punktruhlicka punktruhlicka komentáře u knih

☰ menu

Vánoční prasátko Vánoční prasátko J. K. Rowling (p)

Moc hezký příběh, který je opravdu promyšlený do detailů. Druhá polovina knížky mi přišla zbytečně táhla a chvilka jsem se nudila.

25.01.2023 4 z 5


LGBT senioři/rky - neviditelná menšina LGBT senioři/rky - neviditelná menšina Naděžda Špatenková

Nejedná se o knihu,ale o výzkumnou zprávu. Každopádně moc hezky zpracovanou.

10.04.2021


Pro koho kvetou stromy Pro koho kvetou stromy neznámý - neuveden

Nádherná knížka. Přečetla jsem ji hned 2x za sebou a myslím, že to nebude naposled. Knížka se čte krásně a pohled Davida do jeho nitra je opravdu výjimečný. Moc mě mrzí, že se mi nepodařilo dohledat blog. Ráda bych si totiž přečetla víc.

25.01.2021 5 z 5


Dívka, která upíjela měsíc Dívka, která upíjela měsíc Kelly Barnhill

Od knížky jsme čekala víc. Čekala jsme víc kouzel, nebo napínavých momentů. Je to knížka pro mladší čtenáře, ale mě lákala.

16.08.2020 3 z 5


Mluv Mluv Laurie Halse Anderson

Výborná kniha. Zajímavě zpracované téma. Knížku bych doporučovala všem školákům.

16.08.2020 4 z 5


Snídaně u Tiffanyho Snídaně u Tiffanyho Truman Capote

Tak uzoučká knížka a tak mi dala zabrat. Na knížku jsem se docela těšila, ale měla jsem co dělat, abych ji vůbec dočetla.

26.08.2018 2 z 5


Povídky podivných Povídky podivných Ransom Riggs

Lehké čtení na cestování. U některých povídek mě něco chybělo, ale některé byly moc hezké. Ani chvilku jsme se u knížky nenudila.

19.06.2018 4 z 5


Život s alzheimerem Život s alzheimerem Richard Taylor

Trošku jsem od knihy čekala víc. Pracuji s lidmi s alzheimerem, takže moc dobře vím jakej je to prevít. Našla jsme si v knížce spoustu užitečných rad a ocenila bych i trochu víc pohledů od pečujících.

11.06.2018 3 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Strašně dobře napsaná knížka. Líbilo se mi rozdělení knížky na Mirčinu část, na část Hanina dětství a návratu. Knížku vřele doporučuji. Nedivím se, že knížka vyhrála cenu Kniha roku a drží se na žebříčku nejlépe hodnocená kniha.

05.06.2018 5 z 5


Krámek s kouzly Krámek s kouzly James R. Doty

Čekala jsem něco úplně jiného. Každopádně dnes dočteno. To, že je kniha biografii, mě docházelo až v průběhu knihy.
Knížka mě bavila a každá část měla něco do sebe. Moc mě potěšilo, že i James zjístil, že peníze nejsou všechno a člověka svazují.

27.04.2018 5 z 5


Dobře mi tak Dobře mi tak Radka Třeštíková

Souhlasím s tím, že se knížka četla dobře. Mám pocit, že bych toho chlapa musela zabít. Lhostejný, sobecký a utíká od problémů. Očividně EGO měl až nekde v oblacích. Konec knihy mě trochu zklamal. Každopádne knížka se mě libila. Čekala jsem něco jiného, ale to vůbec nevadí.

14.04.2018 4 z 5


Chlapec v pruhovaném pyžamu Chlapec v pruhovaném pyžamu John Boyne

Nečekala jsem, že se mi bude knížka tak dobře číst, když jde o téma holokaustu. Smutný příběh, ale doporučuji.

,,V čem ale spočíval ten rozdíl? Dále, kdo rozhoduje o tom, kdo má mít na sobě pruhované pyžamo a kdo uniformu?"

11.04.2018 5 z 5


Žert Žert Milan Kundera

Knížku jsem potkala u popelnice cestou z práce. Tak proč ji nesebrat :) Teď už je v boxu Knihy v ulicích.
Úryvek jsem četla někdy před maturitou a pamatovala jsem si, že mě bavila. Celou knížku jsem přečetla dost rychle a jsem ráda, že jsem ji potkala.
Ze začátku mi dělalo problém doba socialismu. Děj knihy mě rychle vtáhl.

30.03.2018 4 z 5


Andělí vejce Andělí vejce Petr Stančík

Knížku jsem dostala s větou, že mi její přečtení změní život. Nestalo se tak, ale stejně se mi moc líbila. Některé věci byly tak originálně popsané. V dělení podle let jsem měla ze začátku trochu problém, ale pak jsme si zvykla a knížku si moc užila. Od Petra Stančíka jsem nic jiného nečetla, ale myslím, že to brzo napravím.

28.03.2018 5 z 5


Chatrč Chatrč Wm. Paul Young (p)

Přemýšlím co vůbec napsat. Nejsem věříci, nebo aspoň né v pravým slova smyslu. Ale knížka na mě dost zapůsobila. Nejprve jsem viděla film. Mám kolem sebe věřící lidi a občas jsem s nimi probírala věci, které mi v knížce pripadaly přitažené za vlasy.
Každopádně se mi knížka moc líbila. Silný a smutný příběh. Spousta pasáží k zamyšlení a myslím, že i ateisté si tam najdou svoje.

15.03.2018 5 z 5


Skleněný pokoj Skleněný pokoj Simon Mawer

Knížka mě úplně nevtáhla tak jak jsem čekala, ale dočetla jsem jí a myslím, že si dohledám skutečné osudy lidí co ve vile žili. Také musím říct, že jsme si občas připadala, že čtu červenou knihovnu. Knížku jsme se chystala číst už dlouho a díky výzvě jsem ji konečně přečetla.

15.02.2018 3 z 5


Malý princ v nás Malý princ v nás Mathias Jung

Malého prince jsem četla už několikrát s odstupem pár let. Ráda si v něm hledám moudra. A tentokrát jsme četla zroveň i Malého prince v nás. Toto spojení bylo elmi zajímavé a všem doporučuji. Moc se mi líbí, že každá sebemenší drobnost má velký význam.

27.01.2018 5 z 5


Most do země Terabithia Most do země Terabithia Katherine Paterson

Nestává se mi často, že by se mi film líbil více než kniha. V tomto případě tomu tak je. Nicméně i tak byla kniha skvělá a čtivá. Přečetla jsem ji za dva dny a i přes smutný konec si jo přečtu ráda znovu.

23.01.2018 4 z 5


Dívčí hrob Dívčí hrob Jeffery Deaver

Super knížka. Chvilkama mě fakt mrazilo. Detektivky moc nečtu, ale vrámci výzvy je to blíbená knížka mé mamky.

10.10.2017 5 z 5


Doppler Doppler Erlend Loe

Čekala jsem něco trošku jiného, ale i tam mě knížka bavila. Trávím v příradě hodně času a mm kamarády co se odstěhovali do maringotky, aby mohli bt blíž přírodě a byli víc soběstační. Doppler se sice odstěhoval, ale svoje nedostatky řešil krádežemi. Jeho styl mi připadal jako "Zpátky na stromy". Nicméně u knížky jsem se zasmála, bylo tam hodně absurdních věcí, ale zárověň i hodně podmětů k zamyšlení.

08.10.2017 4 z 5