NewKiddo NewKiddo komentáře u knih

☰ menu

Možná jednou Možná jednou Colleen Hoover

Colleen má všechny knihy plné emocí a tahle není výjimkou. Příběh byl zajímavý, originální a já ho přečetla jedním dechem.

02.04.2021 5 z 5


Polámaná loutka Polámaná loutka Amo Jones

Tak jo, abych to shrnula. Styl psaní se mi líbí o něco víc a vlastně i děj celkově mi začíná dávat o něco větší smysl. Určitě tuto sérii chci dočíst, protože mě příběh Králů zajímá. Je to holt něco jiného, ve všem je zmatek, vztahy jsou tu zvrácené až stupidní. Přesto se mi ale tato série líbí a rozhodně ji dočtu!
Každopádně doporučuji číst ENG verzi.

01.04.2021 5 z 5


Stříbrná labuť Stříbrná labuť Amo Jones

Hodnotím 4* jen protože vím, že by byla škoda tuto sérii zahodit hned po prvním díle. Je pravda, že Amo se v psaní, knížku po knížce, zlepšuje, takže přesto, že tato knížka mi přijde částmi až stupidní, tak se těším na vývoj příběhu. Amo ráda zatajuje spoustu věcí v příbězích, takže jsem se cítila u mnoha scén zmatená, ale doufám, že si zbytek série užiju.
Jinak doporučuji přečíst v angličtině, protože tady ta dark romance se vážné špatně překládá do češtiny.

01.04.2021 4 z 5


Skóre Skóre Elle Kennedy

Dean je prostě zlatíčko.
Elle prostě umí psát skvělé, oddechové a hlavně vtipné knížky a tato není výjimkou. Pokud se člověk chce zasmát a prostě si užít jednoduchou romantiku, je toto něco pro něj. Hodnotím plným počtem hvězdiček, protože já jsem si příběh těchto dvou velice užila.

01.04.2021 5 z 5


Plán Plán Elle Kennedy

Po delší době jsem se vrátila k Elle a vážně toho nelituji. Miluji její styl psaní a humor v knihách. Čtvrtý díl v této sérii mě sice nenadchl stejně jako ty předchozí, ale stále hodnotím 5*. Oddychové čtení, při kterém se člověk zasměje. Takže úspěch.

21.03.2021 5 z 5


Iskrenie Iskrenie Samantha Young

Nebudu to hodnotit jako plnohodnotnou knihu, protože přece jen se jedná o novelu, ale návrat k příběhu Liv a Nate mě potěšil. Vždycky jsem tento pár řadila mezi mé oblíbence, takže přečíst si o jejich problémech bylo zajímavé a bavilo mě to. Manželství není vždycky růžové a v této knížce je to pěkně ukázané.
PS. Tato knižní série obsahuje víc než jen tuto novelu, takže doporučuji si najít i ty další. Sice nejsou přeložené, ale pro ty co ovládají angličtinu to nebude problém. :)

31.01.2021 5 z 5


Nightingale Way Nightingale Way Samantha Young

Krásný příběh na ukončení série. Musím se přiznat, že tato série mi přirostla k srdci. Je velice příjemně napsaná a hlavní postavy prostě zbožňuji.
Co se týče tohoto závěrečného příběhu, tak jsem spokojená. Možná to nebyl tak "silný" pár jako ty předchozí, ale za to jsem absolutně milovala jejich rodinu společně s Mayou.

25.01.2021 5 z 5


Scotland Street Scotland Street Samantha Young

Okey... prosila bych domů někoho jako je Cole. Děkuji!
Jeho postava mi přirostla k srdci už v předešlých dílech, takže jsem se na jeho příběh vážně těšila a nezklamal. Bylo to pěkné a já si četbu velice užila.

23.01.2021 5 z 5


India Place India Place Samantha Young

Knížku jsem si užila stejně jako předchozí tři díly. Miluju to, že se tam stále objevují postavy z předešlých dílů. Autorka dokázala jejich “rodinu” vážně krásně vyobrazit.

22.01.2021 4 z 5


Jamaica Lane Jamaica Lane Samantha Young

Hodnotím 5*, protože samostatný příběh byl skvělý a bavil mě. Jediné, co mě teda totálně vytáčelo, byl český překlad. Dospělí snad neříkají svým rodičům neustále "maminka a tatínek". A to není jediný překlad, který mi tam prostě neseděl.
Asi v půlce jsem se rozhodla knihu odložit a dočíst ji anglicky a udělala jsem dobře. Anglická verze mě bavila mnohem víc.
Mimo překlad se mi tato knížka moc líbila a plánuji tuto sérii dočíst.

21.01.2021 5 z 5


Výpověď Výpověď Whitney G. (p)

Knihu jsem měla rychle přečtenou. Zasmála jsem se a celkový příběhu se mi líbil. Není to nic extra, ale knížku jsem si užila.

17.01.2021 4 z 5


Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

(SPOILER) Puká mi srdce. Ani nevím proč mě to tolik dojalo, ale posledních pár stran se mi četlo poměrně obtížně a se slzami v očích. Možná jsem divná, ale pukalo mi srdce i pro Ryleho (nevím jak se to skloňuje). Kdyby tam byl vyobrazený jako čistý násilník, který chtěl Lily ublížit, tak by mi ho vůbec líto nebylo. Ale protože to tak právě nebylo, tak jsem z jeho postavou soucítila. Neříkám, že to co udělal bylo oprávněné, to vůbec (hranice byly překročeny), ale nemohla jsem si pomoct a bylo mi ho trochu líto. Lily byla silná osoba, která se nakonec dokázala postavit problémům. Zasloužila si obdiv, že se s tím vším dokázala takhle poprat. Epilog byl trochu pohádkový. Asi by mi nevadilo, kdyby tam už Atlas nebyl, i když chápu, že tam ten příběh celou dobu směřoval. Collen prostě umí psát knížky, kde se vyskytují tyto vážnější témata.

11.12.2020 5 z 5


Risk Risk Elle Kennedy

Opět nemám co vytknout. Knížku jsem si velice užila a několikrát jsem se zasmála. Šlo poznat, že si Elle psaní knihy užila. Měla jsem z toho podobný pocit, jako když jsem četla první knížku Off-Campus Návrh. Stejné sarkastické narážky a spoustu vtipných scén.
To, že byl děj předvídatelný, mi vůbec nevadí. U knížek od Elle ani nečekám, že by tam byl nějaký obrovský zvrat a nakonec spolu hlavní postavy neskončily. Užila jsem si dialogy a vlastně příběh celkově. Rozhodně doporučuji. :)

10.12.2020 5 z 5


London Road London Road Samantha Young

Líbí se mi to prostředí, ve kterém jsou tyto knihy psané. Postavy jsou stejně jako v prvním díle velice sympatické. Užívám si to, že se tam ty postavy stále objevují a tak stále můžeme nahlédnout do jejich života. Nemám co vytknout. Těším se na další díly.

08.12.2020 5 z 5


Nádech Nádech Penelope Douglas

Mám ráda styl "enemies to lovers", takže jsem si tento příběh velice užila. I přes to, že je to spíš teen kniha, tak se mi to líbilo. Knížka je čtivá a dá se přečíst během chvilky.

29.11.2020 4 z 5


Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty E. L. James (p)

Asi stejný názor jako na první díl. Vzhledem k tomu, že jsem viděla filmy, tak mě nic moc nepřekvapilo. Hodnotím 3* protože mě vytáčelo neustálé opakování těch samých frází a asi mi úplně neseděl styl psaní. Nečetlo se to špatně. Možná to bylo jen tím příběhem, že jsem se tím musela tak dlouho prokousávat.

26.11.2020 3 z 5


Nemali by sme Nemali by sme Vi Keeland

Já mám prostě knížky od Vi Keeland ráda. Nikdy nezklamou. Hlavní postavy byly obě sympatické a knížka se snadně četla. Jo a taky prostě zbožňuji takový to co-workers prostředí, takže proto dávám 5*.

25.11.2020 5 z 5


Milovaný nevlastný brat Milovaný nevlastný brat Penelope Ward

Autorka nezklamala, ale už jsem od ní četla lepší příběhy. Děj je vlastně sám o sobě pěkný a dokonce jsem se při něm zasmála. Knížku jsem četla v angličtině (což mi vůbec nevadí, naopak mě anglické slovní obraty možná baví i víc). 4* doporučuji

23.11.2020 4 z 5


Šéf Šéf Vi Keeland

Líbilo se mi, že Chase nebyl takový ten klasický hrubý bezohledný boháč, protože podle názvu jsem si myslela, že to bude klasika = namyšlenec vs. nenápadná podřízená. Ocenila jsem tedy, že postavy překvapily a celkový příběh byl vtipný a romantický. Za mě to určitě stojí za přečtení.

13.11.2020 5 z 5


Omyl Omyl Elle Kennedy

4* dávám jen proto, protože se mi předchozí díl líbil o něco víc. I tak je ale příběh krásný a rozhodně nezklame. Oddechová romantika. Za mě skvělý.

28.10.2020 4 z 5