Vábení draka

Vábení draka https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516244/bmid_vabeni-draka-645c84f613bc5.jpg 4 118 19

Bojovníci z Havaje série

1. díl >

Dobří draci? Zlí draci? Ještě před čtyřiadvaceti hodinami neměla soukromá šéfkuchařka Tessa Byrneová o existenci děsivého světa měňavců ani ponětí. Teď toho ví až moc, například to, že jeden mocný, nelítostný drak je odhodlán si ji přivlastnit – navždy. Tessa prchá na Maui, kde se slunečná obloha, pohupující se palmy a pohledný cizinec spiknou, aby si pohráli s jejím srdcem. Může Kaiovi Llewellynovi a jeho skupině ostřílených měňavců skutečně věřit, že ji zachrání před strašlivým osudem? Nevěřte lidem a nikdy se do nich nezamilujte. To jsou dvě pravidla, o jejichž důležitosti se Kai přesvědčil na vlastní kůži. Ale Tessa je jiná. Ve smaragdových očích se jí odráží tajemný amulet, který nosí kolem krku, a při pohledu na její ohnivě rudé vlasy se mu pokaždé rozbuší srdce. Je to jen touha jeho vnitřního draka po novém druhu pokladu, nebo je Tessa jeho osudovou družkou?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Fantasy

Vydáno: ekniha , Mediaplex
Originální název:

Lure of the Dragon , 2017


více info...

Přidat komentář

anicka006
18.02.2024 odpad!

Na každé stránce slovo družka (i několikrát), hlavní hrdinka mi přišla méně inteligentní, celou dobu se řeší je moje družka, rozhovory strašné a myšlenkové pochody, kterých tam bylo nadbytek, úděsné. Neustále někde postávali a nic se nedělo....Přečetla jsem to, říkám si, třeba to bude lepší (vzhledem k vysokému hodnocení), avšak přišlo mi, že je to čím dál tím horší... Jedna z nejhorších knih, které jsem kdy četla a že mám načteno dost....Jediné positivum, že to bylo krátké.....

jana1874
16.02.2024 3 z 5

„No jo, draci a jejich cetky. Rozhodně mají slabost pro lesklé věcičky.“

Příběh o měňavcích mě zaujal a dala jsem si ho na seznam TBR, že si to přečtu.

Děj začíná hned na první stránce, není žádný úvod do světa, a vše se čtenář dozvídá postupně. Kniha je čtivá, měla jsem ji přečtenou za jeden večer. Má celkem málo stran, což mě trochu překvapilo, u fantasy to není obvyklé. V tom je asi i nevýhoda, jelikož některé věci postrádaly hloubku, děj byl jednoduchý, žádné spletitosti, jak jsem u fantasy zvyklá.

Líbilo se mi, že se zvíře, ve které se proměňovali, projevovalo i na jejich povaze, chování. Od začátku je jasné, že i Tessa je něčím zvláštní, a jsou náznaky u ostatních z tlupy, že i je v minulosti něco potkalo, o tom se určitě bude psát v dalších dílech.

Beru to jako pěkný začátek série, který mě zaujal, nechyběla ani bonusová kapitola, kterou je možné si stáhnout a kouknu se někdy na Boona, na kterého byla i na konci knihy ukázka.


Teddy2023
06.02.2024 3 z 5

Příběh s prvky fantasy a kapkou erotiky...jedna paprička naprosto odpovídá.
Jak už jiní zmínili, nebudete si lámat hlavu nad složitosti příběhu...obyčejná hrdinka, která se jednoho dne dostane do styku s měňavci - draky.
Postavy postrádají hloubku a příliš se opakují neustále výroky "o hledání osudové družky" .

Samotné dílo řadím k oddechovkám

jitka_dankova
20.01.2024 odpad!

Uf, ehm, nezlobte se, ale toto ne. Nesdílím nadšení dalších čtenářek, pro mne je tato kniha jednou z nejhorších, jakou jsem kdy četla. Nejhorší z ženských románků, nejhorší z červené knihovny i erotiky a nejhorší fantasy. Příběh je psán v er-formě, postavy jsou hrozně ploché a bezduché, rozhovory příšerné. Při čtení jsem měla pocit, že sleduji nepovedený béčkový film s katastrofálními herci, kteří neumějí hrát. Zápletka je prvoplánová a postavená na motivu "osudové družky", ale tady je to uchopeno snad nejhůř ze všech možných knih, které jsem na toto téma četla. Postavám jsem nevěřila vůbec nic, byly tak umělé, až to bolí. Do knih na téma draků se obvykle vrhám po hlavě a hned je kupuji, tady jsem fakt zklamaná, že to byly naprosto vyhozené peníze.

Ketfl
09.01.2024 4 z 5

Zlí měňavci, hodní měňavci?

Hlavní hrdinka Tessa neměla do nedávna ani tušení o světě měňavců. Poté, co ji v zaměstnání napadne zlý drak, je nucena uprchnout na Havaj, kde se setkává s partičkou hodných měňavců, kteří ji mají ochránit. Na krásném ostrově se před Tessou otevře úplně nový svět. Navíc ji jeden z mužů-měňavců neskutečně přitahuje. Jenže Kai je také drak, může mu tedy po předchozích zkušenostech vůbec věřit?

Odolat tomuto drakovi ale není vůbec jednoduché. Svět měňavců totiž funguje na principu spřízněných duší, resp. druhů a družek. Je tedy jasné, že vztah Kaie a Tessy je nevyhnutelný a plný absolutně žhavé chemie. Je však možné, aby člověk strávil život po boku draka? Dvojice postupně odhaluje také různá tajemství, která obestírají původ Tessy.

Celý příběh je poměrně kraťoučký, kniha má jen 270 stran, proto se vše odehrává raketovým tempem. Hned na začátku je čtenář rychle uveden do děje a v podobném duchu se nese celá kniha. Rozhodně musím uznat, že se mi celý příběh neskutečně dobře četl. Nechybí spousta napětí, akce a vášně. Jen neočekávejte, že příběh vklouzne příliš do hloubky. Spíš je to takové oddechové čtení, které klouže po povrchu. Přesto mě příběh naprosto pohltil a já se do této skupinky měňavců neskutečně zamilovala.

Vábení draka je prvním dílem série Bojovníci z Havaje. Druhý díl nám představí dalšího z měňavců, Boona, který je vlkem. Já se tedy na jeho příběh už nyní moc těším.

Tato kniha je opravdu skvělá oddechovka s nadpřirozenými a fantasy prvky.

MAU256
01.12.2023 5 z 5

V této fantasy se dostáváme na ostrov Maui, kde žije parta měňavců. Na tento ostrov pošle Ella Tessu, poté co jí zachrání ze spárů Damiena Morgana, aby jí ukryla do bezpečí tam, kde jí ONI ochrání. Do osudného okamžiku Tessa nevěděla, že nějací měňavci vůbec existují. Jenže začíná zjišťovat, že ani ona není pouhým člověkem. Do knížky jsem se začetla a najednou jsem zjistila, že jsem na konci. Určitě se pustím do dalšího dílu.

Rudana
26.11.2023 3 z 5

Není to špatné,ale něco mne tam chybí. Citová hloubka. Nevím jak to popsat.

havrmoni
25.10.2023 3 z 5

Taková krátká oddechovka se světa fantasy. Nebylo to špatné.

P3_tis
25.09.2023 4 z 5

Celý příběh je velmi čtivý, ale hodně jednoduchý bez nějaké velké zápletky. Ke konci knihy mi už trochu lezlo na nervy opakování o osudové družce / druhovi.

zatoulane_knihy
18.09.2023 5 z 5

Do knížky jsem se ponořila prakticky okamžitě. Hodně se mi líbilo, že anotace je vlastně úvod a začíná se už od jisté události. Byla jsem do knížky hned pohlcena a nedokázala se odtrhnout. Bylo super, že nám byli v první kapitole všichni měnavci představeni a I to co se událo před 24 hodinami. Knížku jsem měla přečtenou během pár hodin a nedokázala jsem se od ní odtrhnout. Bylo to pro mě takové oddychové čtení a líbilo se mi. Nebylo tu tolik akce, jak jsem byla doposud zvyklá u jiných knížek, ale pikantní scény tu rozhodně nechyběly. Za mě bylo úžasné jak pomalu se nám tu odkrývá určitý druh světa, který jsme předtím neznali. Knížku jsme mohli číst z pohledů obou hlavních hrdinů jak z Tessova tak i Kaiova. U Kaie bylo zajímavé, že vlastně vedl i vnitřní rozhovory se svým drakem a jak bylo těžké mu odmlouvat. Těším se na další díly této série a jak si budou ostatní hledat svoje druhy.

Majka1979
01.09.2023 5 z 5

Recenzia foto kvôli pravidlám FB v komentári
Tejto knihe jednoducho nechýbalo vôbec nič. Bola v nej láska, napätie, túžba, strach, odhodlanie. Všetko to, čo k naozaj dobrej knihe treba. Osobne ma autorka prekvapila. Doteraz som od nej nič nečítala a som nadmieru spokojná.
Kai a Tessa, dvaja ľudia, no ľudia...
Nedá sa to tak povedať, hoci sa ako ľudia stretnú, tak Kai je meňavec a Tessa? Ona prichádza, pretože jej chce niekto ublížiť. A jej kamarátka jej poradí, aby cestovala sem a našla túto partiu meňavcov. Nikdy o niečom takom nepočula, nemala s nimi skúsenosti. Dá sa im veriť? Naozaj ich môže nechať, aby jej práve oni pomohli, keď niekto im podobný jej práve chcel ublížiť?
Ako sa postaví Tessa k tomu, čo sa dozvie o sebe, o svojej rodine a o kameni, ktorý dostala a o jeho sile vôbec netušila?
Ako dokáže všetko toto spracovať v sebe? Bude im veriť alebo sa bude spoliehať len na seba a na to, čo jej niečo v jej vnútri nahovára.
Odporúčam prečítať si, za mňa jedna naozaj úžasná kniha

Ekniha.
28.08.2023 5 z 5

Videli ste Venoma? Tu časť kedy sa parazit prihovára v duchu k Anni? Tak tu to robí Kaiov drak a jeho vabenie je perfektní

Chápete ja čo čítam fantasy výnimočne, tam kde sa ľudia menia vôbec a zrazu objednam toto a totálne som sa zamilovala!

Kaie budete milovat od prvého stretnutia názov vystihuje knihu pretože toto pomalé vabenie neviete či je realita alebo sen

Tessa tak ta je skvela, hlavne keď sa do tohto draka pusti doslovne a tento dráčik bude od nej cúvať :)

Najviac milujem odvahu a majetnickost Boze a tu wow! cítim že v tejto sérii bude majetnickost prevládať
zoznámime sa aj s ostatnými a vy im prepadnete už počas tohto príbehu, ja určite Chcem všetkých!

A ten koniec! Máme tam ochutnávku na 2. diel a k sakru ja ju nutne potrebujem!

Knihomol_ka
25.08.2023 3 z 5

(SPOILER) Tohle je série o měňavcích což mě hned na první pohled docela dost zaujalo. Když jsem viděla to vysoké hodnocení, tak jsem si hned říkala, že to určitě bude stát za to.

Ze začátku mě příběh i postavy bavily, ale bohužel vše mi přišlo strašně rychlé. Samo o sobě příběh má jen 270 stran, takže na vše se jde dost rychle což je škoda.

Pikantní scény byly napsaný krásně a byly vylíčeny dopodrobna to bylo velké plus, ale i když byli druhého tak mi přišli strašně přeslazení

Tohle je strašně jednoduchá fantasy kniha, která nemá úplně děj podle mě. Bavila mě, ale znovu bych asi nečetla.

Zkusím ještě druhý díl a uvidíme

Kudík
19.08.2023 4 z 5

Série o měňavcích.... dobrých i zlých, každopádně skrytých mezi lidmi. Kdysi dávno jsem něco podobného četla, a tohle je taky taková fantasy pohádka pro větší holky. Ideální do tohoto počasí, protože to mozek nijak nezavaří. :) Šéfkuchařka Tessa Byrneová byla napadena zlým drakem při vaření cibulové polévky, a tak když jí její sousedka Ella zachrání a pošle ke skupině ostřílených měňavců, jedním z nichž je i Kai Llewellyn se slovy, že jim lze věřit, Tess v dané chvíli nic jiného nezbývá. Příběh se čte rychle, a co postavám závidím je ostrovní ráj Maui, kde se většina děje odehrává. Další díly přinesou příběhy ostatních postav a další horniny. :) Zajímavý bonus je kapitola ke každému dílu navíc.

Turante
10.07.2023 3 z 5

Moc pěkný romantický příběh ze světa měňavců. Postavy jsou sympatické hned od začátku a děj pěkně plyne, možná až moc rychle. Přečteno během jednoho odpoledne a vrhám se na pokračování. Bonusem jsou bonusové kapitoly na stránkách vydavatele :-)

Nissi
28.06.2023 4 z 5

První kniha ze série.
Fantasy patří mezi mé oblíbené žánry a o dracích jsem jich moc nečetla, takže super změna po upírech a vlkodlacích, kterých je všude plno.
Určitě máme v knížce dobrý námět, ale bum bum a knížka je přečtená. Nesetkáte se tu s nudnými 50 stránkami, protože děj prostě frčí a je to všechno strašně uspěchané. Byla bych ráda za dalších sto stran, kde by byl děj a postavy trošku více propracované.
Bonusová kapitola, kterou nám autorka navíc poskytne je skvělé plus.

Hatshepsut
27.06.2023 3 z 5

Nadpřirozená romance psaná tak nějak letem světem a stejně tak ji máte i přečtenou. Uvidíme další díly.

hana1039
22.06.2023 4 z 5

Pěkná,, pohádka,, čtivá, málo stránek, žádné zbytečně zdlouhavé úvahy, prostě relax :-))

Ewe291
17.05.2023 4 z 5

Kniha sa velmi pacila, mam rada knihy kde su zly chlapci, upiri, alebo ako v tomto pripade menavci. Ak to mam zhrnut mam rada knihy kde je aj akcia aj napätie a zaroven to ma hlavu a pätu. Toto bolo skvele citanie ale sem tam mi tam nieco chybalo aj kusok vadilo. Ziskali si ma vsetci hrdinovia a uz v polovici som zacala nieco tusit a ked sa to potvrdilo tak som bola aj trosicka sklamana, ale zas nie moc. Tesim sa na dalsie diely a nasledujuci je Boomovi, ktory si ma ziskal uz teraz. Nepisem viac pretoze nechcem prezradzat nic z deja ale moje pocity z knihy su pozitivne a aj ked nie kazdeho zaujme tak myslim ze stoji za to aby ste jej dali sancu

Štítky knihy

erotika romantika fantasy

Autorovy další knížky

Anna Lowe
americká
2023  77%Vábení draka
2023  81%Toužení vlka
2023  85%Okouzlení medvěda
2024  88%Láska draka
2023  86%Ochrana tygra

Kniha Vábení draka je v

Právě čtených3x
Přečtených133x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených6x
Knihotéce135x
Chystám se číst84x
Chci si koupit29x
dalších seznamech4x