Mozaika lží

Mozaika lží https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/392451/bmid_mozaika-lzi-VIp-392451.jpg 4 111 28

Andrea Oliver série

1. díl >

Co když se člověk, o němž si myslíte, že ho dobře znáte, ukáže být někým, o kom nevíte vůbec nic?Andrea je přesvědčená, že svou matku Lauru dobře zná. Ví, že celý svůj život strávila v pobřežním městečku Belle Isle, že vždy toužila po klidu a rodinné pohodě a nikdy neskrývala žádná tajemství. Vše se ale změní, když spolu vyrazí do restaurace a oslava Andreiných narozenin se zvrtne v horor. Při nečekané střelbě většina hostů propadne panice, ale Laura zachová klid – nejenže dceru chrání, ale bez zaváhání útočníka zabije. Andrea najednou vidí matku z jiné stránky – je to skutečně ta žena, která jí před spaním četla pohádky? Jakou minulost před ní tají? Laura se však zatvrdila a nemluví s nikým – ani s policií, ani se svou dcerou. Andree tedy nezbývá nic jiného než pátrat po stopách matčiny minulosti sama. Chce znát pravdu, ale netuší, na jak těžkou a riskantní cestu se vydává… Dokud ale neodhalí matčino tajemství a neposkládá si střípky jejích lží do mozaiky, neexistuje pro ně žádná budoucnost.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro ženy , Thrillery

Vydáno: , HarperCollins Polska
Originální název:

Pieces of Her , 2018


více info...

Přidat komentář

georginaa
30.07.2023 4 z 5

Andrea slaví třicáté narozeniny se svou matkou v kavárně, z zničehonic jeden mladík začne střílet. Laura svou dceru zalehne, chrání jí a mladík Lauru napadá. Nic jiného ji nezbývá než násilníka zneškodnit. Poté se zvedne veliká lavina zpráv o útoku a záchraně. Jenže je to v nevelký prospěch Laury, jelikož plno let je v ochraně svědků i s dcerou a ta o tom neví. Někdo chce obě zabít, někdo po nich jde, musí ochránit Andreu, tak ji posílá z města pryč. Jenže ta chce to záhadné tajemství zjistit. Kdo je její matka? Kdo je vlastně ona? Kdo je její otec? Plno otázek a málo odpovědí. Tím se Andrea pouští sama do vyšetřování a zjišťuje, že její život byl jedna velká lež. Perfektní detektivka a určitě půjdu do druhého dílu. Tento příběh byl i zfilmován ajo TV seriál a byl též moc pěkný, doporučuji.

judith141
25.07.2023 5 z 5

Mě se to líbilo, mám ráda střídání dějových linek.


85098211
11.07.2023 4 z 5

Od autorky se mi již několik málo knih do rukou dostalo a protože jsem tuto sérii s Andreou Oliverovou nechtěla začínat až druhým dílem, pořídila jsem si také tento první, přestože zde není zrovna moc dobře hodnocený. A ve finále musím přiznat, že špatný nebyl ;-). Autorka psát umí a tak i tato kniha byla hodně čtivá. Jenomže já nemám moc v oblibě příběhy, kde je celý život nějaké osoby postavený na lži, jako to byl zde případ Laury, matky Andrey. Sice jsem ji částečně také chápala a možná bych v její situaci jednala stejně - kdo ví? Hned na začátku dojde k tomu, že Laura zabije útočníka, který předtím zavraždil již dvě nevinné oběti. A Andrea v tomto jediném okamžiku pochopí, že její matka je úplně jiná osoba, než ta, kterou znala doposud. Vydává se tedy pátrat do hluboké minulosti, aby zjistila, kde je pravda, proč jí Laura celá dlouhá léta lhala a kdo vůbec její matka ve skutečnosti je...
Na závěr jednu hvězdičku ubírám, uvažovala jsem dokonce o tom, že bych dala plný počet za velkou čtivost knihy. Ale chci být spravedlivá, příběh totiž nebyl právě můj šálek čaje, takže nemám ve svém hodnocení v podstatě jinou volbu ;-).

Janaves
07.06.2023 3 z 5

Mám ráda spisovatelčiny knihy, ale touto jsem se prokousávala dost těžko, nebavila mě.

V.Lenka
22.07.2022 4 z 5

Moje první zkušenost s touto autorkou. Nevěděla jsem, do čeho jdu. Příběh byl napínavý, nemohla jsem se od toho odtrhnout. Padala z toho zároveň na mne deprese, jak dokáže jeden člověk zmanipulovat své okolí ke svému prospěchu. A člověk je asi všeho schopen, pokud je se ocitne v ohrožení buď on sám, anebo někdo milovaný.

advik
28.06.2021

A me se to libilo!:-) Mozna proto, ze jsem s podobnym manipulatorem jako je Nick mela tu "cest" a vim, ze clovek jim snadno podlehne a tezce, velmi tezce se z jejich moci dostava a je schopen delat veci, ktere by normalne neudelal...prirovnani k jo-ju mi prislo uplne presne. Nemohla jsem se od knizky odtrhnout i pres vsechny ty superschopnosti a neverohodnosti. Dobry to bylo:-)

knihomolka525
07.05.2021 1 z 5

příběh mě absolutně nezaujal.Spisovatelka se zřejmě snažila děj podat jako mozaiku ale bylo to dost chaotické,rozvleklé.Spousta postav .Některé dokonce pod dvěmi jmény.A hlavně politika.Tu já teda vůbec nemusím .Podle mě ani moc nepomohli ani přátelé vyjmenovaní na poslední straně.Jejich množství bylo evidentně ke škodě.Pak to dopadlo jako když pejsek a kočička pekli dort.Za mě všechno špatně.Přitom předešlá kniha mě zaujala velmi.

bigben
01.12.2020 2 z 5

Pro mě neuvěřitelný příběh i rozuzlení...nenadchlo

Awča
29.10.2020 4 z 5

Zajímavě vystavěný příběh, cílený spíše na ženy. Bavilo mě sledovat obě linky příběhu, tu minulou i tu přítomnou. Místy měla kniha slabší chvilky a poslední kapitola byla úplně zbytečná.

evynn
29.12.2019 3 z 5

Súhlas s komentom PetK. Mozaika superhrdiniek komiksového typu. Karin Slaughter ešte dám šancu;)

Kami33
08.12.2019 4 z 5

Docela čtivé, ale určitě se mi série s Willem Trentem líbila mnohem víc.

princesse
22.07.2019 4 z 5

Tak nějak zvláštní ... naprosto neskutečné a neuvěřitelné jak jsou lidé snadno zmanipulovatelní. Připadá mi to až přehnané a ono asi i je. Dějí se různé věci a pokud by se něco takového skutečně stát nemohlo, tak přinejmenším něco tomu hodně podobné určitě ano. Lidé dokáží být brutální, zlí a bezohlední, o tom žádná ... Bohužel.

PetK
08.06.2019 3 z 5

Po dlouhém váhání jsem dala tři hvězdičky, ovšem nad dvěma převážil pouze fakt, že Slaughter mám spojenou s velmi dobrými sériemi Grand County a Will Trent. Nevím, jestli je to tím, že už jsem je četla dávno a od té doby se "vyčetla" a jsem náročnější, ale tohle mi připadalo jednoduše průměrné. Zase tady máme "holky Terminátorky", které překonají několikero protřelých zločinců. K plusům počítám, že prolínání časových rovin nebylo od začátku úplně čitelné a od autorky bylo záměrně matoucí, což zvyšovalo napětí. A pak konec... tam pro mě řetěz spadl zase úplně dolů. Chjo. Je mi to líto, ale tohle si asi prostě pamatovat nebudu.

Nickyheat
08.06.2019 5 z 5

Skvělá kniha, kde nikdo není takový, jak se staví na odiv. Naprosto skvělé čtení

zdendula31
23.05.2019 5 z 5

Napínavá kniha,kde nic není jak se zdá...a to mám ráda

konicekbily
08.05.2019 3 z 5

U této knížky je to nějak všechno naopak. Jinak píšicí autorka, thrillerovský začátek a potom hodně nudný průběh. Zbytečné natahování - víc než na průměr to nevidím.

evka11
10.04.2019 5 z 5

Já dávám také 5 hvězd!!! Je to úplně jiné, ale skvěle napsané.
Dokonale vykreslené charaktery - jednoho takového "Nicka" jsem velmi dobře znala, takže mi při čtení běhal mráz po zádech...

Acquenta
31.03.2019 3 z 5

Kupodivu dočteno,i když to opravdu není KS, na kterou jsem zvyklá. Příběh docela nereálný, až přehnaný, ale četlo se docela dobře :) Jane jsem si hned oblíbila, hlavně pro její velké srdce..

111moni
02.03.2019 odpad!

Nedočteno, jako by to ani nebyla Karin Slaughter,čekala jsem něco jiného , ale toto bylo, jako bych klouzala po ledu v bačkorách, nebavilo. Úvod velmi akční a pak nuda přes spojené státy, možná kdyby Andy jela přes Česko, bylo by to za a) kratší, za b) akčnější, a tudíž čtivější. První kniha, kterou jsme od této autorky nedočetla. Tak příště.

Kerberos
01.03.2019 3 z 5

Trochu jiná Karin.Příběh není špatný,ale je zdlouhavě popisovaný a občas jsem se ztrácelaTřeba to bude příště lepší.