Péťa.Š Péťa.Š komentáře u knih

☰ menu

Cizinky ve vlaku Cizinky ve vlaku Lisa Unger

Mně se moc líbily myšlenky v knize. Samotný děj knihy mě tolik nezaujal, ale neřekla bych, že to bylo špatné, jen mě trochu zklamal konec.

20.02.2024 4 z 5


Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

(SPOILER) Po přečtení řadím tuto knihu jako moji nejoblíbenější. Je skvěle zpracovaná. Nevěřila bych, že knížka s tímto tématem, mě bude natolik bavit a že bude tak čtivá, že nebudu stačit obracet strany. Děkuju autorce za to, že se s námi podělila o její příběh a ke všemu napsala tak úžasnou knihu.

27.01.2024 5 z 5


Divá Bára Divá Bára Božena Němcová

Knihu jsem si vybrala jako maturitní četbu. Na základní škole, když jsme ji měli číst, tak jsem ji ani nedočetla, jak moc mě to nebavilo. Nyní jsem starší a moc mě tato povídka bavila. Za jeden večer přečtená.

24.01.2024 4 z 5


R.U.R. R.U.R. Karel Čapek

Kniha čtená kvůli maturitě. Velmi dobrá myšlenka, ale tim, že to je drama, tak mě to nebavilo. Nebavily mě ty promluvy postav. Kniha není špatná, jen to není můj vkus.

18.01.2024 2 z 5


Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

Předchozí dva díly byly určitě lepší. První a druhý díl jsem měla přečtené hned, bohužel u tohoto to tak nebylo. Knížku jsem měla odloženou a vrátila se ke čtení až za dva týdny. Ke konci knihy jsem se nemohla odtrhnout, ale rozjezd knihy byl velmi pomalý. Myslím si, že by kniha na mě udělala větší dojem, kdybych nevěděla, jak úžasný byl první a druhý díl. Samozřejmě to bylo také dobré čtení a jsem zvědavá, jak to bude pokračovat, ale měla jsem prostě od toho velká očekávání, která se nenaplnila.

03.01.2024 4 z 5


Faja Faja Petra Stehlíková

Wau! Naprosto boží knížka. Opět přečteno, jak nejrychleji umím. Nedalo se od toho odtrhnout a četla jsem dlouho do noci. Moc se mi líbí, jak je to napsané i samozřejmě příběh. Štěstí, že mám třetí díl doma, že se do něj můžu hnedka pustit. Jen mě děsí to, že ještě dva zbylý díly nejsou vydaný a já budu muset čekat.

29.11.2023 5 z 5


Polibek v New Yorku Polibek v New Yorku Catherine Rider

Za mě super odpočinkové čtení. Akorát u nás začalo sněžit, takže skvělá vánoční atmosféra s touto knihou. Samozřejmě je každému jasné, jak to dopadne (i díky obálce knihy), ale bavilo mě to :) Knihu bych doporučila jako vánoční čtení nebo i pro někoho, kdo právě prochází rozchodem. Myslím si, že by mu to mohlo zvednout náladu a třeba i pomoct.

26.11.2023 4 z 5


My ostatní tu len tak žijeme My ostatní tu len tak žijeme Patrick Ness

Po 50 stranách jsem přestala číst, nebavilo mě to. Nevyzala jsem se v tom. Přišlo mi to zvláštně napsané

19.11.2023 1 z 5


Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Tak tohle byla naprostá bomba! Prečetla jsem to tak, jak nejrychleji umím (za 2 dny).
Tuto knížku jsem zaznamenala asi před 4 rokama, kdy u ni byl obrovský “bum, ale odvážila jsem se k ni až teď. Nevím, čeho jsem se tak bála, asi že je to česká fantasy. Ale je to vážně skvělé! Klidně bych to srovnala s mým milovaným Skleněným trůnem.
Doporučuji, kniha nezklamala. Bavila mě od první až do poslední strany.

19.11.2023 5 z 5


Krysař Krysař Viktor Dyk

Knihu jsem přečetla za jeden večer. Moc mě bavila.
Jestli uvažujete nad výběrem maturitní četby, tak tuhle určitě doporučuji.
Moc se mi líbí myšlenky z knihy.
“Pro dva lidi je určitá míra lásky; ohraničená a nezměnitelná. Nemiluj přespříliš, chceš-li být milován; vyčerpáš sám všechnu lásku, určenou pro dva. Přemíra lásky, kterou dáváš, ničí možnost lásky, kterou bys měl brát.

11.11.2023 4 z 5


Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Úžasná série, moc doporučuju. Těším se na další díl

18.06.2023 5 z 5


Polibek Polibek Anna Todd

(SPOILER) Kniha jiná než film. Trochu mi vadilo, že charaktery postav jsou jiný. Například Molly ve filmu byla mnohem otravnější, než v knize a naopak Hardin byl v knize větší zmetek (to ale samozřejmě není problém knihy). Kdybych neviděla film, tak by se mi kniha asi moc nelíbila. Některé scény mi přišly ujeté a trapné, ale asi to je tím, že tenhle žánr nemám v chuti (erotické scény). Kdybych nevěděla, jak to skončí a četla nejdříve knihu, tak vím, že bych nevěděla, jak to skončí. Asi bych netušila, že hardin uzavřel nějakou sázku či něco takového. To mi přišlo jako fajn nápad, že to nebyla typická love story.

03.04.2023


Síla mysli -  Jak se naučit pracovat se svým vědomím a podvědomím Síla mysli - Jak se naučit pracovat se svým vědomím a podvědomím John Kehoe

Kniha se mi moc líbila, je čtivá a zajímavě zpracovaná. Líbilo se mi, že tam jsou různé příklady, díky tomu to dobře pochopíte.

18.03.2023 5 z 5


Pokojská Pokojská Nita Prose

Hlavní hrdinka byla naivní a hloupá. Neustále mě rozčilovala a jsem ráda, že mám dočteno. Závěr byl strašnej.

01.01.2023 2 z 5


Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Pro mě tato knížka byla naprosto skvělá. Ano, bylo mi přibližně jasné, co se stane. Tato kniha byla moc čtivá, perfektně vtáhla do děje, skvělý popis atmosféry :) moc doporučuju jako oddychové čtení a této autorce dám mnohem více pozornosti :D

30.12.2022 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

knihu bych popsala jediným slovem.....úžasná

10.10.2021 5 z 5


Poslední divočina Poslední divočina Piers Torday

moc hezká, místy i smutná knížka.

01.05.2020 3 z 5


Dobře mi tak Dobře mi tak Radka Třeštíková

Knihu jsem dočetla s pocitem, že jsem ráda za můj život :D kniha má své dobré i špatné stránky.také musí člověku sednout stylem psani atd.. je to o jednom pánovi, který má prostě špatnej život :D moc se mi líbily myšlenky v té knize :) Kniha byla pro mě oddechová a odpočinková, proto dávám 3 hv. :)

18.12.2019 3 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Knihu jsem si přečetla asi znova po dvouch letech, protože před tím mě to vubec nezaujalo a nyní jsem se do této knihy naprosto zamilovala. Vubec netušíte, že by to mohl udělat tento člověk! skvěle napsané! doporučuji :)

11.12.2019 5 z 5


První stříbrná kniha snů První stříbrná kniha snů Kerstin Gier

Knížka má velmi dobrou myšlenku, která je dobře podaná. Kniha je čtivá a moc mě bavila. Přečetla jsem ji za chvilku :)

16.06.2019 4 z 5