pingu1 pingu1 komentáře u knih

☰ menu

Zdivočelí Zdivočelí Aleš Dostál

Výborný román z nedaleké budoucnosti, velmi reálně vykreslený. Trochu mi připomínal Sucho od Neala Schustermana, taky má člověk pocit, že tohle za chvíli nastane... Jen místo Ameriky jsem byla v Čechách :-) Kniha přečtená na jeden zátah, ještě se k ní určitě vrátím :-)

22.03.2024 5 z 5


Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Třetí přečtená kniha od autorky mi bohužel moc nesedla. Příběh se odehrává ve dvou časových rovinách, jak je dnes v módě, to by mi nevadilo. Ale postavy mi nějak moc nesedly a proč je Bohdana "zvláštní", jsem se dozvěděla až ke konci knihy. Les v domě byl podle mě daleko lepší.

20.03.2024 3 z 5


Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Poté, co jsem přečetla skvělý Les v domě, jsem se natěšeně pustila do další knihy od autorky. Bohužel se mi ale líbila podstatně měně. Slepá mapa prochází napříč třemi generacemi jedné rodiny se spoustou postav, většina osudů je tragických nebo nějak poznamenaných. Knihu jsem díky neschopence přečetla za jeden den, ale i tak jsem se v postavách, a skákání sem a tam v časové ose, chvílemi ztrácela.

20.03.2024 3 z 5


Hned vedle Hned vedle Leah Montgomery

Dvě dějové linky. První s mírně vlezlou Marcy, která má kromě péče o autistické dítě největší zálibu v šmírování sousedů. Druhá s unesenou Shannon, kde jsme vrženi rovnou do pekla na zemi. Na konci se samozřejmě obě linky protnou....
Zápletka nebyla vždy úplně uvěřitelná, chvílemi se kniha trochu táhla a konec byl najednou hrozně rychlý. Ale četla se dost dobře :-) A má moc hezkou obálku...

07.03.2024 4 z 5


Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Drsný, mrazivý, depresivní román. Z knihy mám doteď husí kůži a za malou cácoru mi puká srdce. Netušila jsem, kolik strachu, smutku a zoufalství se vejde do jediné knihy...

31.01.2024 5 z 5


Dublin Street Dublin Street Samantha Young

Romantika, erotika, tragická minulost hlavní hrdinky... Braden na můj vkus trochu moc dominantní, Joss mě chvílemi štvala. Celkově se kniha četla velmi dobře, ale do dalších dílů se nepustím :-)

31.01.2024 4 z 5


Střemhlavý pád Střemhlavý pád Sandra Brown

No, co k téhle knize napsat - Sandru Brown mám ráda, ale tohle nějak nebylo ono. Nejdřív jsem se nemohla začíst, pak to bylo celé nějaké divné... Přitažené za vlasy, nereálné, nevím přesně jak to popsat. Prostě mezi nejlepší knihy autorky takhle podle mě rozhodně nepatří... :-(

14.01.2024 2 z 5


Skandál Skandál Sandra Brown

Jedna z nejlepších knih, které jsem od Sandry Brown četla. Silná, emotivní, místy deprimující, ale se šťastným koncem. Přečteno na jeden zátah :-)

01.06.2023 5 z 5


Nelituju ničeho Nelituju ničeho Colleen Hoover

Kniha se mi líbila, autorka píše skvěle, zajímavé bylo střídávé vyprávění z pohledu matky a dcery. Pánové mi přišli trošku moc dokonalí, aby se příběhu dalo úplně uvěřit. Ale jinak pěkné, doporučuji :-)

01.06.2023 4 z 5


Svědkyně Svědkyně Sandra Brown

Kniha se četla moc dobře, zvlášť druhá půlka. Nechybí napětí, romantika, sympatický hlavní hrdina, otázka sektářství... Sice nevěřím, že by se hlavní hrdinka dokázala bez problémů skrýt za identitu mužského kolegy, zvlášť v takhle náročném povolání, ale to autorce odpustím :-)

04.05.2023 5 z 5


Pavučina z hedvábí Pavučina z hedvábí Sandra Brown

Klasická romantika od Sandry Brown, tentokrát bez detektivní zápletky. Četla se docela dobře, kdo má rád červenou knihovnu, přijde si na své :-)

31.03.2023 4 z 5


Zuřivost Zuřivost Sandra Brown

Sandru Brown mám ráda, ale tentokrát to nějak nebylo ono. Příběh se ni zdál překombinovaný, místy nevěrohodný, zbytečně protahovaný. Ani jsem nepochopila, proč se kniha jmenuje Zuřivost ... :-(

17.03.2023 3 z 5


Zázrak Zázrak Emma Donoghue

Pro mě úžasná kniha s originálním tématem, kterou jsem přečetla za dva dny. Autorka umí skvěle vykreslit ponurou atmosféru i jednotlivé postavy. Určitě se ke knížce ještě vrátím :-)

13.03.2023 5 z 5


Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Moje druhá knih od autorky, a musím říct, že se nejspíš pustím do další :-)
Nejprve pomalejší rozjezd, trochu jsem se ztrácela v krátkých "výpovědích svědků". Po první třetině mě ale kniha chytla a nepustila :-) Krásně propracované tři hlavní postavy, moc pěkně popsané jejich myšlenky a názory. Chvilku jsem si musela na tento styl zvykat, ale nedalo to moc práce :-) I když je život matek i vedení školství u nás dost odlišný od situací v knize, příběh byl velmi reálný :-)

13.03.2023 5 z 5


9. listopad 9. listopad Colleen Hoover

Mám v plánu přečíst od Colleen všechny knížky, co napsala, protože píše skvěle :-)
9. listopad není výjimkou, kniha se četla dobře, obzvlášť druhá půlka. Originální námět, hodně emocí, přečetla jsem ji za tři dny.
Jen ty roční intervaly mi přišly dost nereálné - šílená zamilovanost a osudová láska, když se vidí jednou za rok a skoro nic o sobě nevědí? No nevím... Teď tu o Popelce.... :-)

03.02.2023 4 z 5


Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Tak další kniha od mojí oblíbené autorky - tentokrát žádná romanťárna, ale pořádný psycho...
Kniha se četla dobře, Verity byla fakt hustá, chvílemi mi běhal z jejího deníku mráz po zádech. Lowen mi tročku lezla na nervy, ale nikdo není dokonalý, že. Jeremyho bych brala hned :-)
Úplně mi nesedl nejednoznačný konec, každý si musí sám určit, čemu věřit. Jednu hvězdu dolů dávám za na můj vkus příliš mnoho do detailů popsaných sexuálních scén a vulgarismů. Jinak doporučuji :-)

03.02.2023 4 z 5


Ledoví piráti Ledoví piráti Dirk Husemann

Kniha se mi moc nelíbila, bohužel. Obálka krásná, námět zajímavý, ale bylo to nějaké takové celé místy přitažené za vlasy, nepravděpodobné, spíš pohádka než historický román... :-(

25.01.2023 2 z 5


Bezpečný přístav Bezpečný přístav Nicholas Sparks

Další povedená romanťárna od Nicolase Sparkse, která se dá přečíst jedním dechem. Po dočtení jsem se úplně nemohla rozhodnout, zda se mi líbí či nelíbí "duchařská" vsuvka. Ale jinak parádní čtení, takže za mě za 5 hvězd :-)

06.02.2022 5 z 5


Komu to prospívá Komu to prospívá Pavel Hrdlička

První kniha celé série o podrychtáři Václavovi, ačkoli poslední napsaná, se povedla. Jako vždy nás zavedla do středověké Prahy a částečně i do Kutné Hory a osvětlila nám, jak se Václav podrychtářem stal. Milé, do detailů propracované vyprávění se čte lehce a svižně. O zápletky není nouze a starobylé výrazy dodají příběhu na autentičnosti. Velká škoda, že se dalšího díla od pana Hrdličky už nedočkáme ....

04.02.2022 5 z 5


Na obtíž Na obtíž Colleen Hoover

Coleen H. mám ráda, už jsem od ní četla několik knih. I tahle se četla dobře, i když jako nejlepší ji označit určitě nemůžu. Na jednu rodinu se sešlo na můj vkus až neskutečně moc "mimoňů", bylo to dost nereálné. Taky konec mi přišel trochu uspěchaný. Jinak se ale dobrý, takže za mě čtyři hvězdy :-)

26.01.2022 4 z 5