Poslední klíč

Poslední klíč https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/427599/bmid_posledni-klic-6U3-427599.jpg 4 25 11

Do cisterciáckého kláštera vpadne skupina ozbrojenců a nechá za sebou krvavou spoušť. Adam Sager, agent ze společnosti ECIRE pozná v jednom z mrtvých mnichů klimatologa, který se před padesáti léty údajně ztratil v pralesích Hondurasu. Pátrání po zločincích přivede Adama na stopu projektu, který má splnit dávný sen lidstva – zároveň se však může stát jeho nejhorší noční můrou…... celý text

Přidat komentář

BerserkHalfdan
23.08.2023 5 z 5

Jako dobrý. Slušně vypiplaná akčňárna, která se nebere zas tak úplně vážně, hlavně linie na polární základně neměla chybu. Hans Schuman a doktor Lemaitre rulez! A jak už tu bylo několikrát zmíněno, odkaz na EET neměl chybu.

jan7113
30.11.2022 3 z 5

Akční divočárna, kde krev teče proudem. Organizace magorů bojuje proti organizaci šílenců. Tolik nesympatických postav v jedné knize jsem snad ještě nezažil. Vyloženě špatné dílo to není, ale ani nic, z čeho bych se posadil na zadek.


dpxcz
03.02.2022 3 z 5

Chtěl jsem si od Aleše Pitzmose přečíst i něco dalšího po space opeře Vesmírná asociace a proto jsem šáhl po knize Poslední klíč, kterou vydal pod svým pseudonymem Alec Palmer. Kniha nebyla vůbec špatná, dobře a lehce se mi četla, ale Vesmírná asociace se mi líbila více. Jo a ta finta s EET byla prostě geniální.

bbara155
10.09.2021 4 z 5

Takt trošku akční groteska. Ale dobrý! :-)

čef
10.04.2021 4 z 5

Opravdu jsem zde našel víc, než po čem jsem pátral. Český autor pod anglickým pseudonymem zde toho zapracoval opravdu hodně – klimatickou diskusi, HAARP, SuperDARN, Žižkovskou věž, jihoamerickou džungli i s Indiány, tajným městem a draky, latinské citáty, šílené lidičky, čadské padouchy, české neprůstřelné hrdiny, přestřelky, temnou hmotu, ozónovou díru, ohrožení světa a ještě mnohem, mnohem více. No nekup to!

SpiritOfBook
16.11.2020 5 z 5

Kniha mě zaujala svou na první pohled přeplácanou obálkou. I co, řekla jsem si, že do toho půjdu, a neprohloupila jsem. Byla velice čtivá, dobrodružná, s rychlým spádem. Autor hezky kombinuje fakta s fikcí, zejména se mi líbily pasáže pojednávající o Aztécích. Také oceňuju nadhled, kniha si na nic nehraje a nachází se v ní mnoho pasáží, které vykouzlí úsměv na rtech. :) Za mě pět hvězd.

orinka3
04.09.2020 odpad!

Má vášeň pro pralesy mě přiměla půjčit si tohle. Co na to říct? Kdyby pejsek s kočičkou hodlali sepsat knížku, vypadala by asi takhle. Je to strašný škvár. Krvák, rádoby historizující. Moc špatné. Nikomu to nedoporučuju, ledaže by si chtěl zkazit vkus.

biki
09.02.2020 3 z 5

Tak to mám za to, že čtu téměř výhradně brakovou literaturu. Tuto knihu mi totiž doporučila kamarádka, které se hodně líbila, ale já z ní až tak nadšená nejsem. Kamarádku však omlouvá, že tento žánr čte velmi zřídka a tak přece jen nemá takový přehled. Takže co tu máme? :
30% Jamese Rollinse
20% Cliva Cusslera
20% Grahama Browna
10% Beara Gryllse
dokonce i pár procent pro Ludvíka Součka
a konečně zbytek autor.
Protřepat, promíchat (nějak jsem si tuto frázi oblíbila, pardon), přidat špetku klimaalarmismu (předpokládám, že když autor knihu začínal tvořit, Gréta ještě nebyla takovým fenoménem, takže ji opominul) a nevyhraněný postoj k EU, ovšem vzhledem k ději, nelze jinak.
Přes výše uvedené výhrady však docela napínavý děj šlape bez větších rušivých momentů a zádrhelů v zajímavých prostředích, většina hlavních postav má sice z pekla štěstí, v tomto typu příběhů to ale patří věci. Přivítala bych větší zapojení české sekce, ovšem využití EET je skutečně geniální. S čím jsem měla trochu problém, byla charakteristika většiny postav - přece jen důležitá postava jako skalní příznivec Skorzenyho či bývalý člen IRA, problematická minulost i u několika dalších, a samozřejmě paní ředitelka ... nebylo to trochu přehnané? Jinak ale dost slušné počtení na víkend, za mě tedy lepší 3*.

blanche11
03.01.2020 5 z 5

Velmi příjemné překvapení, kniha byla skvělá... styl jako James Rollins, vřele doporučuji... a trik s EET je dost dobrý :-)

Lenka_S
01.01.2020 3 z 5

Námět, ani děj knihy nebyl špatný, ale mám několik ale... Vadilo mi několik věcí. Za prvé mé fakt unavovalo neustále číst o typech zbraní (autor je zřejmě vojenský fanda), které mě jako laikovi vůbec nic neřekli (nevěděla jsem, zda má střelec v ruce pistoli, pušku, kulomet, či jinou zbraň. Za druhé se mi vůbec nelibilo složení týmů u tajné organizace, která by údajně měla chránit zájmy Evropy (v čele hlavního týmu bývalý člen SS, to jako fakt? Nehledě na to, že by to již musel být stařec a ne chlap v plné síle). A v neposlední řadě samotná ředitelka výkonné sekce. Na jedné straně mrcha k pohledání a v zapeti naivní až to neni hezké.
Docela mě pobavilo využití v pražské restauraci EET jako způsob podání kódované zprávy, alespoň k něčemu by mohlo sloužit :-D

Bibliothekarin
08.12.2019

Na knihu se velmi těším, neboť styl psaní pana Pitzmose mě nadchl stejně jako u Jamese Rollinse. Všechny předchozí dobrodružné knihy jsem zhltla s velkou chutí. Byl to pro mě čtenářský zážitek a autora vřele doporučuji všem "dobrodruhům".