Terez1977 Terez1977 komentáře u knih

☰ menu

Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Karla Kubíková

Uf, tak tuhle budu ještě chvíli rozdýchavat. Moment, který všechno změní... Silný příběh.

25.04.2023 5 z 5


Víš, že nemusíš? Víš, že nemusíš? Dagmar Digma Čechová

Na tuhle jsem se hodně těšila, protože první díl mě nadchnul a díky němu jsem objevila novou oblíbenou spisovatelku. Pokračování rozhodně nezklamalo a ihned jsem obě hlavní hrdinky poznávala. Nečekala jsem, co se stane, takže jsem byla hodně překvapená i jsem si pobrečela. V určitých věcech se mě příběh Marie dotýkal osobně, takže jsem ho s ní prožívala hodně intenzivně. Jak jsem obě v Nemusíš! poznala, nepochybovala jsem teď o tom, že přesně takhle by se jejich životy ubíraly dál. Za mě opravdu povedené pokračování.

25.04.2023 5 z 5


Losos v kaluži Losos v kaluži Markéta Lukášková

Příjemné překvapení, první setkání s autorkou a rozhodně nebude poslední. Vtipné, čtivé, i k zamyšlení.

26.03.2023 5 z 5


Dračí město Dračí město Petra Machová

Fantasy běžně nečtu, ale tuhle mi doporučila (mladší) kamarádka. Nevím, jestli kdybych byla mladší, by mi to přišlo fajn, ale měla jsem problém ji vůbec dočíst. Není to nic pro mě.

09.09.2022 2 z 5


Příběh slunečnice Příběh slunečnice Miriam Blahová

Milé propojení válečné minulosti a dnešní doby. Četlo se to hezky, i když hrdinky byly mladší než já, takže mi místy mohl jejich přístup připadat naivní. K tomu věku to ale patří a babi Heduš to skvěle vyvažovala. Za mě moc hezká prvotina.

20.04.2022 4 z 5


Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Předchozí dvě Hartlovky mě nenadchly, k této mě nalákal film, díky kterému jsem si spravila chuť. Toto bylo opravdu zábavné a četlo se to moc hezky.

20.04.2022 5 z 5


Tajemství Tajemství Tereza Dobiášová

Tady se mi potvrdilo, že to, že něco dostane Magnesia Literu, neznamená, že se to bude dobře číst. Možná to funguje spíš naopak. Ilustrace to pozvedly trochu výš, ale ten styl se mi vůbec nelíbil, byl krkolomný, opakovala se slova, bylo těžké se tím prokousat. Celkem se mi líbila zápletka s tím lesním mužem, ale původně jsem si chtěla přečíst příběh Anežky České, ne smyšlené fantasy. Anežka to jistě neměla lehké, ale tady je vykreslená jako přemoudřelá světice už jako úplně malá holčička, takže je to strašně neuvěřitelné a vlastně jsem nevěděla, proč to čtu a čemu z toho můžu věřit. Takový podivný zmatený mix...

20.04.2022 2 z 5


Tisíc východů slunce Tisíc východů slunce Sabina Zelená

Tak tohle se mi líbilo mnohem víc než Dívka s labutí. Možná se mi to víc trefilo do nálady, ale jsem ráda, že jsem autorce dala ještě jednu šanci.

20.04.2022 5 z 5


Jedna z pěti Jedna z pěti Dagmar Digma Čechová

Tak jsem opět neodolala a když jsem zjistila, že e-kniha už je venku o dost dřív, sáhla jsem po ní. Tak jako tak musím mít tu fyzickou, protože ta obálka nemá chybu. Líbí se mi ještě víc než u Nemusíš. A knížka asi taky. Možná je to tím, že to mám čerstvě v hlavě, ale Editino pátrání bylo napínavé a já jsem do poslední chvíle spolu s ní hádala a nevěděla. Moc se mi líbil nápad s blogem i to, že jsem si fakt do poslední chvíle lámala hlavu s tím, jak to teda bude. Spoiler psát nebudu, tak si na to musíte počkat sami, ale rozhodně doporučuji.

24.01.2022 5 z 5


Okno s dívkou a ptáčkem Okno s dívkou a ptáčkem Dagmar Digma Čechová

Třetí knihu této autorky mi přinesl Ježíšek a už mám přečteno. Jsem opět nadšená, nemohla jsem se od příběhu Reného a Gale odtrhnout. Byla jsem napjatá, jak to tedy opravdu bylo a realita mě hodně překvapila. A měla jsem velkou chuť cestovat, úplně jsem mu záviděla. Parádně vystavěné a já se už nemůžu dočkat Jedné z pěti.

26.12.2021 5 z 5


Nesejdeš z cesty Nesejdeš z cesty Dagmar Digma Čechová

Velmi silný příběh ženy, kterou by člověk měl tendenci nechápat jen kdyby ovšem neznal pozadí jejího příběhu. Kniha se dotýká mnoha citlivých témat a musím říct, že i ve mně otevřela jisté staré rány. Konec prozrazovat nebudu, ale musím přiznat že mě potěšil. Od autorky jsem už četla Nemusíš, proto jsem se na tuhle novinku těšila (tak, že jsem si koupila eknihu, i když je moc nemusím), a nezklamala mě.

30.04.2021 5 z 5


Zápisník jedné lásky Zápisník jedné lásky Nicholas Sparks

Můj oblíbený spisovatel, který nikdy nezklame. Vždycky si u čtení popláču, ale zároveň napjatě čekám, jak to dopadne.

23.02.2021 5 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Mám ráda, když něco nemůžu prokouknout, když mě knížka překvapí. Tady jsem se o to okradla, protože jsem dřív viděla film, ale samozřejmě kniha ještě lepší.

23.02.2021 5 z 5


Nemusíš! Nemusíš! Dagmar Digma Čechová

Tuhle si dám ráda znovu. Myslím, že v každé životní fázi se v ní čtenářky někde najdou. Kateřina je víc o běžných situacích, Marie spíš o těch neběžných, aspoň mně to tak přišlo. Ale obě nakonec zjistily, co nemusí, a že mají právo být šťastné. Trefné, čtivé, místy vtipné. Už se těším na další knihu od této autorky.

23.02.2021 5 z 5