Tesinka_Laufey Tesinka_Laufey komentáře u knih

☰ menu

Hrdinové pekel Hrdinové pekel Darren Shan (p)

Většina příběhu mě nebavila a měla jsem pocit, že Shan se vše jen snažil natáhnout, aby měla série pěkné číslo. Konec byl vcelku dobrý. Naštěstí je příběh z Grubbsova pohledu jinak bych dala ještě mně hvězdiček.

12.11.2018 3 z 5


Hvězdný prach Hvězdný prach Neil Gaiman

Možná bych si knížku víc užila, kdybych před čtením neviděla film. V celku je příběh pěkný a milý, ale něco mi tam chybí...Čekala jsem něco dramatičtějšího a konec výraznější.

09.11.2018 4 z 5


Temné volání Temné volání Darren Shan (p)

Až na klasické zdlouhavé opakování událostí předešlých dílů, mě tento díl vcelku bavil. Ale už se nemůžu dočkat, až celou sérii dočtu, což se mi nestává zrovna často.

06.11.2018 5 z 5


Příliš dlouhá swingers party Příliš dlouhá swingers party František Kotleta (p)

Na to, že všude čtu samou chválu, tak jsem zklamaná...Knížka není špatná. Je to dobrá nezvyklá oddechovka, ale čekala jsem něco víc. Navíc mě strašně rozčilovalo dělení každého příběhu.

05.11.2018 3 z 5


Mrtvé město Mrtvé město Erin Hunter

Trochu mě zarazilo, že se v dětské knížce objevuje tak neskrývaně smrt. Čekala jsem něco pozitivnějšího, ale příběh byl moc pěkný a určitě si přečtu i další díly.

02.11.2018 4 z 5


Noční můry v Elm Street 1 Noční můry v Elm Street 1 Jeffrey Cooper

Dlouho jsem sbírala odvahu si knížku přečíst, protože z Freddyho mám neskutečný strach už několik let a to jsem z jednoho filmu viděla jen pár minut. Vycházela jsem ze zkušenosti, že takovéto knihy nebývají moc propracované a nebudu se mít čeho bát, ale i když všechno bylo napsáno docela průměrně, tak jsem se hrozně bála a budu mít zase pár týdnů problém usnout.

30.10.2018 4 z 5


Vlčí ostrov Vlčí ostrov Darren Shan (p)

Škoda toho začátku, kdy se zdlouhavě opakovaly události předešlého dílu. Vystačila bych si s krátkou kapitolou, která by je shrnula. Jinak moc povedený díl, který mě opravdu bavil.

28.10.2018 5 z 5


Stín smrti Stín smrti Darren Shan (p)

Do čtení jsem se musela docela dost nutit a už se docela těším, až sérii dočtu, protože jsem už delší dobu nenašla nic co by mě překvapilo. V celku se mi líbily vsuvky z Beranabova života, ale zbytek příběhu mě nijak zvlášť neoslovil.

27.10.2018 4 z 5


Dvě věže Dvě věže J. R. R. Tolkien

O maličký kousíček lepší než Společenstvo...Nejvíc oceňuju, že se nestřídá děj Froda a Sama s událostmi zbytku společenstva. Dost mi to pomohlo se konečně pořádně zorientovat ve všech postavách.

22.10.2018 5 z 5


Jakub a obří broskev Jakub a obří broskev Roald Dahl

Dahl opět nezklamal...Úžasný příběh, který dovede pobavit a zaujmout i dospělé. Líbí se mi i práce překladatelů.

14.10.2018 5 z 5


Zelená jako smaragd Zelená jako smaragd Kerstin Gier

Vůbec by mi nevadilo, kdyby měla série ještě o jeden díl víc, protože konec se mi zdál docela odbytý a ukvapený. Jinak jedna z nejlepších sérií, co jsem v poslední době četla a určitě se k ní ještě několikrát vrátím.

13.10.2018 5 z 5


Strašidla Strašidla Chuck Palahniuk

Pop první povídce jsem to chtěla odložit a už nikdy se k tomu nevrátit, ale nakonec jsem se překonala a celou knížku jsem dočetla. Oceňuji, že je velice originální, a že všechny povídky spojuje jeden příběh se zajímavým dovršením. Ale opravdu jen pro silné žaludky.

10.10.2018 5 z 5


Démoni apokalypsy Démoni apokalypsy Darren Shan (p)

Tak tenhle díl mě bavil mnohem víc než předchozí. Ale spoustu věcí jsem už zvládla odhadnou, a proto mě nijak nepřekvapila smrt jedné z postav. Po tomto díle mám znovu chuť celou sérii dočíst.

06.10.2018 5 z 5


Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

Spousta lidí mě od přečtení odrazovala a jsem opravdu moc ráda, že jsem je neposlechla. I když jsou dlouhé popisné pasáže pro někoho nudné, tak se mi hrozně líbily. Jen mě mrzí, že jsem před přečtením viděla film a věděla jsem o zásadních událostech.

04.10.2018 5 z 5


Modrá jako safír Modrá jako safír Kerstin Gier

Většinou jsem druhými díly zklamaná, ale můžu říct, že tady jsem se dočkala opaku. Přestože se znovu všechny informace z prvního dílu zdlouhavě opakovaly, tak mi to nijak nevadilo. Celou dobu mě knížka bavila a můžu říct, že jsem konečně po dlouhé době narazila na pořádnou dívčí hrdinku.

25.09.2018 5 z 5


Dcera Dcera Kiera Cass

Nemyslela jsem si, že nějaká postava mi poleze na nervy víc než America, ale Eadlyn je opravdu hrozná. Její chování se mi líbilo jen na malou chvíli ke konci knihy, a pak si to opět zkazila. Na druhou stranu se mi v celku zalíbilo pár kluků v Selekci. Možná by bylo lepší, kdyby oni dostali trochu více prostoru...

23.09.2018 3 z 5


Krvavá kreatura Krvavá kreatura Darren Shan (p)

Čekala jsem něco malinko lepšího...Vcelku mi vadilo, že se neustále opakují ty samé informace a víceméně se neobjevuje nic nového. Tenhle díl se klidně mohl smrsknout do menší kapitoly a mohl být v jiné knížce.

19.09.2018 4 z 5


Pád domu Usherů Pád domu Usherů Edgar Allan Poe

Nikdy mě nepřestane překvapovat, jak Poe dokáže člověka vyděsit po pár stránkách.

14.09.2018 5 z 5


Dvojčata v průšvihu Dvojčata v průšvihu Jacqueline Wilson

Celou dobu jsem víc tíhla ke Garnet. Ruby mě často dost rozčilovala a její chování mi připadalo nepochopitelně sobecké. Jinak jako každá knížka od Jacqueline umí pobavit, rozesmutnit a hlavně potěšit.

13.09.2018 5 z 5


Strašidla, přízraky a skřítci našich hradů a zámků Strašidla, přízraky a skřítci našich hradů a zámků David Růžička

Úžasná kniha, která potěší každého, kdo se zajímá o pověsti českých hradů. Pověsti nejsou ani příliš krátké ani zbytečně dlouhé.

11.09.2018 5 z 5