SpiritOfBook SpiritOfBook komentáře u knih

☰ menu

Pozvaní Pozvaní Jennifer McMahon

Opět jsem byla maximálně spokojena. Čistě subjektivně píše Jennifer McMahon mnohem lépe a děsivěji než Darcy Coates.

16.11.2023 5 z 5


Světlo pulsaru Světlo pulsaru Aleš Pitzmos

Vtáhlo mě to a nepustilo, Desmond je prostě sympaťák každým coulem, oblíbila jsem si jak jeho, tak i jeho dceru Floru. Jsem velice zvědavá na další díl.

01.10.2023 5 z 5


Děsy Leigh Harkerové Děsy Leigh Harkerové Darcy Coates

Vlastně takové zvláštní. Darcy se nebála experimentovat, ono jí vlastně ani nic jiného nezbývalo, pokud se nechtěla opakovat, ale moc se to nevyvedlo...

01.10.2023 3 z 5


Strašení v Rookwardu Strašení v Rookwardu Darcy Coates

Asi nejdrsnější z Darcyných knih o strašidelných domech. U téhle jsem se fakticky bála.

21.05.2023 5 z 5


Dům tajemných stínů Dům tajemných stínů Darcy Coates

Darcy nezklamala. Lahůdka.

16.12.2022 5 z 5


Synchronicita Synchronicita Aleš Pitzmos

Do Lipnice jsem jezdila jako malá, a tak jsem si tuhle knihu nemohla nechat ujít. Hodně čtivá stejně jako všechny autorovy tituly, temná, napínavá. Trochu žánrový mix, ale příjemný. Osobně se mi nejvíc líbila poslední třetina knihy, odehrávající se v lesích a kamenolomech, to byla pravá hororová jízda.

16.12.2022 5 z 5


Ross Poldark - Návrat domů Ross Poldark - Návrat domů Winston Graham

Úžasná série, na niž jsem narazila díky stejnojmennému seriálu.

16.12.2022 5 z 5


Záhada domu Marwicků Záhada domu Marwicků Darcy Coates

Já nevím, přišlo mi to takové divné, občas postavené na hlavu. Darcy má i lepší knihy, Carrowi asi nic nepřekoná. A ty šťastné konce, ach ach... Kdyby se jednou Darcy "pochlapila" a nechala všechny hrdiny umřít, asi bych to neudýchala... :-D

26.02.2022 3 z 5


Ztracené město Ztracené město Alec Palmer (p)

Nádherná kniha, dobrodružná, akční, napínavá. Nedá člověku ani na chvíli vydechnout. Autor zajímavě skloubil dobrodružný žánr se sci-fi. I lokalita, v níž se kniha odehrává, je velice zajímavá. Osobně jsem si oblíbila zejména ženské hrdinky, ale i drsňák Jameson si ke mně našel cestičku. :) Jedná se o první díl série, těším se na další.

26.02.2022 5 z 5


Démoni pralesa Démoni pralesa Alec Palmer (p)

Poté, co jsem dočetla autorovu knihu Poslední klíč, zařekla jsem se, že musím zkusit i nějaké jeho další tituly. Konečně se mi podařilo po delší odmlce najít chvíli na čtení a vzala jsem do ruky autorovu prvotinu Démoni pralesa. A byla jsem okouzlena! Nemůžu uvěřit, že je to autorova první kniha. Je precizně odvyprávěná, zajímavá, úplně na vás dýchne takové to horké a dusné Kongo. V knize nechybí zajímavé zvraty a pozor, spoiler, dávno vyhinutí živočichové začínající na di. Čili mi tímto i samotnou lokalitou knihy velice připomněla dílo Michaela Crichtona.

26.02.2022 5 z 5


Kurvítka v hlavě - Proč i chytří lidé jednají hloupě Kurvítka v hlavě - Proč i chytří lidé jednají hloupě Ivo Toman

Zajímavá kniha, která leccos osvětlí. Nejvíc mě potěšilo shrnutí na konci, často se k němu vracím. :)

06.12.2020 4 z 5


Duchové rodiny Folcroftů Duchové rodiny Folcroftů Darcy Coates

Baví mě označení horor pro tuto knihu. Ten to rozhodně není. Je to jen tajuplné, neškodně pohádkové vyprávění o dvou dětech, co musí žít nějakou dobu s prarodiči, které nikdy neviděly. A o jejich starobylém domě a rodinných tajemstvích. Ale když přistoupíte na tuhle hru, sem tam skousnete nějakou tu hloupost anebo naivitu, což je pro Darcy Coates typické, tak si tuhle jednohubku s vcelku předvídatelným dějem i užijete. :)

06.12.2020 3 z 5


Artemis Artemis Andy Weir

Kniha byla velice napínavá, prakticky jsem ji přečetla jedním dechem stejně jako Marťana. Líbila se mi vykreslená budoucnost osídlení Měsíce, přišla mi věrohodná. Jen mi občas trochu vadila přechytralá hlavní hrdinka, která se dostávala do zbytečných problémů. Vyvážil to ale fakt, že má srdce na pravém místě. :)

26.11.2020 4 z 5


Poslední klíč Poslední klíč Alec Palmer (p)

Kniha mě zaujala svou na první pohled přeplácanou obálkou. I co, řekla jsem si, že do toho půjdu, a neprohloupila jsem. Byla velice čtivá, dobrodružná, s rychlým spádem. Autor hezky kombinuje fakta s fikcí, zejména se mi líbily pasáže pojednávající o Aztécích. Také oceňuju nadhled, kniha si na nic nehraje a nachází se v ní mnoho pasáží, které vykouzlí úsměv na rtech. :) Za mě pět hvězd.

16.11.2020 5 z 5


Souboj Souboj Matthew Reilly

Na knize bylo znát, že je to autorova prvotina, přesto mě bavila. :)

07.11.2020 5 z 5


Němé oběti Němé oběti Tim Weaver

Hodně napínavá a hodně drsná kniha - hlavně díky osudu dvojčat a detektiva Healyho. Jen mi občas vadilo jednání hlavního hrdiny, jak se šíleně a prakticky bez pudu sebezáchovy vrhal do nebezpečí. Byla to moje první kniha od Weawera, určitě mu dám do budoucna zase šanci. :)

07.11.2020 4 z 5


Strach Strach Jozef Karika

Byla to dobrá kniha. Vypíchla bych hlavně tísnivou atmosféru, která se autorovi velmi vydařila, nicméně strachem jsem u toho rozhodně neumírala. Jediné, co mi vadilo, byl závěr. Pointa se mi zdála nelogická, zejména díky užití ich-formy, díky níž bylo možno nahlížet do nitra hlavího hrdiny. Nicméně po dalších Karikových knihách určitě sáhnu. :)

29.10.2020 4 z 5


Karmínový břeh Karmínový břeh Lincoln Child

Agenta Pendergasta mám ráda stejně jako jeho asociální schovanku Constance. Kniha byla napínavá, mokřiny jsou vždy zajímavou lokací, ale jak je uvedeno v příspěvku pode mnou, ten konec byl opravdu divný. Přehnaný.

25.10.2020 4 z 5


Ledový ostrov Ledový ostrov James Rollins (p)

Zajímavý nápad s grendelem. Děj, u něhož jsem se nenudila od začátku do konce. A ten závěr! Vzpomenu si na něj i po letech a vždy mi přitom naskáče husina. :)

15.10.2020 5 z 5


Pohřbeno v hlubinách Pohřbeno v hlubinách James Rollins (p)

První kniha, kterou jsem od Rollinse četla, i po letech ve mně zanechává silný dojem. :)

15.10.2020 5 z 5