Jak žít neustále šik

Jak žít neustále šik https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/428030/bmid_jak-zit-neustale-sik-BCw-428030.jpg 3 8 5

Úspěšná autorka Tish Jettová přichází s druhou knihou, ve které zkoumá, proč jsou Francouzky určitého věku dokonalé hostitelky, ženy v domácnosti a stylové ikony. A hlavně, jak vy můžete být také! V knize zjistíte, jak hostit jako Francouzka – od letmého pohledu na typickou francouzskou spíž, z níž lze snadno a bez problémů vykouzlit lahodné jídlo, přes podrobné pokyny k prostření krásného stolu až po vytvoření perfektního sýrového talíře. Autorka také prozkoumává každodenní styl a eleganci a odhaluje, jak získat ten zvláštní pocit „bien dans sa peau“ (cítit se dobře ve své kůži), tak vyhledávaný francouzskými ženami. Nechybí ani tajemství disciplíny, která jde ruku v ruce s krásou – dobře uspořádaná skříň, ať už jde o oblečení nebo ložní prádlo. Kniha je s tipy pro každé roční období a kouzelnými barevnými ilustracemi nádherným dárkem pro skrytou Francouzku ve vašem životě.... celý text

Literatura naučná Hobby
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Living forever chic


více info...

Přidat komentář

DominaCZ
13.01.2023 1 z 5

Jo aha, to píše ex Američanka co si teď tím, že ve Francii žije, hraje na Francouzku...já čekala real tipy od tamějších žen, ne co vysledovala nebo tuny věcí od přátel a lidí z oboru...ve finále to tedy není kniha o ní a jejich nápadech, ale o cizích lidech, kteří jsou sice z Vogue a Diora, takže se jen ohání cizími jmény a že je s něma jakože kámoška, ale jejího tam není nic.

Zkoukla jsem její insta. No na to že radí jak zdobit to má teda děsně přeplácaný a na mě tenhle zmatek působí nevkusně.
Rudý prasata na zahradě jsou u ní taky stylová, hm...pro mě prostě kýč.
Takže to jen tak proč to hodnocení.
Já Francii nemusím a žádnou extra eleganci všedního dne tam v 4k videích neshledávám. Tam totiž vidíte realitu dne.
Žádné Vogue editorky a lidi z vyšších kruhů o kterých píše, ale obyč lidi, který jsou úplně obyčejní jako všude jinde. A věřte, že i Francie se potýká s tloušťkou a bordelem.
Takže tak.
Prostě jen snůška ohraných kydů přivandrovalýho nadšence, ne real.

kob
24.08.2022 4 z 5

Pár zajímavých rad a postřehů jsem si z knížky vzala, ale problém je v tom, že autorkou je Američanka okouzlená Francií. Z českého pohledu se věci jeví trochu jinak ;)


KerrKnock
11.07.2022 5 z 5

Já vždycky tvrdím, že na určitý typ knih (obzvlášť seberozvojových a naučných) člověk prostě musí být naladěný, aby se mu líbily a něco předaly. Já jsem se do Francie asi před měsícem naprosto pobláznila a když jsem objevila tuto knihu, byla jsem štěstím bez sebe. Kniha je asi ze dvou třetin vyprávěním, kdy je k různým tématům vždy taková mini kapitolka. Zbylá třetina pak obsahuje rady na určité produkty, recepty, nápady na stolování, vázání květin.
Pokavaď bych byla v pozici, kdy by mě štvalo i ohřát jídlo z mikrovlnky a rozdat prostírání na stůl, kdy by má jediná péče o pleť bylo opláchnutí vodou a mýdlem, pak bych asi knihu považovala za velmi zbytečnou. Ale vzhledem k tomu, že chci udělat svůj domov útulnějším, chci být dobrou hostitelkou a toužím po tom zlepšit svůj vzhled i styl oblékání, kniha se stala mou mantrou a pořizuji si jí i do své knihovničky. :)

rozina351
13.04.2020 4 z 5

V době koronavirové příjemné čtení o tom, jak si uspořádat domov, špajz i sebe :-) Oddechovka, krásně ilustrovaná, ideální pro dosud nevyhořelé hospodyňky, které mají chuť se drbat s ubrusy, ubrousky, květinami, potpourri a domácími marmeládami.

p.svatka
10.04.2020 3 z 5

Příjemné oddechové čtení o nastavení myšlení Francouzek v běžném životě. Nic neočekávejte a kniha nezklame. Prostě stačí přečíst s lehkostí.

Štítky knihy

kosmetika móda krása

Autorovy další knížky

Tish Jett
americká
2015  64%V každém okamžiku šik
2019  65%Jak žít neustále šik

Kniha Jak žít neustále šik je v

Přečtených9x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce2x
Chystám se číst8x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x