg 4 343 86

Dračí oči série

1. díl >

Učit se tančit, vyšívat a jak být hezká? To není nic pro princeznu Elenu. Chce bojovat po boku bratrů a prožívat velká dobrodružství. Ani se nenaděje a její sen se začne stávat skutečností. Osudové setkání s rudým drakem Ašrakem změní malé princezně život. Musí opustit svůj domov a odjet k elfům do kouzelného lesa, kde se má naučit ovládat a hlavně skrývat magii, která jí koluje v žilách. Nejde však o žádnou prestižní školu pro mladé dámy... Dokáže Elena čelit všem změnám a nástrahám osudu, které na ni čekají? S pomocí mladého draka Charlika a svérázného přítele Michaela na to nebude sama. Bude to však stačit? Nepůjde totiž jen o ni, ale o budoucnost celého světa!... celý text

Přidat komentář

Ailee
02.02.2024 3 z 5

Za tři, ale hodně slabé tři. Pardon, ale kolik že to Eleně je? Osm? Jasně, proč ne. Já umět to co ona a být tak výřečná v jejím věku, tak dnes kandiduju na prezidenta. Superman, Herkules, Black Widow nebo Hermiona s Eragonem v jednom? Marry Sue jak vyšitá. V osmi, upozorňuji. A že je to určené pro mladší, to opravdu neomlouvá. Zajímavých bylo asi tak posledních 50 stran, zbytek se musel přetrpět a jen obracet oči v sloup.

Nuttelka
21.01.2024 4 z 5

Po delší době jsem zase sáhla po fantasy, nic jsem neočekávala a o to víc jsem zase ráda, že mě poslech bavil a prostředí s Elenou se mi moc líbilo.. Sice jsem si chvíli zvykala na interpretaci Vandy Hybnerové, ale pak už si to hezky sedlo. Nejvíce se mi líbily pasáže s drakem Ašrakem, jsem ráda, že jej hlasově odlišili :-) Krásná pohádka, doufám, že se pokračování v audio podobě brzy dočkám..


ValiPages
26.11.2023 1 z 5

Tahle knížka mě ale tolik zklamala! Děj mě vůbec nepohltil a bylo mi fuk jak to bude pokračovat. Dokonce jsem to vzdala a nedočetla. A ani mě nezajímá jak to skončí. Ale možná to někdy dočtu a řeknu si , že jsem udělala chybu, že jsem to tak odsoudila. Proto tomu dávám aspoň jednu hvězdičku pro případ, že jsem to odsoudila moc brzy a že by se mi to nakonec trochu zalíbilo. Možná, že to bylo tím, že hlavní hrdinka byla mladší než já a to mě většinou trochu nudí. Ale podle ostatních recenzích je oblíbená tak je možná problém jenom ve mně.
Každopádně ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mojí recenzi, klikněte prosím na like ne z důvodu že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mojí recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji :)

Laf
28.01.2023 3 z 5

Kniha není špatná, ale mohlo to být lepší. Kostra příběhu je pěkně promyšlená, i když by to mohlo být i více rozepsané. A celou dobu jsem v knize očekávala, kdy přijde nějaká větší zápletka, víc Elena využije svých schopností, ale zatím jsem se ničeho takového nedočkala, tak snad v dalších dílech něco bude. Příběh knihy je hezký, ale bojovala jsem dost se stylem, jak je to psané. Krátké věty. Hrozně rychlé přeskakování z myšlenky na myšlenku. Chyběla mi tam nějaká plynulost. Ale zase jsem si říkala, že pro mladší čtenáře to tím pádem nebude tak náročné k přečtení.
Celkově to tedy nejhorší není. Přečíst se to dá. I se u toho dá vypnout a oddechnout si. Nedostatky se určitě najdou, ale to nebrání si knihu v pohodě přečíst :)

Tebby
14.01.2023 3 z 5

(SPOILER) Tak mám právě přesně po měsíci knihu dočtenou. Byly momenty, kdy mě příběh chytil a v kuse jsem přečetla x stránek, ale byly také chvilky, kdy jsem ji otevřela, přečetla dvě stránky a vzhledem k obsahu ji zase zahodila.

Plusové body: příběh je docela čtivý, Michael, Filip, Charlik, Othar, Breta, les, hezky popsaní berbeři a jejich tradice
Mínusové body: protivná hlavní postava, 8 let - jako vážně?, nepovedená napodobenina Eragona, většinu času mi k ní napadalo přirovnání "rambo v sukni", moc se mi nezdá, že by dokázala porazit tolik dospělých, jedna kapitola trvající snad 170 stan a na ni navazující kapitola se 2 stránkami, neskutečné množství chyb, v 8 letech prohlásila, že si energii ukládá už léta, "...o pár nezajímavých let později"

Celkově hodnotím příběh průměrně. Knihu jsem si pořizovala ve svých "teen" letech. Pokud bych se do ní pustila dřív, udělala bych lépe. Nicméně je příběh vcelku čtivý a jsem zvědavá na to, jestli bude autorka dál vykrádat Eragona a nebo se pustí novým směrem. Takže sérii dávám ještě šanci a pustím se do dalšího dílu. 3*

MarekTall
10.07.2022

Malá Elena byla pro mne díky "rozvinutým" komunikačním dovednostem pro mě tahounem příběhu a vůbec mi to nevadilo, jak některým. Líbilo se mi, jak dokázala v situacích kličkovat a za pomoci svých hustch kamarádů procházet příběhem. A ze závěru jsem si sedl na zadnici. Dávám lepší 4*

Fiso
20.05.2022 4 z 5

Kniha byla čtivá a jako mou první pořádnou fantasy si ji uchovám v srdci. :)

tereza7804
19.07.2021 4 z 5

Ano, je to chvílemi přetažené za vlasy a nereálné, na to že je Eli tak malá, je až přehnaně psychicky vyspělá. Ale víte co? Ono to bylo vážně fajn. Nereálné věci a Eliny komunikační schopnosti jsem si prostě odůvodnila jejím původem a tím, že je prostě vyjimečná. Nejvíce se mi na knize asi líbil závěr, který jsem zhltla jak malinu :D 4,5/5

Slunik127
10.05.2021 4 z 5

Jako I hodne ostatnim ctenarum mi vadil velmi nizky vek hlavni hrdinky, kdyz jsem ji ale pomyslne par let pridala, nebyl to az takovy problem. Kniha se velmi dobre cetla a bavila me I presto, ze jsem dospela uz dlouho.

Adee.K
03.03.2021

Celou sérii jsem nedočetla a ani to nemám v plánu. První díl mi přišel zajímavý, ale tak nějak průměrný. Ty další už mi přišly moc zdlouhavé.

Ellis03
03.10.2020 5 z 5

Ze začátku jsme se bála, ze kniha bude opravdu psaná pro malé čtenáře. Ale díky tomu, jak Eli je rozumná a vyspělá už od mala, tomu tak nebylo. Možná se mi ale i tak o ještě něco víc kniha líbila ke konci, kde už hlavní hrdinka vyrostla. Každopádně jako celek byla kniha moc fajn. Četla se Dobre a určitě někdy sahnu po pokračování.

Retketka
18.09.2020 5 z 5

Vynikající kniha. Kristina Hlaváčková má sice svůj vlastní styl psaní bez úvodu, což člověka nutí přemýšlet, ale to knize jen přidává na zajímavosti.

JankaV80
13.09.2020 2 z 5

Hvězdiček bych dala 2,5, protože to ale nejde, tak za mě 2. Musím říct, že jsem od knihy očekávala víc. Asi i proto, že jsem na tuto spisovatelku slyšela jen samou chválu. Jenže já se do knihy nemohla začíst a když už se mi to podařilo, děj se nějakým způsobem buď zasekl nebo zmrzl. Styl vyprávění mi prostě neseděl. Budu asi zvažovat delší dobu, zda se pustit do dalšího dílu.

Jajiinka
09.08.2020 4 z 5

Hodnocení 4 ⭐/5⭐
Nejdříve bych chtěla moc poděkovat spisovatelce, která nám ve spolupráci dala možnost přečíst si tuto knihu.
První co mě na knížce zaujalo, byl její krásný vzhled. Toto druhé vydaní vzniklo díky @nakladatelstvi­_fragment v roce 2020 s novým přebalem.

Určitě bych si chtěla přečíst i další díly a tajně doufám, že budou vydány v tomto novém přebalu!

A teď tedy k samotné knize. Příběh pojednává o mladé princezně jménem Elena, která není jen tak obyčejná. Je dokonce velice neobyčejná. Je bojovnice a díky bratrům se nebojí dostat pořádně na zadek. Sní o tom, že bude její život jedno velké dobrodružství, což se také splní. Osudové setkání s rudým drakem Ašrakem už navždy ovlivní Eleniny kroky. Opustí domov, rodinu a musí se postavit čelem ke své druhé rodině o které donedávna ani nevěděla. K rodině elfů z kouzelného lesa, kde se má naučit ovládat svoje dračí já. Svou magii, která jí koluje v žilách. S dračí pomocí svého kamaráda Charlika a svérázného přítele Michaela, který se jí zavázal službou na to není sama. Zvládne však malá Elena nástrahy svého dobrodružného života? Jak se postaví k pravdě o ní samotné?

Musím přiznat, že začátek knihy byl pro mě až moc ‌zdlouhavý. Také mi neseděl věk hlavní postavy, mladé dívce bylo pouhých osm let. Ovšem v mé představě ji bylo kolem patnácti. Poté co Elena od elfů utekla, jsem se občas ztrácela v časové ose příběhu. Párkrát se v knize objevila přímá řeč jedné osoby a poté hned činy někoho jiného. Což bylo občas matoucí.
Musela jsem si chvilku zvykat na autorčino psaní. Její styl je velice ojedinělí. Občasné promlouvání k samotnému čtenáři je něco, co jsem v knize snad ještě neviděla. Přišlo mi to jedinečné. Ozvláštní to knihu. Celkově příběh byl velice pěkně popsaný a barvitě vylíčený. Musím říct, že jsem si psaní autorky velice oblíbila. Poté co Elena utekla do lesa, jsem prakticky knihu nedokázala odložit. Trochu mě naštvalo, že začátek se táhnul a konec byl až moc rychle ukončený. Najednou bylo hrdince 16 let a plno let v příběhu chybí, zajímalo by mě, jak Elena ty roky prožila. Ale samozřejmě je pochopitelné, že autorka nemůže vylíčit vše dopodrobna. Velice mě zaujal vztah mezi Elenou a její matkou. A hlavně to jak na něho Elena pohlíží.

Každopádně mě osud Eleny nesmírně bavil a jsem strašně zvědavá, jak to bude pokračovat!

Trochu vidím podobnost s knihou Eragon, ale to ve světě fantasy už tak bývá.

barbb8k
02.06.2020 5 z 5

Ze začátku bych chtěla říct, že tato kniha se určitě zařadila mezi moje nejoblíbenější série od českých autorů.
Do knihy jsem se začetla a nemohla se od ní odtrhnout až do konce. Celá kniha byla velice napínavá a těch několik zvratů v ději, jsem opravdu nečekala.
Všechny postavy, až na některé (ty chci zabít), jsem si okamžitě zamilovala a největší část v mém srdci si ukradl Charlik, což je ten nejroztomileji dráček na světě.
Když jsem zrovna u draků, někteří lidé říkají, že se kniha velmi podobá Eragonu, jenže toho jsem já nečetla, takže podle mě byl děj velmi originální.

V knize je Elena popisována jako mladá holčička, která neoslavila ani své desáté narozeniny, jenže kvůli jejímu chování by jste řekli, že musí být starší a přesně tak jsem si ji představoval já. V mé hlavě vystupovala jako šestnáctiletá dívka.

Jediná věc která mě na knize vadila, jsou délky kapitol, protože některé části jsou dlouhé třeba sto stran a jiné třeba třicet.

7735
14.05.2020 5 z 5

Moje nejoblíbenější kniha. Neznám lepší knihu. Moc doporučuji. Je to o dívce která hledá svůj osud.

Atalka44
03.04.2020 5 z 5

Ze začátku se může zdát příběh zdlouhavý a musíte si zvyknout na autorčin styl, ale nakonec si příběh určitě zamilujete! První díl je trochu pohádka, další už tolik ne každopádně doporučuji

AKO
15.03.2020 5 z 5

Skvělá kniha. Velmi dobře se četla a děj hodně překvapoval.

DuncanIdaho
08.03.2020 5 z 5

Už od prvních stran jsem věděl, že se mi kniha bude líbit, ač už young adult dobu mám dávno za sebou. Trochu mi to připomínalo Eragona. Hned zítra jdu do knihovny pro druhý díl. Není pravda, že Češi neumí psát pěkné fantasy a scifi. Paní Hlaváčková a Stehlíková jsou důkazem, že to umí.

4129
17.07.2019 4 z 5

Tuto knihu jsem četla v deseti nebo v jedenácti letech. Získala si mojí lásku ne jen kvůli drakovi a úžasné dětské hrdinech Eleně, ale i kvůli malým škřítům a jejich podivném mluvení. Když jsem to otevřela jako starší, už jsem z ní tak dobrý pocit neměla. Stále však přetrvává můj kladný vztah k ní.