Komentáře knihy Tatér

Mruskulka
20.03.2026

Kniha se mi líbila. Jelikož je založena spíše na přímé řeči, stránky se četly samy. Bohatá holka se vzepře své matce a uteče z domu. Azyl najde u tatéra. Líbil se mi tam ten kontrast -> bohatá dostane to, co chce, ale úsměvným způsobem a chudý je hodný a rodinný typ. Bylo to velmi příjemné čtení s lechtivými prvky.

Barbara182
04.03.2026

Knihu jsem měla půjčenou od kamarádky a byla to příjemná a vcelku nenáročná oddychovka, kde stránky dobře odsýpají, protože převažují hbité dialogy doplněné jen minimem popisů. Jako samozřejmě je to dost prvoplánové, ale postavy mají i určitou hloubku a řeší i něco víc, než jak je kdo sexy. Bylo to i celkem vtipné, takže si určitě přečtu i autorčiny další knihy (za mě bylo trochu překvapení, že autorka je z našich luhů a hájů, v tomhle žánru překvapivě kvalitní čtení :-)

E-mk
26.01.2026

(SPOILER) Dala jsem na místní doporučení a knihu jsem si půjčila v knihovně. Musím přiznat, že se mi do není zezačátku nedařilo ponořit ale to nutně nemusí být knihou, jen jsem prostě měla náladu na jiný styl. Po svižném začátku, který je i v anotaci to chvíli nemělo spád, ale to se dá čekat. Přesně jak byla rozhozená hlavní hrdinka, tak se v tu chvíli vlekl i děj. Proč to ale píšu. Ve výsledku se mi naopak líbilo jak je děj celé knihy neobvykle vystavěn. Někdo by tvrdil, že tomu závěru chybí takový ten "tadá hepyend", ale to se mi na tom právě libí. Je to jak život :)..

Mám k tomu drobné poznámky, zejména nedostatek komunikace mezi hlavními postavami, to mi vždy otvírá kudlu v kapse :). Vysoko hodnotím svižné dialogy. Ona je sice rozmazlená, ale obdivuhodným způsobem se postavila na nohy a začla uvažovat jinak. On má starostí víc než dost, přesto jí pomůže a s rovnou páteří se postaví i lidem, co se na něho dívají spatra.

Blanka29
30.10.2025

Půjdu proti proudu, ale za mě tato kniha rozhodně ne. Bylo to takové plytké, vesměs ani jedna postava, možná až na "chudinu" nebyla za srdce trhající. A hlavní postava Victorie, tak to byl zlý sen. Namyšlená, rozmazlená princezna, které opravdu nešlo fandit....

Paja1709
05.09.2025

Ještě před pár měsíci jsem ceske a slovenské autorky nečetla,ale v poslední době jich mám pár prectenych. A musím říct, že s přehledem strčí ty zahraničí do kapsy.Vyjimkou neni ani tato kniha.Ja jsem se bavila od samého začátku. Určitě si přečtu i další autorcinu knihu.

kacenka6144
30.07.2025

Nebyla to první knížka od této autorky, kterou jsem přečetla. Objevuje se nám tady nová generace českých spisovatelek, které svým psaním můžou skvěle konkurovat těm zahraničním. Soužití Vicki a Joshe bylo jako na horské dráze. Desetiletý Miguel byl milým zpestřením celého příběhu. Postava matky - potvory dotažená na maximum. Tu prostě musíte nenávidět.

petulkapeta
26.06.2025

,,Byl jsem blbec, že jsem to neviděl hned napoprvé, ale už tu chybu znovu neudělám."
Tak se mi líbilo jaký se objevila v salonu a i následné spolužití. Ovšem poté to bylo krapet táhle, ale ta chemie mezi nimi byla skvělá. A kdyby to bylo i z jeho pohledu bylo by to ještě lepší.

Zupote
31.05.2025

Příjemné čtení, bavila jsem se. Chemie mezi postavami příjemná, ale nebránila bych se něčemu intenzivnějšímu. Poslední třetina už mi přišla zbytečně natahovaná, nudila. Líbil se mi vývoj hrdinky - na začátku byla příšerná! Škoda, že nebylo hrdinovi "vidět do hlavy".

zoja
16.05.2025

Tak tohle jsem dočetla na sílu. Hlavní hrdinové nesympatičtí, něco jako vzájemná přitažlivost popsána v 1 větě, dialogy šílené, občas jsem si je musela přečíst znovu, protože jsem se v nich ztrácela. Kdo čeká erotiku, tak tady žádná. Téma by to mohlo být pěkně, bohužel špatně zpracované.

Gabi01
04.05.2025

Přečteno jedním dechem. I když od začátku bylo jasné jak to dopadne, tak se mi to líbilo. Hezky se to četlo a zasmála jsem se

Pája699
30.04.2025

Tak tohle byla zajímavá jízda :-D
Čeští autoři, mě začínají čím dál více mile překvapovat .-)

Jonah, hispánský, pohodový tatér z Brooklynu. Není bohatý a musí tvrdě dřít. K tomu má i úžasného syna, kterého si hned zamilujete .-) Je to takový malý rozumbrada :-)…..versus Victorie, holka z bohaté rodiny. Člověk by řekl, že to bude snobská, namyšlená mrcha, ale pozor, omyl. Její charakter, upřímnost, ráznost a cílevědomost, se mi moc líbily :-) Její postava se hezky během příběhu vyvíjela.

Prostě tihle dva jsou jako noc a den, a přesto je osud spojí dohromady. Nebo spíše opilá Victorie vtrhne k Jonahovi do studia a dožaduje se tetování. Tahle scéna se mi moc líbila :-D Ráno se nestačí divit…..

Občas mě tedy svým chováním v některých situacích oba pěkně zvedali z gauče :-)

Knížka je velmi krásně napsaná a čtivost se nedá popřít. Přečteno za dvě odpoledne.
Celý děj je zajímavý od samého začátku až po konec.

Těším se na další autorčin počin!

Knihomolk@Zuzka
19.03.2025

Tatér je vtipný a sarkastický romantický príbeh, ktorý veľmi reálne zobrazuje zložitý vzťah medzi ľuďmi z dvoch úplne odlišných spoločenských vrstiev. Autorka majstrovsky prenikla do psychológie svojich postáv. Ukázala ako nás ovplyvňuje prostredie a zaužívané stereotypy, no najmä to, že pre lásku sa človek dokáže zmeniť.

Jason je chudobný muž, ktorý si váži tradičné hodnoty, ako sú rodina a súdržnosť. Život ho naučil, že nič nedosiahne bez ťažkej práce. Victoria naruší jeho obyčajný život a hoci má vďaka rodinnému bohatstvu na prvý pohľad všetko, čo si môže priať, chýba jej to najdôležitejšie. Lásky a podpory rodičov, snúbenca či priateľov. Kontrast medzi hlavnými postavami je obrovský, realisticky vykreslený, no vývoj ich romantického vzťahu je zároveň taký prirodzený, že ani Jason a Victoria si nevšimli, kedy medzi nimi vznikla láska. Humor, sarkazmus a napätie v kombinácii so skvelými a dynamickými dialógmi zabezpečili, že sa dej veľmi rýchlo posúval dopredu. Príbehu nechýbajú ani zvraty typické pre romantické knihy, no práve humor a sarkastické poznámky, ktoré idú pod kožu hlavných hrdinov, dodávajú príbehu ľahkosť a sviežosť.

Postavy u mňa prešli zaujímavým až protichodným vývojom. Victoria mi spočiatku nebola sympatická, postupne však dokázala, že je viac ako rozmaznané bohaté dievča. Jej pracovitosť, húževnatosť a neoblomnosť sú inšpiratívne. Jasona pridávam na zoznam svojich knižných lások. Je dôkazom toho, že hrdinovia v potetovanej zbroji ešte nevymreli. Bez zaváhania pomôže žene v núdzi, rodina je preňho všetkým, no postupne ukazuje, že otvoriť sa niekomu a hovoriť o svojich pocitoch je pre neho takmer nemožné. Veľmi sa mi páčila chémia medzi nimi a odbúravanie vzájomných bariér. Každá stránka je naplnená emóciami, ktoré vás pohltia.

Záver knihy doslova kričí po pokračovaní (minimálne ja si prajem, aby sa príbeh naďalej rozvíjal). Ak túžite po osviežujúcej romantike s hlbokým posolstvom, určite si Tatéra prečítajte. Pobaví, dojme a nabáda zamyslieť sa, čo je v živote skutočne dôležité.

Moniska2410
18.03.2025

Kniha od další české autorky, která si mě získala. Mělo to vše co sem od příběhu čekala, humor, romantiku, nějakou tu erotiku a menší rodinné drama.

Victorie se narodila do bohaté, snobské rodiny a podle toho se tak i chová. Její matka jí vychovává, že žena je ozdobou manžela a tak nějak nemá mít svůj názor. Upřímně jsem jí chtěla skoro celý příběh uškrtit

Když ale načape svého snoubenci in flangranti s rádoby kamarádkou, semele jí to. Opije se a skončí v křesle tatérovi, kde si nechá vytetovat na kotník delfína. A protože to nechce nechat být, nechce vzít vinu na sebe, tak jí matka odstřihne od peněz a ona opět skončí u tatéra, ale tenkrát jako jeho zaměstnankyně a spolubydlící.

Bylo humorné ty dva pozorovat, jak se snaží spolu koexistovat, jak se do sebe pomalinku zakoukávají, jak je to k sobě víc a víc táhne, až tomu nakonec podlehnou.

Ježíš a jejich kempování, úplně sem viděla sebe.

Bylo krásné, jaký si vytvořila vztah k jeho synovi.

Celkově sem se u knížky bavila a určitě ji s klidným svědomím můžu doporučit.

Ráčkajda
06.03.2025

Tak nejsem moc nadšená....ze začátku mi trošku trvalo se začíst, pak se to sice trochu rozjelo,ale nějak mi nesedl styl psaní, dlouhé rozhovory o ničem a dlouhé kapitoly.Navíc je od začátku jasné, jak to dopadne.

dbaruse
19.02.2025

Hezká romanťárna :) ale něco mi tam chybělo..

kikikrat
17.02.2025

Brooklyn! Kdo by ho nemiloval? No naše hlavní hrdinka rozhodně ne a přesto se tam ocitne a vypadá to, že to není na pár dní.
Vicky je tak neotřelá hlavní postava, se kterou jsem se už dlouho nesetkala! Je dost upřímná, rázná a cílevědomá. Má dobré srdce, i když často přehlíží lidi i jejich pocity. V knize se vyvíjí a její chování se dost lepší a je to vlastně celé takové uvěřitelné.
Náš tatér Jameson je ze začátku jejím nepřítelem, ale postupně se stávají přáteli a ano i když víme kam to směřuje, nepoznali byste to na nich. Neustále se dohadují a každý z nich je úplně z jiného vesmíru. A je to tak upřímný a vtipný! Ani nepamatuju kdy naposledy jsem se u knihy tolik bavila.
V knize také nenásilně otevíráme i různá témata. Rodinu, rasismus, postavení ženy nebo třeba to jak se vnímají bohatí a chudí lidé.
Vedlejší postavy jsou tu skvělé a zábavné a opět jsou velice reálné.
Nastalo pár situací kdy jsem si říkala, tohle je teda divný a chci aby se to vysvětlilo. A opravdu! Autorka se k tomu dostala a já si oddechla.
Příběh se skvěle čte a je dost reálný právě díky dialogům a také tím, že je v knize dlouhý časový úsek a tudíž se vyvíjí nejen děj, ale i naši hrdinové a jejich vztah.
Ta kniha je zkrátka skvělá! Užila jsem si ji od začátku do konce a ani jsem ji nechtěla opouštět.
Doporučuji všem romantickým duším, které mají rádi trochu svérazné hlavní postavy, jednu papričku a kopu legrace.

Maui1981
10.02.2025

Knížka mě moc bavila, děj měl švih. Je to fajn oddechové čtení.

Balu27
29.01.2025

Vicky je krásná a vyrůstá v bohatství a luxusu. Má úžasného přítele, který bude brzy jejím snoubencem. Vše zalité sluncem dokud nepřistihne svého budoucího manžela s její kamarádkou. Vše co doposud měla se zbortí jako balíček karet. Ovšem nemá podporu v nikom. A peníze nejsou všechno. Po sledu událostí se probudí totálně na mol v cizím bytě s tetováním. Nic není jak má a tak Vicky hledá pomoc u tatéra Jasona. Domů se vrátit nehodlá (nedivím se) .
Jason není z vyší třídy jako Vicky. Vše si musí tvrdě vydřít. Navíc není sám, má malého syna.

Pomůže Jason Vicky s její situací? Nepřerostou jejich společné chvíle v něco víc? A je Vicky opravdu taková jak ji její nejbližší popisují?

Musím říct, že tahle kniha mě vtáhla od první strany . Nudit se během čtení určitě nebudete. I když je to lehce předvídatelný příběh tak mě pohltil. Oceňuji a miluji, když jsou romantické knihy okořeněny humorem obsahující sarkasmus. To je prostě moje . A tady autorka nešetřila. Romantická linka je hezky plynulá. Zvrat se v knize také najde. Spolubydlení, tetování, protiklady, etnika a i hlubší témata se v knize také objevují. Nesmím ani zapomenout na dětskou mysl .Velmi se mi líbí změna v pozici toho bohatého. Většinou to bývá muž a tady to autorka krásně otočila. I když byla místa, která by mi nevadila kdyby byly trochu víc rozepsané, tak knihu mohu doporučit . Ideální vtipná romantická kniha.

Tweety0207
29.01.2025

Po knihe som síce pokukovala už dlhšie. Ale keďže nemám rada také tie prvoplánove obálky s polonahymi ľuďmi, tak to pri Tom vždy skončilo.
A to je veľká chýba . Lebo kniha je úžasná, "odpočinková" proste pri nej vypnete a len čítate, je neskutočne zábavná toľko som sa pri knihe nenasmiala už dlho.

Baaja
25.01.2025

Ach, ten sarkasmus… Srdce mi plesá :-)

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi