Sabka123 Sabka123 komentáře u knih

☰ menu

Spřízněné duše Spřízněné duše John Marrs

Naprosto dokonale napsaná kniha. Napínavá, plná zvratů, fascinoval mě i sériový vrah a myšlenky psychopata. Všechny příběhy byly skvěle vylíčeny, četly se úplně samy. Po každé přečtené kapitole jsem byla ohromena a překvapena s pusou dokořán, prostě neuvěřitelné. Bezkonkurenčně jedna z nejzajímavějších.

05.05.2018 5 z 5


Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

První díl byl zaručeně lepší. Pokračování určitě nebylo nutné, z prvního dílu jsem byla sice smutná, ale příběh mě naprosto uchvátil. V tomto díle mě Louisa celkem lezla na nervy, tak samo Lilly. Ale byly tam i světlé stránky a kniha se dobře četla. Než jsem tě poznala ale nadále zůstane mou nejoblíbenější ♡

18.03.2018 3 z 5


Jeden plus jedna Jeden plus jedna Jojo Moyes

Velice čtivá a pěkná knížka :-) Příběh Jess byl reálný a celkově nápad byl zajímavý. Postavy moc dobře popsány, prostě skvělá oddychovka, nelituju, že jsem přečetla :-)

07.01.2018 5 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Čtivé a napínavé od začátku až dokonce. Příběh velice dobrý a ten konec mě naprosto odrovnal :-D Senzační knížka :-))

26.07.2017 5 z 5


Ten, kdo stojí v koutě Ten, kdo stojí v koutě Stephen Chbosky

Velmi zajímavá knížka. Čtivá, vtipná, líbily se mi všechny postavy a ta forma psaní dopisů mi velice vyhovovala. Charlie byl trochu zvláštní, jiný, ale byl svým způsobem strašně zajímavý. Viděla jsem také film a ten je naprosto úžasný.

21.04.2017 5 z 5


Nespoutaní Nespoutaní Sophie Jordan

Většinou bývá, že u knih s více díly je první díl nejlepší. Snad poprvé se nemůžu rozhodnout, zda byla lepší kniha Nevítaní či Nespoutaní. Obě dvě se četly neskutečně rychle, i když se mi zdálo, že čtu docela málo, četla jsem většinou po večerech, kdy jsem byla ještě k tomu unavená, ale i tak stránky ubíhaly neskutečnou rychlostí a náhle jsem byla u konce knihy. Byla dramatická, napínavá, byla tam smrt, láska, všechno. Cadena, jako jednu z hlavních postav, jsem si zamilovala od začátku. Vůbec celý ten nápad o nositelích HTS-vraždícího genu je opravdu fascinující. Opět se mi stalo, že pár posledních kapitol jsem četla s dychtivostí, jako celou knihu, ale zároveň jsem se snažila číst ji co nejpomaleji, i když jsem byla napjatá, jak to dopadne, ale věděla jsem, že jakmile dočtu poslední slova, skončí celá kniha, celá tahle série, tenhle příběh, skončí Davy, Caden a ostatní postavy a i když bych si ji mohla přečíst desetkrát, už to nikdy nebude takové, jako poprvé. Řadím tyto knihy mezi mé z nejoblíbenějších a budu na ně s láskou vzpomínat. Spisovatelka odvedla neskutečně dobrou práci a děkuji jí za tu příležitost přečíst si tento skvělý příběh.

01.02.2017 5 z 5


Nevítaní Nevítaní Sophie Jordan

Velmi dobré téma na napsání knížky. Můžete se nad tím zamyslet a pouvažovat, jestli se tohle vůbec může stát, jestli je to možné nebo jestli nás může něco podobného potkat. Velice čtivá knížka, poutavý příběh, knížka přečtená za chvíli. Davy mi bylo strašně líto, že měla takový osud. Ale ještě horší bylo, že ji zavrhli její přátelé, její přítel a její rodina ji zrovna moc nepodporovala. Moc se těším na další díl, jsem zvědavá, jak to s Davy dopadne :-)) Mimochodem, od spisovatelky jsem četla ještě Drakii a potvrdilo se, že její knížky se čtou prostě samy :-)

17.01.2017 5 z 5


S láskou Rosie S láskou Rosie Cecelia Ahern

Knihu jsem si vypůjčila z knihovny úplně náhodně. Narazila jsem na ni a docela mě zaujala, řekla jsem si, že by mohla být zajímavá. A opravdu byla. Ještě jsem nečetla knihu psanou pomocí dopisů, e-mailů nebo chatu. Byla naprosto úchvatná a je skvělé, jak autorka dokázala přes pouhé dopisy dokonale popsat všechny postavy. Těch 400 stránek se mi četlo naprosto hladce. Ten pocit, když vás kniha uchvátí natolik, že se na ni těšíte každou chvíli, je skvělý, a u téhle knihy jsem přesně ten pocit zažila. Jsem ráda, že kniha dopadla dobře, i když jsem to věděla už od začátku. Tohle je první kniha, kterou jsem od spisovatelky přečetla a určitě není poslední.

29.12.2016 5 z 5


Will Grayson, Will Grayson Will Grayson, Will Grayson John Green

Kniha se mi líbila. Byla moc příjemná a vtipná.

22.12.2016 5 z 5


Dám ti slunce Dám ti slunce Jandy Nelson

To nejlepší, co může být u knih je to, že se od ní nemůžete odtrhnout a celý den se těšíte, až se do ní opět ponoříte a úplně vás pohltí. Hodně dobře propracovaná kniha, příběh úžasný, postavy tak samo. Noaha a Jude jsem si okamžitě zamilovala, tak samo Oscara a všechny ostatní. Emotivní, vtipná, ale i smutná knížka. Líbilo se mi, jaký měli Noah a Jude k sobě nádherný vztah. Jak si navzájem dávali různé části vesmíru, to je prostě geniální. Neskutečné vřelé díky autorce za tuto knihu. Nikdy na ni nezapomenu a pokud se mě někdo zeptá, jaká je moje oblíbená knížka, okamžitě mi hlavou bleskne: Dám ti slunce.

15.10.2016 5 z 5


Bez šance Bez šance Neal Shusterman

Wau! Naprosto senzačně napsaná kniha. Je tam drama, láska, nebezpečí, přátelství, boj o život. Když k tomu přidáte neskutečně dobrý děj, originalitu celého toho příběhu a výborné zpracování knihy, získáte tuhle dokonalou knihu.

03.10.2016 5 z 5


Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Nemám slov. Jsem tou knížkou tak ohromena, jak jsem dlouho nebyla. Ten příběh, o obyčejné holce, která neví, co v životě chce, co je v životě dobré, o klukovi, který žil dokonalý život a pohou chvilkou se mu všechno převrátí vzhůru nohama . Bavily me povahy těch dvou, naprosto jsem se do nich zamilovala. Ostatní postavy byly taky dobře propracované, všechno na té knížce bylo dokonalé. Opravdu jsem čekala, že to skončí dobře, on si to rozmyslí a budou žít spolu šťastně atd . Až do poslední chvíle jsem fakt čekala, ze změní názor. O to víc mě překvapil konec. Jak jsem četla ten dopis, přes slzy se mi všechno mlžilo. Posledních několik stránek bylo tak dojemných, že jsem se nezabránila slzám. Četla jsem spousty, spousty opravdu dobrých knížek, u kterých jsem si myslela, že lepší už být prostě nemohou. Tahle mě přesvědčila, že může. Nikdy mě žádná kniha tolik nedostala a spisovatelce patří obrovské díky za tak úžasně bezchybně napsanou knihu. A pokud jenom trochu váhate, jestli si tuhle knihu přečíst, tak neváhejte ani na chvíli. Jak řekl Will, moje oblíbená věta: "Prostě žij."

31.08.2016 5 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Do knihy jsem se ihned začetla. Rachel mi zprvu přišla taková paličatá, někdy i naivní, ale pak mi jí bylo trochu i líto. Annu jsem neměla moc v lásce, lezla mi hodně na nervy. Vůbec jsem nečekala, že to takhle dopadne, taky jsem očekávala spíše Kamala nebo Scotta, ale později, jak se Rachel pomalu vybavovala ta tehdejší noc, mi to začalo trochu docházet. Od téhle knížky jsem raději moc neočekávala, ale dokonce předčila mé očekávání. Byla hodně zajímavá a napínavá. Ten velký ohlas této knize právem patří, někomu se nemusí líbit, ale pro mě byla skvělá.

24.08.2016 5 z 5


Džínový deník: chaos v hlavě Džínový deník: chaos v hlavě Zuzana Šulajová

Zprvu jsem si myslela, že to nebude tak čtivé a moc se mi ta kniha nezdála. Ale pak jsem se do knihy úplně ponořila. Překvapila mě a nemohla jsem se dočkat, jak to skončí. I kdyz už jsem tak trochu předpokládala, že to dopadne takhle. Super knížka

12.08.2016 5 z 5


Příliš mnoho Kateřin Příliš mnoho Kateřin John Green

Kniha se mi moc líbila. Nebyla sice úplně nejlepší, ale myslela jsem si, že to bude horší. Zajímavý příběh a dokonce jsem se i několikrát zasmála, takže pro mě super a dávám 5 hvězdiček.

24.07.2016 5 z 5


Jestli zůstanu Jestli zůstanu Gayle Forman

Krásně napsaná kniha. I když byla Mia v kómatu, tak jsme se postupně dozvídali o jejím životě. Konec byl opravdu napínavý a zajímá mě, jak to dopadne.

19.07.2016 5 z 5


Manželky, milenky, zoufalky Manželky, milenky, zoufalky Lenka Lanczová

Knihy od Lenky Lanczové se mi vždycky líbily a nikdy jsem se od nich nemohla odtrhnout. Věděla jsem, že ať to bude jakákoliv kniha, bude určitě velmi čtivá. Když jsem narazila na tuhle, nevěděla jsem, jestli to bude platit i u ní, protože je spíše pro dospělé a já jsem od ní četla knihy spíše pro puberťačky. Ale opět mě překvapila. Byla jak čtivá, tak vtipná. Což u knih naprosto zbožňuju. Dobře napsaná kniha.

17.07.2016 5 z 5


Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Taková milá, nenásilná, příjemná kniha. Velmi mě pobavila a celý příběh Nombeko byl zajímavý. Určitě už se chystám na Stoletého staříka, na kterého se moc těším.

12.07.2016 5 z 5


Šeptej do ticha Šeptej do ticha Lenka Lanczová

Tak tahle kniha se hodně povedla! Ostatně jako všechny knihy od Lanczové. Kniha byla napínavá, romantická, vtipná, prostě všechno, co mám u knih ráda. Moniky mi bylo občas líto, Jáchyma taky a Mikuláš mě naprosto zklamal, takový konec jsem vůbec nečekala. Ale i tak to byla naprosto skvělá a úžasná kniha, napsaná od nejlepší spisovatelky. Všechny její knihy jsou špičkové a žádná nemá chybu. Žádně dívčí knihy se nevyrovnají těm, které píše Lanczová.

19.05.2016 5 z 5


Rozpolcení Rozpolcení Gabriella Poole

Hezky napsaná kniha. Děj byl poutavý, napínavý a četlo se to rychle. Vůbec jsem nečekala, že to skončí takhle. Úplně nejvíce se mi líbil 1.díl, ale tenhle byl taky dobrý.

08.05.2016 5 z 5