Poslední vdova

Poslední vdova https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422864/bmid_posledni-vdova-Z0l-422864.jpg 4 159 34

Will Trent série

< 9. díl >

Will Trent a Sára Lintonová se vracejí v jedinečném krimi thrilleru autorky bestsellerů New York Times! Záhadné únosy Jedné letní noci je z parkoviště nákupního centra neznámými útočníky unesena doktorka z výzkumného Střediska pro prevenci a kontrolu nemocí. Nikdo neví, co za jejím únosem stojí, a policie stále tápe. Stop po únoscích je zatraceně málo. Zničující exploze O měsíc později jednoho klidného nedělního odpoledne předměstím Atlanty otřese ohlušující rána následovaná během chvíle druhým zničujícím výbuchem. Bombový útok je zacílen na jedno z nejlidnatějších a nejdůležitějších míst v Atlantě – Emoryho univerzitu, kde se nacházejí dvě nemocnice, ústředí FBI a Středisko pro prevenci a kontrolu nemocí. Nemilosrdný nepřítel Soudní lékařka Sára Lintonová a Will Trent, zvláštní agent Georgijského úřadu pro vyšetřování, se ocitají uprostřed hrůzy – přímo ve středu spiknutí, které ohrožuje desítky tisíc nevinných životů. Když útočníci unesou Sáru, Will ani na chvíli nezaváhá a tajně se vydává na misi, aby zachránil ženu, kterou miluje, a zabránil největšímu masakru v dějinách lidstva.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , HarperCollins Polska
Originální název:

The Last Widow , 2019


více info...

Přidat komentář

Kami33
10.03.2024 5 z 5

Oblíbená autorka, oblíbení hrdinové, čtivý děj... přečteno raz dva.

PolBara
21.01.2024 3 z 5

Příběh mě moc nebavil, knihu jsem četla docela dlouho. Asi nejslabší díl série.


monte
25.11.2022 4 z 5

Nebylo to špatné, ale etla jsem od autorky lepší knihy.

Acquenta
29.08.2022 4 z 5

Další kniha od mé oblíbené autorky a stejně jako ty předchozí nezklamala. Děj zajímavý, láska mezi Willem a Sárou krásná... Četlo se jedním dechem

hanzmb
16.06.2022 5 z 5

Další autorčina fantastická kniha. Jak tím, že se člověk potkává opět se svými literárními oblíbenci, tak také perfektní krimi zápletkou. Navíc okořeněnou zajímavým prostředím. Trochu podobné Pod hladinou od R. Caine.
Bohužel z těch setkání s Willem a Sárou už zbývá jen jedno jediné. O to víc mě štve přístup nakladatelství. Proč 2 díly napsané už 2012/13 nebyly vůbec přeložené?

Hugomil
22.08.2021 5 z 5

Na Willa Trenta a Sáru Lintonovou se vždy velice těším a tento příběh opět nezklamal. Naopak hned od prvních stránek mě zcela pohltil a nešlo jinak, než knihu přečíst na jeden zátah. Karin umí psát o tom žádná, je to svižné, napínavé, strhující.

zdendula31
16.05.2021 3 z 5

První kniha od autorky která mě nenadchla..

moudivlacek
12.05.2021 5 z 5

Super čtení. Velice aktuální téma - náboženský fanatismus, rasismus, nadřazenost. Will nešťastnou událostí musí sledovat, jak Sára je unášena nebezpečnými lidmi. A teď začíná ten pravý "kolotoč" událostí. Kdo to všichni jsou, co je jejich cílem a hlavně - jak může Will se svými kolegy zachránit svou životní lásku. A Sára pochopí, že někdy ani její odborné znalosti nestačí. Jediné, co pomáhá oběma - je vzpomínka na toho druhého.
Zamysleme se tedy nad tím, jestli i my kolem sebe nepřehlížíme nenávist, nadřazenost a odpor k lidem kolem nás, kteří jsou jiní než my!
Doporučuji.

JustWomen
23.02.2021 4 z 5

Čtivé, ale oproti Mlčící ženě, kterou jsem četla dřív, zde působí Will poněkud dětinsky. Opravdu akční děj, ale trochu překombinovaný profil Dasha, prostě všeho moc - pedofilie, incest, genocida, vraždy, biologické zbraně, znásilnění, sektářství. Trochu ubrat a bylo by to skvělé.

čef
12.02.2021 5 z 5

Zase jeden bílý muž, který chce mít USA také bílou. Samozřejmě je i jinak hodně zvrácený, pedofilní pozornost věnuje i svým dceruškám. Vymyslí opravdu hodně blbou cestu, jak přesvědčit Američany o své pravdě tj. co nejvíc jich pobít. Will Trent a Sara Linton mají tedy hodně co dělat, aby se v tom vyznali a prosadili dobro, tj. co nejvíc těch pomatenců také pobili. Nemusíte tedy vůbec pochybovat, že tato napínavá četba je přinejmenším na skvělé úrovni předešlých dílů.

betty2235
31.01.2021 5 z 5

Opět vynikající čtení. Karin je má oblíbená spisovatelka. Hned jsem se vrhla na další díl série. Už lituju, že jsem to tak rychle přečetla a budu muset čekat na další díl. Série s Willem a Sarou je prostě top.

LusSyNDA
21.11.2020 5 z 5

Skvělá kniha! Napínavé od začátku až do konce. Celá kniha obsahuje snad jen 4 dny života Willa, Sáry a Faight - postupně se mění kapitoly a čas je popisován z různých úhlů pohledů těchto postav. Těším se na další díl série s Willem Trentem, Karin je výborná v tom co dělá.

Kerberos
17.10.2020 4 z 5

Napínavý díl začíná únosem Sáry,kterému Will bezmocně přihlíží.Unesena je i vědkyně zkoumající infekční choroby.Za vším je sekta propagující rasismus a terorismus.Will se s situací nemíní smířit a sám nasazuje život.Bude úspěšný a podaří se mu Sáru zachránit?Již brzy vyjde další díl - máme se na co těšit.

111moni
25.09.2020 5 z 5

Nemohu si stěžovat, autorka mě nezklamala, napsala knihu, která má velmi svižný děj, i přes 480 stran nemá člověk pocit nudy . S každou stránkou musí člověk pokračovat, jistě závěr je předvídatelný, nicméně, to by nás, mě autorka patrně dost namíchla, kdyby byl jiný. Někdo píše, chybí uvěřitelnost, proč by ne, je to fikce a tak ať to zůstane. Akční kniha se střípky lidskosti a romantiky .

LilianaFalcon
04.08.2020 4 z 5

Sice to nebyla jedna z autorčiných nejlepších knih, ale řekla bych, že to byla jedna z těch nejnapínavějších.
Ve výsledku mi teda přišlo, že se všechno hlavním hrdinům dařilo až moc snadno, jak akce tak odhalování pachatelů a jejich motivů, ale co už...

TaLu
18.07.2020 4 z 5

Ke své smůle jsem neměla prostor a čas na plynulé čtení knihy, takže jsem se připravila o lepší čtenářský zážitek. Ale já se tak těšila na další pokračování Willa, že jsem četla alespoň po kouskách.
Paní spisovatelka dokáže využít svůj talent, znalosti a nastudované informace takovým způsobem, že vytvoří uvěřitelný příběh.
Nevšední prostředí sekty, šířící rasovou nenávist ve svých stoupencích, kteří se neštítí nejhoršího terorismu. Přesvědčivé okolnosti vyšetřování únosu, úzkost o osud hlavních hrdinů, lítost nad nevinnými....
Je možné změnit někoho, kdo je válcovaný špinavou propagandou ve zranitelném věku?
Odpovědnost médií, které "komercionalizují nenávist".
Postupné stupňování napětí směrem ke strhujícímu závěru.
Musím se přiznat, že Willa mám raději...., například to, jak se snaží přes své hendikepy vyjádřit lásku.
Sára si ale prožila svoje a možná se tím stala trochu bližší.

saman001
17.07.2020 4 z 5

Normálně autorčiny knihy žeru po kilech, ale tady jsem malinko na rozpacích, připadá mi, že něco drhne. Rozhodně to není první polovina knihy - různý pohled na události dokáže svoje a autorka umí, takže super. Ale: druhá půlka mi místy připomínala Jamese Bonda, a to ode mě rozhodně není lichotka. Poněkud přehnané a i když tedy, jak už výše bylo zmíněno, autorka fakt umí, chyběla tomu uvěřitelnost, kvůli které mi u jiných knížek slézají nehty:-) Jsem zvědavá na další díl.

Shanib
25.05.2020 4 z 5

U série s Willem Trentem vždycky doufám, že konečně dám těch pět hvězdiček, protože vím, že si je zaslouží, jenže ono to je zase na čtyři. Zkrátka mi tam vždycky chybí to něco, co by z knížky udělalo wow dojem. V tomto díle jsem měla v první polovině potíže zvyknout si na to, že jsme se stále vraceli do stejného času, který už byl jednou odvyprávěn, ale jinou osobou. Ze všech hlavních postav u mě opět nejméně bodovala Sára. Už je s námi hezkých pár dílů, jenže se s ní pořád nemůžu "sžít". A ten dovětek po epilogu bych přesunula na úplný začátek. Takhle na konci nemá moc smysl.
Ačkoliv mám sérii moc ráda, myslím si, že v nejlepším se má přestat. Už teď mi přijde, že devět knížek je na sérii až dost, a to už je napsaný desátý díl.

NADEI
18.05.2020 5 z 5

Karin prostě umí. Brilatní časové propojení co dělá Will a co se děje se Sárou, nenechá nikoho chladným. Doporučuji !

kap66
17.05.2020 4 z 5

Rouška: šicí stroj zlobil a já musela vzít do ruky jehlu s nití a připomenout si stehy: bodnete, ale pak se vrátíte kousek zpátky, a pak znovu dopředu, zase zpátky, dopředu… Přibývají dost pomalu. Kapitoly Poslední vdovy jsou postavené na stejném principu, ale pomalost se knížce vyčíst opravdu nedá. Je to akční thriller s důrazem na „akční“. Kromě jednoho návratu v čase téměř na začátku, kdy stejnou situaci prožívají Will a Sára (kteří mají být a jsou naladěni na stejnou strunu) jsou další „zadní stehy“ funkční a odpichu a gradaci děje neškodí. Naopak; letí to tak rychle, až jsem si říkala, že ten úprk musí skončit přehnaně – a to víte, že jo. Informace o teroristech jsou z vyšších míst pouštěny uvážlivě, takže celou akci nesou na hřbetě tři postavy. Ale já si celkem ráda připomněla inteligenci a něhu ztělesněnou Sárou (i když při tom líbání nemocných dětí dalo to druhé prvnímu dost na frak), oddanost a odhodlání s tváří Willa a vtipnost s přizpůsobivostí jménem Faith. Nejen s ní je spojen humor, Willův handicap je někdy taky úsměvný:
Do kalendáře si dělal hvězdičky k datům, kdy Sára chodila ke kadeřníkovi, aby jí nezapomněl pochválit účes.
Čtyři hvězdy lepím téhle sérii nejčastěji, což není tak špatné.