p.svatka p.svatka komentáře u knih

☰ menu

V pasti lží V pasti lží B. A. Paris (p)

Určitě doporučuji. Originální příběh a od autorky další výborná kniha.

10.04.2020 4 z 5


Poslední vdova Poslední vdova Karin Slaughter

Kniha mírnější než jiné od této autorky, příběhem ale velmi poutavá. Mírnější v tom smyslu, že to není takový krvák, i když lidí umírá strašně moc. Ale příběhy Sáry a Willa mám moc ráda.

10.04.2020 4 z 5


Čtvrtá opice Čtvrtá opice Jonathan Dylan Barker

Mé první setkání s autorem a jsem nadšená. Kniha se četla výborně. Různá překvapení a zvraty odhalovány postupně. Postavy sympatické. Vyhovuje mi střídání postav a celkově autorův styl. Těším se na další díl.

10.04.2020 5 z 5


Jak žít neustále šik Jak žít neustále šik Tish Jett

Příjemné oddechové čtení o nastavení myšlení Francouzek v běžném životě. Nic neočekávejte a kniha nezklame. Prostě stačí přečíst s lehkostí.

10.04.2020 3 z 5


Mozaika lží Mozaika lží Karin Slaughter

Nerozumím až tak negativnímu komentáři. Je pravda, že je to něco jiného, než jsme od Karin zvyklí, ale proč ne. Má to spád, akci, akceleraci ve správný okamžik, postupné odhalování příběhu z minulosti. Je to jiné, ale přesto mě příběh u knihy udržel a za pár dní nebylo co dělat.
Štvala mě Andy, nerozhnodná, pořád vystrašená, má poslouchat nebo nemá. Takové dospělé dítě je neštěstí. Ale popravdě, kdo by jen tak dokázal čelit vraždě jako přímý svědek? Ještě když vrahem je matka? Nejspíš to tak mělo být a já to tak beru. Není to na plný počet, ale jednou hvězdičkou bych nehodnotila.
Každopádně se těším na další knihy.
Anebo ne? :)

25.12.2018 4 z 5


Krvavé jahody Krvavé jahody Jiří S. Kupka (p)

Jedná se o velmi silný příběh. A už vím, proč je název knihy Krvavé jahody. Je to příběh neskutečných útrap a krutostí, přesto z děje vyzařuje úctyhodná síla osobností. Toto by neměl už nikdo nikdy zažívat. Kéž bychom se jako lidstvo poučili z minulosti. Je dobře, že paní Sosnarová uveřejnila svoje zážitky, nemělo by se zapomenout, čím si někteří museli projít (přestože se ničím neprovinili). Kniha je výborně napsaná, čte se jedním dechem, i když vás to nutí odklánět zrak, zavírat oči a neustále musíte kroutit hlavou nad popsanými situacemi.

21.05.2018 5 z 5


Malé Vizity ANEB malé vizity Malé Vizity ANEB malé vizity Jaroslav Dušek

Opravdu parádní jízda. Pohodové čtení a tak nečekaný vývoj dialogů. Doporučuji jako oddechovku.

21.05.2018 4 z 5


Papírová princezna Papírová princezna Erin Watt

Zatoužila jsem po příjemné oddechovce a musím říct, že Papírová princezna je perfektní počteníčko. Původně jsem měla zámysl vzít si knihu na dovolenou, ale čte se opravdu rychle :) jen častý výraz "protočení očí" mě unavoval. Ale je pravda, že puberťáci protáčí oči velmi často ;)

23.06.2017 5 z 5


Ranhojič Ranhojič Noah Gordon

Naprosto perfektní. Dlouhé, ale vůbec jsem se nenudila. Klidně bych mohla pokračovat a číst, jakým směrem se budou ubírat děti hlavního hrdiny. Doporučuji.

16.06.2017 5 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Velká škoda, že to J. K. Rowling nenapsala sama jako klasický příběh. Nápad skvělý, postavy perfektní, bohužel ve scénáři není prostor na popis prostředí, barvitější prokreslení emocí a myšlenkových pochodů postav... je to hrozná škoda. Taky je to velmi rychle dořešené, s knihou by se dalo tolik pracovat. Každopádně doporučuji.

01.01.2017 4 z 5


Kafe @ cigárko Kafe @ cigárko Marie Doležalová

Mohlo by se zdát, že kniha je o ničem. Ale vlastně je to fajn oddechovka. Kniha je velmi čtivá a vtipná. Doporučuji.

11.09.2016 4 z 5


Mrtvý posel Mrtvý posel Vlastimil Vondruška

Příjemná detektivka. Neopírám se o historická fakta, líbí se mi prostředí Prahy, styl.

18.06.2016 4 z 5


Stařec a moře Stařec a moře Ernest Hemingway

Mně se to moc líbilo a dědovi jsem hodně fandila :) měla jsem chuť mu jet pomoct. Vytrvalost se vyplatí.

18.06.2016 4 z 5


Hedvábník Hedvábník Robert Galbraith (p)

Za mě strašně dlouhé. Nevadí mi číst rozsáhlé knihy, ale musí tam něco být. Příběh ale fajn, příjemná zápletka, rozuzlení. Jen méně popisné části.

18.06.2016 3 z 5


Islámskému státu na dostřel Islámskému státu na dostřel Lenka Klicperová

Super. Strohé popsání situace v Sýrii. Surové, ale jasné. Plus nádherné fotografie otřesných míst. Doporučuji. Člověk si uvědomí spoustu věcí.

27.05.2016 5 z 5


Nesnesitelná lehkost bytí Nesnesitelná lehkost bytí Milan Kundera

V jednoduchosti je krása. Jednoduché příběhy popsány tak, že je čtenář "spolyká" s náramnou chutí. Nerovné postavení, rozdílně chápané závěry. Klidně se knize vrátím.

27.05.2016 4 z 5


Krásný holky Krásný holky Karin Slaughter

Byla jsem zklamaná, že se nesetkám se Sárou. Ale musím uznat, že super. Četlo se to od začátku do konce strašně rychle. Chtěla jsem si ušetřit stránky. Dopisy otce jedné z dcer byly emotivní, stále jsem doufala, že z Paula bude dobrý člověk. Skvěle napsané. Už čekám na další knihu od Karin.

27.05.2016 5 z 5


Město policajtů Město policajtů Karin Slaughter

Mně se to líbilo moc. Neporovnávám s ostatními knihami autorky, téma je odlišné. Sice jsem si zvykla na Sáru, ale i tady jsem si našla svoje hrdiny :) přečteno za dva dny. Příběh graduje, nabízí se spoustu tipů na viníka... doporučuji přečíst. Oceňuji i méně nechutných popisů z týrání obětí. Příběh se čte jedním dechem.

26.03.2016 5 z 5


Stopařův průvodce Galaxií Stopařův průvodce Galaxií Douglas Adams

Mně humor této knihy hrozně vyhovuje a pustím se s chutí do dalších dílů. Doporučuji všem, kteří zatím jen váhají. Za mě plný počet.

15.03.2016 5 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

Mně se kniha ze začátku četla velmi těžko, možná ne vhodné období. Ale jinak musím napsat, že je opravdu nadčasová. Snaha jedince je absolutně potlačena. I když to vypadalo nadějně. Nedá se věřit nikomu. Člověk se sám musí dostat na svoje dno, aby pochopil, že neprorazí a musí se přizpůsobit.

03.03.2016 4 z 5