Pain Pain komentáře u knih

☰ menu

Tatér Tatér Katy Cooper

(SPOILER) Pokud máte chuť na moderní, odpočinkovou, lehoučce pikantní pohádku s velkou dávkou humoru, tak směle do této knihy.
Kniha mě velmi překvapila. Victorie pochází z bohaté a snobské rodiny. Podle toho se taky chová. Taky ji tak saň v podobě matky vychovala. Nicméně, když načape svého snoubenci in flangranti delicto, tak to nedá a opije se. Skončí u tatéra. No a protože odmítne přijmout, že vše je její vina, je odstřihnuta od bohatství. Tak se k tatérovi nastěhuje a začne u něj pracovat.
Mezi hlavními hrdiny vládne super chemie. Jejich slovní přestřelky jsou k popukání. Stejně jako interakce se kavárníkem "Santou".
Oba se musí poprat a srovnat s tím, že každý pochází z jiné vrstvy. Ona má jiné standarty. On zase trpí tím, že ona má peníze a tím pádem vypadá, jako zlatokop. Co si budeme povídat. Určité předsudky jsou v nás zakořeněny. Nikdo se nepozastaví nad tím, když si chudá holka vezme boháče. Ale naopak?
Nejlepší část je, když se přátelili, respektive do narozenin Vicki. Pak je to kapku slabší, ale na celkový dojem to nemá vliv.
Oceňuji, že erotika byla popsána tak nějak normálně. Ne stylem dupeme jako králíci a máme super výdrž. Takže při čtení nemusíte přeskakovat deset stránek, jestli ještě souloží nebo už ne.
Slabší za mě jen propíraný rasismus a super přeměna postoje otce o 180 stupňů.
Opravdu pěkná pohádka. Což jsou všechny romantické příběhy. :)

26.05.2024 5 z 5


Hraj o svůj osud Hraj o svůj osud Stella Tack

(SPOILER) Přečteno. Zezačátku mě kniha moc nechytla. Až Alice přišla do Chesterfieldu a začalo se něco dít, tak to začalo být zajímavé.
Ano, kniha má své slabé stránky a leccos by chtělo dotáhnout a dovysvětlit. Proč existuje kletba se dozvídáme jen okrajově. Brala bych lepší vysvětlení, než z Aliciných snů.
Když si na konci Alice uvědomí, co dělala a z jakého důvodu, tak to bylo popsáno tak nějak zvláštně. Možná je to překladem. Autorku neznám.
Nejlepší postava je rozhodně vtipný kocour Curse. Kdo ve skutečnosti je? Doufám, že se s ním potkáme i v dalším dílu. Jak on zapadá do šachové partie.
Doufám, že druhý díl bude stejně dobrý, jako tento - snad to nebude jen prodloužený konec. Přála bych si více info o kletbě. Sice je jasné, jak vznikla, ale vše je takové nedotažené.
Kdo asi bude druhý služebník?
Za mě tak 4-4,5 hvězd.

25.05.2024 4 z 5


Vábení draka Vábení draka Anna Lowe

(SPOILER) Kniha bavila. Draky zkrátka miluji. Při čtení jsem si připadala jak na velmi krátkém tobogánu - než se rozjedete, jste dole. Tedy na konci knihy. Vše se snad odehrálo v rámci dvou-tří (?) dnů.
Slovo osudová družka už nechci číst do konce svého života.
Zde mi měňavci připomínají Venoma. Taky do všeho kecal. Kupodivu se mi by se mi to líbilo, kdyby to nebylo jen o družce.
Hloupost hlavní hrdinky na konci, následující drama mi přijde jako uměle vloženo - aby nechyběla dramatická scéna a akce.
Rovněž jsem čekala, že dojde k proměně.
Za mě kniha s potenciálem, ale velmi nevyužitým. Škoda.

19.05.2024 3 z 5


Osudové pouto Osudové pouto Elizabeth Briggs

(SPOILER) I když jsem nebyla nadšená z prvního dílu, dala jsem dvojce šanci. Opět nedokončený příběh. Jasně, je to o autorce. Ale pokud nemá napsaný celý příběh a až poté vydává knihy, tak je nefér vůči čtenářům nechávat otevřené konce. My v ČR ani nemáme jistotu, že i když bude pokračování, že si jej přečteme. To jsem zmiňovala v komentáři k prvnímu dílu.

Dvojka pokračuje v příběhu. Válka začne a neprobíhá zrovna dle představ hlavní postavy.
Ayla odolá poutu - to jsem si říkala, že by na zlomení pouta mělo stačit.
Kaden a Jordan - ani jeden mi nepřijde jako někdo, kdo by měl být alfou.
Sexuální scény - no comment, s úsměvem přeskakuji.

19.05.2024 3 z 5


Třinácté znamení Třinácté znamení Elizabeth Briggs

Nalákala mě anotace. Řekla jsem si, ha měňavci, to bude fajn. Měňavce mám ráda (asi úchylka). :)
Nadšená z knihy nejsem. Kostra příběhu se mi líbila. Bohužel žádná z postav mi k srdci nepřirostla. Další díly si přečtu. Když se budu nudit.
Pokud chcete mít ukončený příběh, tak doporučuji na vydání kompletní série. Nyní jsou vydány tři knihy. Dle stránek autorky jich má být pět. Mám přečteny dvě knihy a obě na sebe dějově navazují. Příběhy nejsou ukončeny.
Mám obavu, ať to nedopadne jako u Čarodějky stínů. Uzavření příběhu jsme se v češtině nedočkali.

19.05.2024 3 z 5


Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

(SPOILER) I já se přidala k davu a přečetla tuto všemi oslavovanou knihu. Úplně paf jsem z ní nebyla - nejspíš kvůli oslavným ódám.
Kniha se mi líbila, i přes slabší místa. Některé věci jsem odhadla, některé ne (nalezení ztraceného přítele). Draci se mi moc líbili.
Z lidí jsem měla slabost pro Liama. Z draků samozřejmě vedl Tairn a Andara.
Trochu se mi zdálo, že vztah mezi VIolet a Xandenem byl dán tím, jaké draky získali.
Violet se mi líbila pro svoji houževnatost a nezdolnost. Neměla předpoklady pro to se stát dračí jezdkyní, ale šla vytrvale za svým cílem - přežít.
Po dlouhé době kniha, která se mi opravdu líbila a rád s přečtu další díl.

19.05.2024 5 z 5


Dívka beze jména Dívka beze jména Lisa Regan

(SPOILER) Druhý díl se mi zdá hodně, ale opravdu hodně překombinovaný. Jako by se autorka snažila příběh tak zamotat, aby jej čtenář nedokázal rozmotat sám. Úplně mě to nebralo.
Bohužel jak v prvním díle Luke byl určitým způsobem vykreslen, tady prošel transplantací mozku, či co. Noah je též vykreslován kapku jinak.

15.04.2024 4 z 5


Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

V tomto prvním díle mi Josie přišla velmi nesympatická, Noah jako trouba. Příběh byl zajímavý. Ale že bych nad knihou jásala, to ne. Konec se mi zdál velmi urychlený a hodně přitažený za vlasy.

15.04.2024 4 z 5


Tři drobné chybičky Tři drobné chybičky Nikki Sloane

Tady už se jde z akce do akce. Velmi se přitvrzuje. Menší skoro drama na konci, ale jinak konec klasika.

24.10.2023 3 z 5


Tři drsné lekce Tři drsné lekce Nikki Sloane

Dočteno. S menší pauzou - nebyla ta správná nálada a čas.
Děj slabší, upřednostňován je popis sexuálních scén. Ale je to stejné, jako u pornofilmu. Taky každého zajímá akce a nikoliv příběh. :D :D :D Tato série vypadá na soupis autorčiných erotických fantazií.
Že hrdina je sexuální mašina, hrdinka si střihne několik orgasmů? Samozřejmě oba krasavci? Ha, copak někdo sní o impotentním ošklivci a frigidní šeredce? ;-) :D
Takže až bude nálada, tak si střihnu další díl. :P

05.10.2023 5 z 5


Tři (s)prostá pravidla Tři (s)prostá pravidla Nikki Sloane

Jednohubka. Nic víc, nic míň. Jde o erotický román, takže rozhodně nelze čekat hluboké myšlenky typu "být či nebýt". Samozřejmě erotiky více než dost. Sexuální scény slušně popsány. Jo a kniha končí cliffhangerem a navádí k přečtení druhého dílu.

05.10.2023 5 z 5


Nejchladnější dívka ve Městě chladu Nejchladnější dívka ve Městě chladu Holly Black

Tak já nevím. Příběh se mi zdál takový nijaký, plochý. Potenciál to mělo, ale nebyl řádně využit. Přišlo mi, že než se stihl děj rozběhnout, tak byl konec. K postavám si člověk vztah moc nevytvořil, záporák byl nevýrazný. Gavriel se mi líbil. Tana docela ušla. Líbily se mi kapitoly z minulosti.
Celkově mi to přišlo jako nedodělané, vydaná rozpracovaná kniha.

16.05.2023 3 z 5


Pan Romantik Pan Romantik Leisa Rayven

Romantika jak vyšitá. Konec sladší než med. Zajímavý domácí mazlíček. Hlavní hrdinka mi šla občas pěkně na nervy - někdy jsem si říkala, že je už taková poloviční lehká děva a alkoholička v jednom. Zkrátka úplně "urvaná" z této knihy nejsem. Občas jsem se do čtení musela nutit a říkala si, tak ať už jsou spolu. Osobně bych si asi nikdy nebyla jistá, zda to na mě chlap hraje (je to jeho role) nebo ne. Reálnost se samozřejmě nedá hodnotit. :-) Tady bych to viděla tak na 3,5 *.

21.04.2023 4 z 5


Obsidiánový motýl Obsidiánový motýl Laurell K. Hamilton

Po menší pauze návrat k Anitě. Možná za to může pauza, ale příběh se mi moc líbil. JC a Richard byli mimo. Edward byl super. Líbila se mi chemie mezi Anitou a policistou. Olaf je správnej úchyl. Jsem zvědavá, zda se s ním ještě setkáme.
Anita se konečně nechovala jak na přes ústa, detektivní stránka byla super. Jen zakončení bylo moc rychlé a uvítala bych nějaké objasnění.
Snad nejlepší příběh s Anitou co jsem dosud četla.

28.03.2023 5 z 5


Neonoví bohové Neonoví bohové Katee Robert

Čekala jsem něco jiného a dostala jsem také něco jiného. Našlápnuto měla kniha dobře, ale... Erotika a romantika nic moc. Nejsem fanda sexu na veřejnosti. Politické pozadí bylo zajímavější, ale bohužel nebylo lépe popsáno. Stejně tak svět - evidentně jména starořeckých bohů byly nějaké tituly (něco jako starosta apod.?). Škoda, že autorka se v tomto směru více nerozepsala. Nabyla jsem dojmu, že se příběh pravděpodobně odehrává v našem světě (ve fiktivním městě), i když onen tlak při překračování řeky Styx má nádech nadpřirozena.
Mohlo to být lepší.

28.03.2023 3 z 5


Na ostří špičáku Na ostří špičáku Chloe Neill

(SPOILER) Dala jsem si od této série menší pauzu. Myslím, že to nebylo na škodu.
Záporná postava stále stejná. Snad je od ní klid. Přidala se další záporná osoba. Snad nebude opruzovat dalších x dílů. Konec uspěchaný, ale to je problém více knih. Nejsem fanoušek Merit a Ethana jako páru.

15.03.2023 4 z 5


Jatka Jatka Lee Child

Knihu jsem četla před nějakým rokem. Byla super. Je i zfilmována do seriálu - doporučuji. :) Už se chystá další série - kniha Volný pád.

02.03.2023 5 z 5


Království hříšných Království hříšných Kerri Maniscalco

Oba hrdinové se mi líbili. Chemie mezi nimi krásně sálala z řádků. Jen bych uvítala lepší popis doby/světa, kde se děj má odehrávat včetně nějakých pravidel okolo. To, že se jedná o italský ostrov zkrátka nestačí. Určitě by se hodil lepší prolog.
Celkově se mi kniha četla velmi dobře. Těším se na další díl.

02.03.2023 5 z 5


Chtíč Chtíč Sharon Page

(SPOILER) Tento díl měl být asi o cestě za hledáním sebe sama a svého místa na světě. Za mě to mohl být moc pěkný příběh se zakomponovanou erotikou. Výsledkem je nejhorší díl z této trilogie. Příběhová linka je nejslabší ze všech tří dílů, stejně tak oba hrdinové. Devlin má víc bodů než Grace.
Najdou se erotické povídky, které jsou zpracovány lépe.
Spíše 2,5* než 3*.
PS: Kdyby měl někdo tip na dobrý erotický román, sem s ním. ;-)

02.03.2023 2 z 5


Paměti kata Mydláře Paměti kata Mydláře Josef Svátek

V mládí jsem četla několikrát.

02.03.2023 5 z 5