Komentáře knihy Mrtvá říše

katka.broz
04.04.2026

Kniha byla opět skoro neodložitelná, děj pěkně odsýpal, jen sexuální scény už byly občas rušivé. Ale hurá na další díl!

Lovana
15.02.2026

Třetí díl série Divoká říše a mě tato série pořád baví, ale doufám, že čtvrtý díl nás trochu posune v ději, ve třetím díle se totiž nic moc nového nestalo a bylo to více méně pořád to samé. Zároveň v tomto díle bylo už dost sexuálních scén a za mě už jich tam bylo zbytečně moc.
Každopádně nejvíce mě stále baví Opie a Mrňouska, ti nemají chybu. Jsem zvědavá, kam se teda děj posune v dalším díle a rozhodně budu pokračovat dále.
Hodnocení 4*/5*

SagiSaga
02.02.2026

Upozorňuji, že recenze je pouze na tento díl Divoké říše, a proto vám některé informace mohou vyspoilerovat předchozí dva, ačkoli spoiler na tento díl - Mrtvou říši se zde neobjeví :)

Tak po pro mě poměrně slabším druhém díle se s touto peckou opět vracíme do hry. Začátek byl sice pomalejší, ačkoli se odehrával v Praze (Nebo spíš v Kutné hoře) což je zajímavý detail, ale jinak považuju celou zápletku s Povstatem trochu přitaženou za vlasy a proto slabší.
Skvělé ovšem bylo první objevení a vlastně i použití Brexiny moci, a také se hned na začátku dočkáme první pořádné hot scény!
Ale ačkoli jsem zprvu jásala, a musím uznat, že byla chvílemi i vtipná, v průběhu knihy jich bylo tolik, že jsem je přeskakovala.

Taky mi přišlo prostě vyloženě nelogické, že Brex všichni tak bezmezně věří. I když v knize daná postava několikrát řekne, že jí věřit nemůže, tak bum, v další kapitole se Brex vydává s cizími lidmi na pro příběh krizovou misi a Brex okamžitě přebírá velení. To za mě nebyla nejsilnější myšlenka.

Jakmile jsme se ale dostali z Prahy zpátky do Maďarska příběh znovu šlápl do penálu. Obecně je tahle série akce za akcí, a vy ani hlavní postavy si nikdy nevydechnou.
Taky můžeme v přímém přenosu sledovat, jak Brexina magie narůstá, a je jasně viditelný kontrast mezi ní z prvního dílu a ze třetího dílu.

Když píšu tuhle recenzi, mám dočtené všechny díly, které jsou momentálně přeložené (zatím je to pět) a zpětně chápu i spoustu věcí, které jsem hned po dočtení daného dílu chtěla vytknout, proto mějte s touto sérií trpělivost. A taky doporučuju si přečíst sérii hned po sobě, protože já jsem to tak udělala, a je mi jasné, že mě to zachránilo od totální ztracenosti v příběhu.
A i tak se občas ztrácím, jelikož je příběh víceméně pořád to samé dokola - někam jedeme, akce, výbuch, útěk, akce, schovávačka, nalezení, akce, někam jedeme a občasné proložení hot scénami. V příběhu je jen pár důležitých záchytných momentů, které je třeba si zapamatovat, ale už teď vím, že jsem celou sérii dočetla poměrně, nedávno, spousta věcí už mi pomalu odplouvá z hlavy.

LiliDarknight
01.02.2026

Kvalita prudko klesá a je to čoraz horšie. Nebudem klamať, pokračujem len preto, že to počúvam ako audioknihu a tá je vyslovene úžasná. Osoba, čo knihy načítala, to všetko posunula na vyššiu úroveň (a áno, podľa mňa zbytočne mrhá talentom na túto sériu).

Jej klebičky sa zapíšu do histórie.

Luccinda
21.01.2026

Konečně jsem se dostala k dalším dílům Divoké říše, kterou jsem si s prvními dvěma díly naprosto zamilovala. Je ale pravda, že Mrtvá říše už za mě byla maličko slabší. Mezi Brexley a Warwickem to je pořád to stejné dokola a ani dějově jsme se ve třetí knize moc neposunuli. Přesto dávám čtyři hvězdičky, a to hlavně za Prahu, kde se část příběhu odehrává, a za Opieho a Mrňousku, kteří jsou prostě boží a dokážou každou scénu neskutečně zpestřit.

Vjeerus
03.01.2026

Tímto dílem s touto sérií končím a upřímně doufám, že trend podobných scén, jaký je v této knize, přestane prosakovat na regály YA fantasy v knihkupectvích.
Co říct, děje je tam totiž opravdu málo a i ta trocha, která by i mohla být zajímavá, tak je prostě utopená ve věčným cestováním z místa na místo.
Zbytek už je pro mě jedno negativum za druhým. A tím největším je cosi mezi hlavními postavami, a tomu cosi odmítám říkat vztah. Jejich interakce jsou patetické, většinu času si nadávají nebo se urážejí, ale ve chvíli, kdy se pět vteřin nevidí, tak jsou plní citu a vzdychají nad tím, co mezi sebou údajně mají.
Vrcholem toho všeho jsou sexuální scény vycházející z ničeho a ideálně v naprosto nevhodných situacích a místech. Očividný exhibicionismus je ten nejmenší problém, protože rozplývat se vzrušením nad tím, že mě někdo pořeže nožem, škrtí a chová se ke mně jako k onuci, to je jiný level. Ironií je, že takový postoj mají oba a když to člověk čte, tak má pocit, že jsou oba oběť a zároveň znásilňují toho druhého.
Do třetice mých hlavních problémů je samotná hlavní hrdinka. Autorka se nám snaží každou chvíli vnutit, jak je Breaxley skvělá, silná, odolná a kdo ví co ještě. Zatím ji vždy sleduji v situacích, kdy je unesena, slepě poslouchá rozkazy, potřebuje zachránit, je poražená v boji nebo jí okradou. Když už je nějaká její mise úspěšná, její zásluhou to fakt není.
Všemi milovaný Oppie a Mrňouska to z mého pohledu fakt nezachrání a v Mrtvé říši na mě spíš působili jako entita, která zachránila autorce zadek, když nevěděla, jak dál pokračovat.

Riveinna
24.12.2025

Tento díl na mě působil o něco slabším dojmem než předchozí kniha série. Bylo tu více spicy scén, než by mi vyhovovalo, a místy jsem měla pocit, že trochu ubírají prostor samotnému ději. Na druhou stranu se příběh posouvá dál a čtenář se konečně začíná dozvídat odpovědi na otázky, které série od začátku nastolila, což pro mě bylo velké plus.
Atmosféra světa zůstává temná a nehostinná a pocit neustálého ohrožení funguje pořád dobře. I když tempo nebylo vždy vyrovnané, kniha se četla poměrně svižně a konec opět láká k pokračování.

CarolkaB
28.10.2025

Do tohoto dílu jsem se vrhla s nadšením jako do toho předchozího. Je ale pravda, že oba díly jsem přečetla hltem a i tak je mohu porovnat a souhlasím i s některými komentáři, že někdy už to bylo trochu... moc :) Možná jsem čekala i po konci minulého dílu, že se Warwick trochu více bude snažit zabojovat a najít Brexley, ale místo toho jen přijel a... už byly spicy scény. Je fakt, že autorka nás nechala napnuté dlouho, ale o to víc se na tom snad jednu třetinu knihy vyřádila :D Jako jo, popisy, erotika, sex, všechno bylo fajn, ale čeho je moc, toho je příliš. Já si užila i vedlejší postavy, prostředí Prahy, Kostnice... celkově pořád dávám palec nahoru, ale oproti předchozímu dílu o jednu hvězdu ubírám - chybělo mi víc akce, více dobrodružství, hodně věcí se opakovalo a jen pár scén nastalo překvapení. Ten konec mě pěkně zmátl a stále mám pocit, že jsme se nic nového nedozvěděli. Takže se vrhám rovnou i na poslední díl a budu mít porovnání hned lepší :)

VenAlud
26.07.2025

Ta porno linka je otravná

Jájinka_sh
06.07.2025

Díl plný akce, jen si nejsem jistá, jestli to nebylo spíš na škodu... A i ty spicy scény se neustále opakují... Konečně už se začínáme dozvídat nějaké info, kdo je a samozřejmě to končí velmi napjatě, takže člověk musí přečíst i tu další :-D

Alíček83
06.05.2025

Předchozí díly byly super, u tohoto jsem byla zklamaná. Bylo to pořád dokola, ale ne tak dobře napsané jako v přechozím díle (únosy, boje, zrady). No a nejhorší to jak zbožňovali násilí v sexu, jako proč? Ani celkově se za ten díl moc neposunuli. Takže zklamání, uvidím, jestli budu někdy číst další díl.

Saryinka
29.04.2025

(SPOILER) SPOILER!!

OPĚT hlavní hrdinku unesou. To už mi přijde fakt směšný. Směšný je i to, jak se hned přizpůsobí podmínkám a chce se zavděčit svým únoscům, i když furt mele o tom, jak nemůže nikomu věřit.
Na Warwicka je naštvaná, ale vůbec to tak nevypadá. To je další HALÓ moment.

Nicméně, co mě absolutně rozčílilo teď byla ta nelogičnost, která se zde objevila. Při útoku na vlak tam X povraždí xyz vojáků. Prakticky jim zachrání život... Když si však pro ni Warwick přijde, hned je obviněna ze ZRADY. Prakticky tam do ní jedou to, že ji poslali jejich nepřátelé a spoutají ji. To mi přijde největší absurdita na světě, panebože, vždyť ji unesli, ona tam nepřišla dobrovolně. Nezaklepala jim na dveře... to byl totální úlet a fakt se bojím, kolik takových nelogických věcí ještě přijde.

Brexley mě celou knihu neskutečně štve a vlastně i Warwick. Jo, mají brutálně toxický NEvztah. Mají fakt všechno, ale vztah to není. Taky mě štve, že se hlavní hrdinka furt s někým cicmá, a on že leze za prostitutkama... Je to únavný a prostě u toho maximálně protočím oči, protože je to fakt děsně nedospělý.

Navíc je tam zbytečně moc zbytečné akce... jako vážně, pořád se tam střílí, utíká se... ale děj tak trochu pokulhává. Střídá se nenávist vůči Warwickovi, odhodlání ho nenávidět, ale pak se zase dostane Brexley do průšvihu a on ji jde hned zachránit, jo je to skvělý... ale prostě je tam strašně moc vidět ten toxickej vztah, kterej mi strašně leze na nervy. Nevadilo by mi to tak, kdyby prostě aspoň chvíli byli v pohodě, byla vidět ta láska, která je spojuje. Ale ona furt mele o poutu a myslí si, jak jsou spolu jen díky tomu... je to proboha třetí kniha a jejich vztah je prostě pořád divnej. Je to prostě šílený.

Nakonec Brexley zjistí, kde je Nektar a nějaké ty důležitosti, ale... nějak to nestačí, aby mě to zajímalo dál.

Pravděpodobně si další knihu už nepřečtu, nějak není důvod. První kniha byla skvělá svým způsobem, ale tahle byla totální chaos a fiasko. Není tady ani jeden důvod, kterej by mě tahal k další knize. Škoda.

Caprik.M
10.04.2025

První dva díly byly perfektní. Od třetího dílu mám pocit, jak když to napsal někdo jiný :-(. Celé je to překombinované, navíc ne příliš povedený popis sexuálních scén, zbytečně moc "všeho".

nada3314
06.04.2025

Tahle série mě drží a nepouští. Mrtvá říše přináší další dávku temného fantasy, akce, emocí a napětí, které tě dostane. Stacey Marie Brown znovu dokazuje, že mistrně ovládá svět plný magie, nebezpečí i vnitřních bojů.

Děj navazuje tam, kde předchozí skončil, a tentokrát je to ještě drsnější. Hlavní hrdinové čelí nejen vnějším hrozbám, ale i vlastním pochybnostem, ztrátám a bolestem. A právě tahle rovnováha mezi syrovou akcí a hlubokými emocemi dělá sérii tak silnou.

Autorka opět skvěle pracuje s napětím, nečekanými zvraty i romantickými momenty. Vztahy mezi postavami se prohlubují, ale zároveň se vyostřují – nic tu není jednoduché, černobílé, ani předvídatelné.

Pokud tě baví temnější fantasy, silné postavy a svět, kde je každé rozhodnutí otázkou života a smrti, Mrtvá říše tě nezklame. A já osobně už teď vím, že i další díl je opět skvělý, hned jsem se pustila i do Zkažené říše a byla z něj opět nadšená.

Jana65
02.03.2025

Tři díly přečteny během jednoho týdne. Další díl je už v předobjednávce. Série se mi moc líbí. Některé části děje se opakují, ale i přesto se mi knihy moc líbily a mohu jen doporučit.

LenkaPet
08.02.2025

Druhý díl mě zklamal, ale tento, se mi líbil tak, jako první. Takže za mě určitě čtěte.

Radar3
28.01.2025

Miluju tuhle sérii, takže přivřu půl oka nad tím, že jsem vduchu na autorku křičela: "Proboha, hlavně už to moc nepřekombinovávej...stačí"
Vlastně rozumím tomu, proč má třetí díl nižší hodnocení.
I děj se trochu opakuje. - únos, výbuch, Warwick, sex, Brex a Warwick všechny kolem přitahují ....
Ale já to stejně miluju. Tak co.

MacaVaňková
27.01.2025

Zatím Nejslabší díl, trochu mito přijde jako předělávka druhého dilu.
Brex naivní, nemyslena slipka. Nechápu proč jsou z ní vsichny tak paf, jako jasne ,,hlavní hrdinka''
Dej ala porno, to je kapitola sama o sobě.
Velké sklámání

Anet_jan_book
24.01.2025

Když jsem začala číst tuhle sérii, vůbec by mě nenapadlo, že mě to naprosto uchvátí.

Tohle byla taková jízda, že nemám slov. Tenhle díl byl za mě naprosto skvělý. Opět nechyběla akce a napětí, zrada, tajemství a né ledajaká, krutost a nadvláda a romantická linka, která je v tomto díle opravdu žhavá, oproti předchozím dílům.

Na druhou stranu si pořád říkám, jak může být někdo jako Brexley pořád tak naivní i přes veškeré zkušenosti. Každého koho potká si myslí, že je její kamarád, důvěřuje mu přestože ho zrovna potkala a pak se diví, když jí zradí. Tohle mi hlava nebrala a celkem dost mi to vadilo. A to nemluvím o Warwickovi, který se vůbec za ty předchozí díly nezměnil a chová se jak pablb. Chvílemi jsem měla chuť mu jednu napálit i sama. Nicméně jsou tu i skvělé postavy mezi které patří jak Mrňouska tak Opie. Jsou naprosto skvělý a vždy se při nich zasměju. Hlavně ty jejich oblečky, ty jsou úžasný a nesmím zapomenout na Ashe, ten se mi moc líbil.

Jinak v tomto díle plynule navazujeme na předchozí díl. Brexley je totiž unesená povstaleckou skupinou, která bude pro ni jedno z mála překvapení. I zde jsem si zamilovala jisté osoby….a to že jich už teď mám dost. Každopádně zde, se ani lidi ani fae neohlíží na následky, které způsobují. Brexley to nemá vůbec jednoduché, jelikož všichni okolo ví o jejím spojení s legendou Warwickem Farkasem. Mezi nimi je to čím dál ostřejší a jejich síla a energie má vliv na jejich okolí. Aby toho nebylo málo, tak se proslýchá o tajemném nektaru, který se snaží všichni najít a použít. Díky tomu se ale Brexley dostává k velmi staré knize fae, která jí dokáže s touto ,,maličkostí,, pomoct ale nebude to tak lehké, jak se zdá. Jakmile se jí kniha otevře, otevřou se jí zároveň dveře do tajemného a nebezpečného světa, ve kterém se na Brexley vyvalí velmi temná tajemství minulosti.

Bylo to úžasné, napínavé, ikdyž pár chvil mě celkem dost iritovalo, ale i tak se strašně moc těším na březen až vyjde další díl. Tohle si určitě přečtěte pokud máte rádi fae, démony a druidy. Naprosto skvělý fantazijní díl, odehrávající se v Praze s velmi žhavými scénami, které nejsou ledajaké.

Anet_jan_book
24.01.2025

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi