Dominik lže!

Dominik lže! https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512127/bmid_dominik-lze-MCG-512127.jpg 5 2 2

Tajemný smějící se voják, soused, který ve skříni ukrývá válečné tajemství, slavná zpěvačka doprovázející Dominika v jeho snech a rybník na konci města, ve kterém se neustále topí lidé. To je zapadlé francouzské městečko šedesátých let. Dominik nelže, jen vidí svět jinak než ostatní. Ve svých zážitcích balancuje mezi dětským světem a světem dospělých. Nemá otce a mezi místními si hledá své vlastní hrdiny, jenže postupně každý odkrývá svou pravou nehrdinskou tvář, a tak přestává v hrdiny věřit. Vše se navíc zkomplikuje podivnými vraždami místních obyvatel, jejíž vrahy zná jen Dominik.... celý text

Přidat komentář

monika0280
24.08.2023 4 z 5

Zajímavý příběh s detektivní zápletkou a pěkným vykreslením života ve francouzském městečku 60. let. Nahlédneme do světa a představ malého kluka, který kromě zločinu a jeho viníka na pozadí svých úvah čtenářům odkryje také proměňující se pohled tehdejší veřejnosti na církev, autority, pojem hrdinství a některé zažité stereotypy. Děj pěkně plyne, přečteno během dvou dní.

DámaMáma
25.06.2023 5 z 5

Patrik Madle je pro mě obrovským překvapením. Knihu Dominik lže! jsem dostala darem a přiznám se, že jsem úplně nevěděla, co mě při jejím čtení čeká.
O to větší a krásnější pro mě bylo zjištění, že kniha, která měla pomalejší rozjezd, už uprostřed (a samozřejmě až do konce) byla naprosto strhující.
Bravo, bravo, bravo! Přečetla jsem jedním dechem a jdu si koupit další (první) knihu, kterou pan Madle napsal/vydal


Štítky knihy

detektivky pro děti

Autorovy další knížky

2021  76%Seznam zapomenutých dětí
2023  90%Dominik lže!

Kniha Dominik lže! je v

Přečtených2x
Doporučených2x
Knihotéce18x
Chystám se číst8x
Chci si koupit1x