Sherosraz77 Sherosraz77 komentáře u knih

☰ menu

Kill Creek Kill Creek Scott Thomas

Otrava! Knihu jsem musela třikrát odložit, než jsem se nakonec rozhodla jí dočíst. A to jen z toho důvodu, že jsem jí nechtěla hned odsoudit, aniž bych to dotáhla do konce.
Bohužel na to, jak byla vychvalovaná a jak mě vcelku zaujala jednoduchá obálka, to bylo velké zklamání. Strašidelnou atmosféru to úplně postrádalo, autor ve mě nedokázal vzbudit pražádný strach nebo pocit stísněnosti atd. Přišlo mi to, jak kdybych četla příběh spisovatelů, kteří mají potřebu se vybrečet nad svým zpackaným životem a při začínání dvousetikstý stránky se autor jen tak rozhodne, že do toho zasadí rádoby strašidelný dům, aby z toho byl horor. Koneckonců to ale horor byl, pro mě v tom smyslu, že mě to málem samým strachem unudilo. Dávám jednu hvězdičku za tu snahu.

23.06.2021 1 z 5


Neopouštěj mě Neopouštěj mě Laura Kneidl

Vzhledem k tomu, že jsem čekala zklamání už po přečtení prvního dílu, tak jsem až tolik překvapená nebyla, jak celý příběh skončil :D Dávám stejný počet hvězdiček jako prvnímu dílu + třetí hvězda je za barvu obálky. Ta tyrkysovo cosi je opravdu moc pěkná na pohled :D
Jinak, abych jen nehejtila. Autorka asi opravdu psát tento typ literatury umí, jen já nejsem bohužel cílová skupina.

07.04.2021 3 z 5


Nedotýkej se mě Nedotýkej se mě Laura Kneidl

Slaďárna až běda!
Přečetla jsem si tuto knihu na doporučení od kamarádky s tím, že to bude oddychové a milé čtení. Nejsem moc na romantické příběhy, kde ženská hrdinka je buď zakřiknutá a nebo velmi slušná čí "křehká", naproti mužské postavě, která jí vstoupí do života a je to buď nějaký darebák, lamač dívčích srdcí a podobně, ale nakonec se do ní zabouchne a je z něj poslušný a hodný "králíček". Celkem klišoidní, ale opravdu milé čtení. (MOŽNÝ SPOILER)

Konec byl pro mě trochu plus, že to hned neskončilo happyendem, ale ten očekávám v druhém díle. Druhý díl si přečtu a budu doufat, že spolu nakonec nezůstanou :D, ale vzhledem k tomu o jaký typ literatury se jedná, tak se obávám, že budu zklamaná...

10.02.2021 2 z 5


Kořist Kořist Darcy Coates

Nuda, nuda, počkat? Nee, opravdu je to nuda. Za horor se to nedá brát, protože i štěkající čivavy by se člověk bál víc. Postavy? Lezly mi krkem a korunku tomu nasadila policajtka, která má jako vždy za sebou těžkou minulost a nyní se utápí v depresích. Pak se ale čirou náhodou zažere do záhadného případu a nastane její znovuzrození. A konec? (SPOILER) Nemůže to dopadnout jinak, než, že hlavní "bad guy" je náčelníkem policie.

03.02.2021 2 z 5


Dům u hřbitova Dům u hřbitova John Everson

Není to špatný příběh, ale nijak zvlášť mě neuchvátil. Prostě průměrný béčkový horor.
Dle mě postrádal jakousi jiskru, děj celkem předvídatelný, což by ani tolik nevadilo, ale bohužel ani závěrečná jatka to nevylepšila.
Dá se...

29.12.2020 3 z 5


Dlouhá trnitá cesta z pekla Dlouhá trnitá cesta z pekla Neil Strauss

„What doesn't kill you is gonna leave a scar.“

20.08.2020 5 z 5


Běh o život Běh o život Richard Bachman (p)

No.. shrnu to asi takto. Já prostě miluju "bachmanovky". Děj, který vás ihned pohltí, drtí, válcuje a vyplivne vás až na konci, kdy se cítíte dost roz*ebaně, ale přesto z toho máte radost a nastavili byste se klidně znovu.
Ráda si tohle dílo přečtu znovu už jen proto, abych mohla pomáhat Benovi sbírat jeho střeva...

18.08.2020 5 z 5


Dlouhý pochod Dlouhý pochod Richard Bachman (p)

Uf, dlouhej pochod to teda rozhodně byl! Sice pro mě jen dva dny vlakem na cestě do práce, ale můžu říct, že jsem rozhodně cítila pušku u hlavy stejně jako kluci v knize:D Kulervoucí příběh! Možná bych se tady o něm dost rozepsala, ale proč?! Přečtěte si ho nebo ne, to je na vás. K tomuto příběhu mám jaksi takový zvláštní citový vztah, že bych si ho chtěla nechat jen pro sebe. Až tak na mě zapůsobil! Takže: ,,Někdy jindy, někde jinde” ( Baker )

27.02.2020 5 z 5


Modrá Modrá Lucy Clarke

Řekla jsem si, že bych si mohla taky přečíst nějaký román pro ženy, když jsem ženská. Už nikdy v životě takovou blbost neudělám :D kniha nebyla až tak špatná, problém je, že nebyla žádná. Jinými slovy NUDA :D

15.02.2020 1 z 5


120 dnů Sodomy 120 dnů Sodomy Donatien Alphonse François de Sade

Tak nízké hodnocení? Je to škoda, kdyby se spousta lidí nad tímto dílem povznesla, nevtloukala si to do hlavy,nebrečela zbytečně jak je to ohavné a radši zatla zuby a dočetla to až do konce, tak by zde bylo podle mě větší hodnocení. Musím říct, že se mi moc líbí styl jakým je to napsaný, že i přesto, jak moc je to sadistický, tak autor nezapomněl vdechnout do příběhu trochu humoru. To jak neustále nazýval ta odporná individua :D starý prasák, chlípník, zhýralec :D taková slova jsou podle mě vhodná spíš jen pro dědečky, co mají \"slavíka\", nesnáší svojí starou, ve sklepě si schovávaj porňáče a dámský kalhotky, ale jsou vcelku neškodní :D Bravo! Tohle dílo mě pohltilo. Rozhodně stojí za přečtení!

03.02.2020 4 z 5


Černočerná tma Černočerná tma Stephen King

Člověk by řekl, že všechny věci, které se v této knize udály, jsou celkem banalitky. Nic zajímavého, srdcervoucího, dechberoucího, prostě nic, o čem by se nepsalo v každých novinách. Ale ta dokonalost s jakou je to napsaný, ta vykreslenost každého detailu. King z toho prostě udělá příběh, od kterého se nemůžete odtrhnout. On by i ze zalití sáčkového čaje horkou vodou, udělal napínavý a ve všech směrech dokonalý příběh :D

03.02.2020 5 z 5


Strašidelná vagina Strašidelná vagina Carlton Mellick III

Kniha přečtená za jeden den. Celkem svižně napsaný, místy jsem se opravdu bavila. Titulní povídka mě bavila ze všech nejvíce. Ostatní trochu pokulhávaly, pokud ale chcete na chvíli vypnout, pobavit se a přečíst si něco jiného, tak tuto knihu doporučuji.

03.02.2020 3 z 5


Plamen v temnotě Plamen v temnotě Sabaa Tahir

Já ani nějak nevím co bych o tomto dílu řekla. Jo bylo to napínavý, jo nebylo to přehnaně romantický, jo mělo to celkem svižné tempo, jo dozvěděli jsme se zase něco víc, ale prostě já nějak nevím...nevím co o tom napsat. První díl mě bavil, ale tenhle díl...Jsem z toho nějaká taková divná :D Ani nevím jestli chci číst třetí díl. Přečtu si ho...ale budu to asi co nejvíce oddalovat :D

03.02.2020 3 z 5


Volání Cthulhu 1 Volání Cthulhu 1 Howard Phillips Lovecraft

Nejde popsat tohoto mistra jen v několika větách. Lovecraft je prostě láska :D. Každé jeho dílo stojí rozhodně za přečtení! Ti co ho do své knihovny nevpustí, jako kdyby nežili :D

31.01.2020 5 z 5


Colorado Kid Colorado Kid Stephen King

Za mě moc povedené. Ti dva staří týpci v knize mě prostě bavili. Sice je to něco jiného než od Kinga čekáme, ale za přečtení to rozhodně stojí. Mám ráda příběhy, kde si čtenář může sám domyslet, jak to vlastně dopadne.

30.01.2020 4 z 5


Zimní lidé Zimní lidé Jennifer McMahon

Kniha byla zábavná, napínavá, místy celkem strašidelná. Mnohem povedenější než autorčino “Vermontské psycho”. I když jsem opět tušila, jak to celé dopadne, přece jen mě závěr maličko překvapil. Aby jste tomu rozuměli, myslela jsem, že v knize zemře více lidí :D Dávám čtyři hvězdy, přece jen jsem nebyla vystrašená dostatečně :D

30.01.2020 4 z 5


Vermontské psycho Vermontské psycho Jennifer McMahon

Tuto knihu bych zařadila spíše do takové “teen” kategorie. Dala bych jen tři hvězdičky, protože zhruba od poloviny knihy, jsem tak nějak tušila, jak to dopadne. Stále jsem ale doufala, že mě konec překvapí, nestalo se tak. I tak mě ale kniha držela docela v napětí, za to ta čtvrtá hvězda. Možná by mě více uspokojilo, kdyby byl konec nevyřešený. Tím by to napětí alespoň přetrvalo.

29.01.2020 4 z 5