ondras666 ondras666 komentáře u knih

Rudá jízda Rudá jízda Semjon Michajlovič Buďonnyj

Musím říct, že knihu jsem chtěl mnohokrát odložit, ale dočetl jsem ji. Vůbec mě to nebavilo a ten styl mi nesedl, ale je to poplatné době, kdy kniha byla napsaná.

26.03.2025 3 z 5

Peytonův Hrádek Peytonův Hrádek Grace Metalious

Moc pěkná kniha o osudech jednoho městečka, kde každý vidí každému do talíře.

24.03.2025 5 z 5

Most na Drině Most na Drině Ivo Andrić

Moc krásná kniha o dějinách Bosny. Jeden most, mnoho osudů a příběhů. Krásná kniha.

12.03.2025 5 z 5

Kmotr Kmotr Mario Puzo

Film jsem viděl několikrát a říkal si, že knihu ani číst nebudu. Ale nedalo mi to a přečetl jsem si ji. A teď lituji, že jsem to neudělal mnohem dřív.
Naprosto brilantní dílo, které se čte samo.
Další díly si rád přečtu.

04.03.2025 5 z 5

Nech těch lží Nech těch lží Philippe Besson

Knihu jsem objevil náhodně a jsem nesmírně rád, že se tak stalo.
Opravdu hluboký příběh ukrytý v útlé knize, který stojí za přečtení. Do jaké míry je autobiografický lze těžko posoudit, ale hloubka citu a bolesti ze ztráty je znát a autor to umí napsat.
Knihu jsem přečetl jedním dechem během hodiny a opravdu zanechala hluboký dojem.

24.02.2025 5 z 5

Psí tinder Psí tinder Petra Macková Hrochová

Žádné náročné čtení, kniha plná zábavných postřehů z pohledu malého psa. Já se hodně bavil.

23.02.2025 5 z 5

Šarlatové písmeno Šarlatové písmeno Nathaniel Hawthorne

Vcelku banální příběh s předvídatelným dějem. Nebavila mě ta puritánská morálka a ani sám příběh. Ale je to kniha poplatná době svého vydání.

21.02.2025 3 z 5

Dubna: Ostrůvky stability Dubna: Ostrůvky stability Veronika Büchler

než jsem knihu začal číst, tak jsem si říkal, o čem asi bude a zda bude mít nějaký přínos. A musím říct, že nelituji, že jsem ji zvolil. Kniha přečtena za den, příběh se čte sám a kniha mi ukázala dost nových poznatků, minimálně o výzkumu jádra.

17.02.2025 4 z 5

Trýzeň Trýzeň Pirkko Saisio

Kniha vybraná náhodně z poličky v rámci čtenářské výzvy. Asi bych si ji jinak nepůjčil. Dlouho mi trvalo se začíst a párkrát jsem ji chtěl odložit, ale nakonec se četla dobře. Příběhy se prolínají, osudy se mění a ne vždy dopadnou dobře. Kniha se mi moc líbila, až na některé slabší příběhy. Ale za přečtení stála.

15.02.2025 4 z 5

Nekonečné dny Nekonečné dny Claire Fuller

Střídání minulosti a současnosti a postupné rozkrývání všeho, čím si Peggy musela projít.
Jak jeden telefon změní životy mnoha lidí. A ten konec nebyl špatný, ono se to dalo čekat. 9 let je fakt dlouhá doba.

04.02.2025 4 z 5

X X David Demchuk

Kniha se čte hezky a samotný děj střídaný s postřehy autora je vlastně zajímavý. Postavy postupně prostupují celou knihou až vám je jednu chvíli Nicholas i sympatický, obzvlášť jeho lidský zjev. A kresby jsou taky moc pěkné, doplňují atmosféru knihy.

27.01.2025 5 z 5

Drahoušek na česneku Drahoušek na česneku Václav Fikar

Krátké a vtipné fejetony. Autor píše zajímavým stylem a čte se úplně lehce. Navíc se dá zavzpomínat na dřívější roky...

21.01.2025 5 z 5

Kremulátor Kremulátor Saša Filipenko

Chtělo by se říct, že to vše je historie, ale jak víme, ta se opakuje. Rudý teror v těchto řádcích je silný a samotný příběh je pěkný. Jen ten konec mě trochu překvapil.

19.01.2025 4 z 5

Ztracená Kambysova armáda: Pohřbeni v písku Ztracená Kambysova armáda: Pohřbeni v písku Paul Sussman

Svižná kriminální zápletka, místy dost přitažené za vlasy a do toho všeho egyptologie a vše okolo. Čte se moc pěkně, ale ten konec... To mělo být jako co? Čekal bych něco lepšího než konec ve stylu Deus ex machina.

15.01.2025 4 z 5

Seminář mládí Seminář mládí Aldo Busi

Podle anotace nejlepší kniha autora... podle pocitu hrůza. Jednu hvězdičku jsem dal jen za střední část, která měla trochu úroveň a děj. Jinak mě kniha vůbec nebavila a pokud je to opravdu autobiografie, tak potěš...

05.01.2025 1 z 5

Těžko uvěřitelný příběh Těžko uvěřitelný příběh Chris Colfer

No je to vlastně celé těžko uvěřitelný příběh. Takový styl amerických filmů a knih, kdy někomu vtrhne někdo do života a v pár dnech ho kompletně změní. A musím říct, že jsem si to fakt užil a knihu vlastně nechtěl dočíst, aby neskončila...
Závěr trochu zkrácený, ale na druhou stranu proč to natahovat, když to hlavní se už událo.

28.12.2024 5 z 5

Řehole Řehole Irena Tatíčková

Krátká kniha několika příběhů řeholnic a bratrů za dob dávno minulých. Pěkná je i část o Želivu a Bílé vodě.

25.12.2024 5 z 5

Ovšem Ovšem Karel Kovy Kovář (p)

Taková zpověď sebe sama, nebo jak píše Kovy "autobiografie". Kniha snadná na čtení, místy hlubší úvahy. Oceňuji fotky a básničky. Samotná kniha asi nebude knižním přínosem 21.století, ale za přečtení stojí.

25.12.2024 4 z 5

Aristokratka v Československu Aristokratka v Československu Evžen Boček

Když jsem viděl, že bude další díl, tak jsem se docela těšil. Ale po přečtení musím říct, ne nadarmo platí staré české přísloví, že v nejlepším je dobré přestat.
Ano, kniha je o minulosti, ale psaná Marií 3.. Humorných pár historek a je mi jasné, že budou minimálně ještě 2 knihy. Jedná je avizovaná zcela na konci a další počítám o Marii 4. I když ta jistě bude námětem mnoha dalších dílů... je škoda, že z tak pěkných knih už je to jen tlačení na kvantitu, dokud to jde. Možná se pletu, v tom případě se panu Bočkovi omlouvám, ale je to můj pocit.

24.12.2024 3 z 5

Duchové Šumavy Duchové Šumavy Martin Sichinger

Jednoduchá zápletka s pohledem do historie osidlování pohraničí. A pěkná linka s pašeráky

09.12.2024 5 z 5