Seznam zapomenutých dětí

Seznam zapomenutých dětí https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/467993/bmid_seznam-zapomenutych-deti-dV0-467993.png 4 25 10

Jak objasní vyšetřování shodu jmen a dat narození u dětí ztracených za světové války a těch, které na stejném místě žijí o sto let později? V zapadlé obci naleznou dělníci při opravách kostela zrezivělou skříňku. Je v ní seznam několika jmen s různými daty. Na obecním úřadě zjistí asistentka Lila, že se jedná o seznam dětí, které v obci skutečně žijí. Data souhlasí s jejich daty narození, jen jsou posunuty o sto let zpět. U každého jména je i druhé datum, které se začíná jevit jako datum možného úmrtí. První dítě skutečně umírá. Lila a policista Martins začínají s pátráním. Zjišťují, že seznam odkrývá starou tragédii obce, kdy se za nevyjasněných okolností, během světové války, ztratily čtyři děti, které se nepodařilo nikdy najít.... celý text

Přidat komentář

cestina_s_linus
28.08.2023 3 z 5

Tato kratinká knížečka mi připomněla doby, kdy jsem četla Kopyta a Mňouka; Klub Tygrů; Klub záhad apod.

Od knihy neočekávejte "nic extra". Na druhou stranu je super, že je čtivá. Sice jsem měla místy problém s pozorností (některé popisy byly úmorné), ale celkově je kniha milou jednohubkou.

Osobně bych ocenila, kdyby kniha byla o něco delší, aby děj měl mnohem lepší šanci vyniknkout. Čtenář nemá čas si "oblíbit" postavy, anebo dostatečně nasát atmosféru a mít strach o ztracené a umírající děti. Ta stručnost místy kazila napětí, což je škoda, protože příběh (jako takový) byl zajímavý a překvapivý.

DámaMáma
13.08.2023 5 z 5

I když jsem tuto prvotinu pana spisovatele četla jako druhou, protože dřív mi přišla do ruky jeho druhá kniha, už teď se těším na knihu třetí
Originální témata, svižně napsané a příjemně čtivé. Všem doporučuji!


vklaskova
15.07.2023 5 z 5

Já jsem z knihy nadšena!! Dopoledne jsem začala v trolejbusu a od začátku mě téma chytlo. Žádné zdržování dlouhými popisy krajin, lidí, pocitů.... Rychle a výstižně. Knížku jsem dočetla odpoledne u vody a jak je vše nahuštěno jen do 96 stran, pořádně to odsýpá, byla jsem neskutečně zvědavá, jak to dopadne, málem jsem do té vody ani nestihla vlézt. Kniha přečtená jedním dechem. Opravdu. Téma velmi originální.
A ano, rejpalové v komentářích pode mnou, vzhledem k super tématu to mohlo být delší, rozvinutější děj, bla bla, ale to by se vám zase nelíbilo, že je to rozvláčné, postrádající logiku a kdesi cosi.
Pro mě super tenká knížka do kabelky k vodě na jeden den. Těším se na druhou autorovu knihu!

Marekh
18.10.2021 4 z 5

Tuto knihu jsem viděl v minulosti u natáčející knižních videí (v DK má profil: Arkagas), a tak jsem se rozhodl, že si knihu přečtu. Pokud bych neviděl její video, knihu bych přešel. Jedná se o autorovu prvotinu. Jedná se o novelu, anebo kratší povídku. Kniha je krátká, na jedno posezení. Knihu hodnotím na 80 %.

Samotný příběh je zajímavý. Hlavními postavami jsou LILA, která pracuje na obecním úřadu a policista MARTINS, kteří chtějí přijít na záhadu seznamu dětí a tím předejít k dalším úmrtím dětí, které jim bezprostředně hrozí. Jestli se jim to podaří, se už dočtete v této knize.

V knize se objevují mysteriózní a detektivní prvky. Přemýšlel jsem, co se mohlo stát se čtyřmi ztracenými dětmi během 1. světové války a kdo má v jejich zmizení prsty a jakou to má souvislost se současností. Moje teorie sice nebyly správné, ale brzy jsem pochopil, jakým směrem se bude příběh ubírat. Závěr knihy mohl být více propracovanější a napínavější, ale na prvotinu to nebyla špatná kniha.

Asi se nejedná o nějaký převratný příběh, ale celkově se kniha četla dobře. Čtenáři, kteří by chtěli vyzkoušet něco kratšího, tak tato kniha je k tomu ideální. Někdy mě trochu rušilo opakování dat narození a dat úmrtí jednotlivých dětí, ale to jsou drobnosti. Autor může na sobě ještě zapracovat a třeba časem vydá další knihu.

Kniha má pěkný přebal.

Boboking
02.09.2021 3 z 5

Zajímavý námět, který by chtělo stylisticky i dějově trochu vypilovat. Závěr by mohl být zajímavější. U začínajících autorů bych doporučil si přečíst O psaní od Kinga. Prostě další kniha z projektu Pointa. Přesto jsem to dočetl...

Arkagas
01.09.2021 4 z 5

Dle anotace jsem čekala jakousi krimi zasazenou do historických událostí roku 1917, kdy příběh začíná. Místo toho jsem ale byla velmi překvapená, neb jsem dostala duchařský příběh lehce propojený s krimi linkou. Nejedná se úplně o román, ale i díky rozsahu o povídku, která by si ale rozhodně zasloužila více stran a byla by to skvělá kniha.
Patrik Madle psát umí, knížka je promyšlená, jen škoda toho krátkého formátu. Dle mě by si příběh prostě zasloužil více prostoru :)
Jinak to byla fajn záležitost na hodinku a půl čtení.
Bonusem je krásný přebal, díky kterému mě tohle dílko zaujalo.

Marketaparketa
10.07.2021 4 z 5

Zvláštní. Velmi zvláštní. Není to pocitově můj směr. Přesto to bylo určitým způsobem velmi čtivé.

Verida
25.05.2021 1 z 5

Co k této knize říct? Příběh docela dobrý, ale žádná hitparáda. Přišlo mi to psané tak nějak stručně, školsky. Přitom se z té zápletky mohlo vytěžit více. Pro mě to byla taková jednoduchá odpočinková duchařina s nádechem detektivního napětí.

soukroma
14.05.2021 3 z 5

Taková jednoduchá trochu duchařská povídka, spíš jako příprava na něco většího. Takto nepříliš zajímavé zejména velmi stručným až školským stylem, zápletka skýtala mnohem větší možnosti. Podivné bylo také nejednotné přechylování německých ženských příjmení.

tittanie
27.04.2021

K této knize jsem se dostala náhodou. Viděla jsem ji v knihovně a hodila se mi do čtenářské výzvy a docela mě zaujal popis knihy. Byla to taková jednohubka. Pro mě ne před spaním. Nebylo to špatné čtení. Možná mohla být o pár stránek delší a být v ní nějaké delší vysvětlení.

Štítky knihy

česká literatura duchové a přízraky české povídky novely duchařské romány

Autorovy další knížky

2021  76%Seznam zapomenutých dětí
2023  90%Dominik lže!

Kniha Seznam zapomenutých dětí je v

Přečtených31x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených1x
Knihotéce50x
Chystám se číst60x
Chci si koupit14x
dalších seznamech1x