Rozpolcení

Rozpolcení https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145119/bmid_rozpolceni-CbY-145119.jpg 4 187 20

Darkova akademie začíná nový semestr ve starobylém Instanbulu. Cassie je vznešeností města nadšená, nemá ale sílu na to, aby si pobyt pořádně užila. Musí si zvolit mezi privilegovaným světem Vyvolených a svými nejlepšími přáteli. Cassie stojí před osudovým rozhodnutím, které jí může změnit život jednou provždy. Mezitím se městem plíží vrah a podezření může padnout na kohokoliv... První vydání. -- zdroj: legie.info --... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Divided Souls , 2010


více info...

Přidat komentář

LilyAlex
01.03.2020 3 z 5

O něco lepší než první dva díly, ale do dokonalosti to má pořád hodně, hodně daleko. Konečně byly vysvětleny věci, které doteď nedávaly moc smysl, což oceňuju, dějová linka s vraždou mě taky bavila. Nelíbilo se mi ale, jak se Cassie s celou situací popasovala, nechápu, jak pořád může stát o vztah s člověkem, o kterém ví, že zabil několik lidí. Ne že by mi na kterémkoli vztahu v téhle knize nějak záleželo, ale Richardovi bych rozhodně dala přednost před Ranjitem.

SknihouVrukách
20.01.2019 4 z 5

Začiatok bol dosť nudný a myslela som si, že takáto bude celá kniha. Našťastie druhá polovica bola plná prekvapení a napätia. Kniha sa čítala rýchlo.


any333
16.07.2017 5 z 5

O tomhle díle nějak nevím, co si mám myslet. Sice se tu odkrývají nové skutečnosti potřebné pro poslední díl, ale taky mě docela dost překvapilo nerozvážené chování Ranjita. Chápu, byl do Cassie zamilovaný až po uši a proto se to rozhodl udělat, ale i tak si myslím, že si to možná mohli vyříkat.
Ale to nic nemění, že byla tahle kniha napínavá, sladce romantická a místy dost hodně překvapivá. Například to s Jakeem na konci. Musela jsem tu pasáž číst dvakrát a stejně tomu nemůžu uvěřit. Upřímně, chudák Isabella.
A co se týče milostného trojúhelníku, který je tady nastíněn, zase fandím nepravému, protože jestli se události nějak jinak nevyvinou, jsem si jistá, že nevyhraje. O tomhle se nechám překvapit v dalším díle.

Sarajana
14.10.2016 5 z 5

I když byl spát událostí pro mne trochu nečekaný, i tak se mi příběh velmi líbil.

Sarfias
25.07.2016 5 z 5

Úvodem upozorňuji, že tento komentář bude možná obsahovat malé spoily. I u tohoto dílu jsem byla mírně na vážkách. Je sice hezké, že se hlavní postava tak nějak vyvíjí, ale celé mi to přišlo trochu i s její nejlepší kamarádkou, přitažené za vlasy. I když věk puberty v člověku obrací všechny buňky naruby, nemyslím si, že by se jen tak ze dne na den na sebe tak nějak vykašlaly. Ranjit se choval také dost pitomě - co je to za lásku, když není s to si v klidu sednout a "ukázat barvu". Stejně tak Cassie, která se vůči němu zachovala jako potrefená husa. Mohu jen usuzovat, že se neobratně snažila autorka poukázat na nestabilní mysl Vyvoleného.
Snad nejlepší a nejvyspělejší postavou se mi zdál Richard, kterého mi bylo hrozně líto, protože Cassie mu defakto !Větší SPOIL! dala košem.
I tak hodnotím plným počtem hvězd, protože příběh byl poutavý, plný zajímavých událostí a zvratů. A jelikož jsem o víkendu odjela bez knihy a celou dobu jsem myslela jen na to, jak budu zase doma a dočtu ji, usoudila jsem, že kniha je v podstatě docela dobrá a zřejmě mě velmi chytla! :-) Jsem velmi zvědavá na poslední díl!

Sabka123
08.05.2016 5 z 5

Hezky napsaná kniha. Děj byl poutavý, napínavý a četlo se to rychle. Vůbec jsem nečekala, že to skončí takhle. Úplně nejvíce se mi líbil 1.díl, ale tenhle byl taky dobrý.

deedulka
21.10.2015 3 z 5

Výhoda knihy je, že má velká písmena a tak ten děj rychle uběhne, i když máte pocit, že se tam nic extra nestalo. Bylo to takové zbytečně táhlé a chtělo to více akce. Ale zase vyloženě nuda to nebyla.

1v8na
03.07.2015 5 z 5

Příběh byl velmi, ale opravdu velmi napínavý. Rozčiloval mě Ranjit. Ale i přes to všechno co mi na některých studentech vadilo, tak to bylo fajn.

vikimi
06.11.2014 3 z 5

Pěkné, ale předchozí díly mi přišli lepší. Tohle se moc táhlo a navíc jsem postavám často i nevěřila, snad bude poslední díl lepší :) a krásně završí celou sérii!

alisondidilaur
26.08.2014 5 z 5

Jako ostatní díly prostě bombastická.Tato serie je jedna z mých oblíbených.Těším se na poslední díl jak to vše dopadne!

angelbooks
23.03.2014 3 z 5

Tento třetí díl se mi líbil trochu mín než předchozí dva díly. Občas jsem se i nudila a chyběl mi tam postava Ranjita... I když vlastně místo Ranjita mi to vynahrazoval Richard :D bylo vidět že má Cassie radši než kamarádku :D a taky je nejlepší co jí řekne ke konci :D to bylo pěkné napsaný :).
Ale bohužel... musím dát 3* kvůli ( ne kvůli Richardovi ) konci... prostě mi to nedá...
Snad to vyřeší 4.díl :).

kleria
24.02.2014 4 z 5

Třetí díl se mi líbil hodně podobně jako ten druhý :) a musím říct, že mě tahle série začala bavit a už se strašně těším na ten čtvrtý díl a snad to dopadne tak jak bych chtěla. Občas mi už přišlo že pár postav je z VA, nevím proč, ale pořád jsem si představovala Dimitrije a Adriana :D, docela by mě zajímalo jestli to taky někdo měl :)). Na téhle knížce se mi jenom trochu nelíbil konec jinak jako druhý díl můžu tuhle knihu doporučit :).

Dandulka
21.12.2013 5 z 5

Dlouho jsem na tenhle díl čekala a nelituji toho. Moc se mi líbil a začetla jsem se tak, že jsem ji přečetla za sobotu. Všem doporučuji!

Elvire Fogharty
27.10.2013 5 z 5

Dost mě překvapilo, když se ukázalo že vrahem je sladký Ranjit Signh, o to víc mě překvapilo když zemřel Jake Ranjitovou rukou, nebo spíš jeho silou. A po dvou dílech jsem si dokázala oblíbit toho rošťáka Richarda Haltona-Jonese. Přála jsem si, aby Cassie Ranjita hodila za hlavu a byla s Richardem. To si ale přeju doteď. Přece jen jsem knížku přečetla nedávno. Třetí díl je sice z toho slabšího soudku, přesto mě bavil.
Těším se až vyjde čtvrtý díl s názvem "Lost Spirits", pokud-li se nepletu.

ciniminisek
24.10.2013 3 z 5

Tak jsem se těšila, že to už budu mít za sebou a ono ejhle, další díl... No což, přečtu, dočtu a tradá na bazar. Série mě nebaví. Je to něco jiného, neobvyklého, zajímavého, hlavní postavy jsou fajn, prostředí mi vyhovuje, obálky skvělé, ale stále tomu něco chybí. Nemá to takový ten šmrnc, ze kterého bych padala na zadek. Musím ale knize nechat, že mě nepustila ze svých spár, dokud jsem nedočetla poslední větu. Dle mého, nejzajímavější díl z celé série.

vlkove
30.08.2013 3 z 5

Další dobré pokračování této série.

h.romca
07.08.2013 4 z 5

jo kniha se mi líbila, ale už mě štvou ty otevřené konce, kdo má pak čekat na další díl...

PiperW
08.07.2013 5 z 5

skvělý třetí díl Temné akademie....bavila jsem se od počátku do samého konce a už se těším na 4.díl

YuukiMichiCross
12.05.2013 5 z 5

Zase super kniha od Gabriella Poole :) Těšim se až přeloží 4. díl ! :) Zatím bych i řekla že tenhle díl mě bavil ze všech nejvíce :))

Atík
31.01.2013 5 z 5

Tuto knihu jsem ještě nikde neviděla ale jakmile ji uvidím nekoukám na překážky a prostě BERU!!! Konečně už vyšla v Českém překladu :)

Autorovy další knížky

Gabriella Poole
skotská, 1964
2012  73%Vyvolení
2012  77%Spoutaní
2014  77%Ztracení
2013  80%Rozpolcení

Kniha Rozpolcení je v

Právě čtených2x
Přečtených326x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených25x
Knihotéce157x
Chystám se číst100x
Chci si koupit26x
dalších seznamech3x