Nela2 Nela2 komentáře u knih

☰ menu

Řekni mi pravdu Řekni mi pravdu Matthew Farrell

Knížku jsem objevila v knihobudce, takže očekávání jsem neměla příliš velká. Ale příjemně mě překvapila.... Jediné, co bych vytkla, je určitá překombinovanost.

19.02.2024 4 z 5


Slepičí polévka pro duši osamělého rodiče Slepičí polévka pro duši osamělého rodiče Jack Canfield

Knihy "Slepičí polévka pro duši" jsem znala už z dob studií. Vždy se v nich našly příběhy, které chytily za srdce či vedly k zamyšlení nad životem.
Tato kniha, určená pro osamělé rodiče, ke mě přišla v době, kdy jsem se stala jedním z nich. A musím přiznat, že mi v jistém smyslu pomohla.... respektive dodala mi jisté povzbuzení. Nepřečetla jsem jí na jeden zátah. Dávkovala jsem si ji po kouskách, vždy ve vhodný čas....

10.08.2023 5 z 5


K moři K moři Petra Soukupová

Moje první kniha od této autorky. Vzala jsem si ji s sebou k moři. :-)
Styl psaní byl trochu neobvyklý, ale četla se mi dobře. Ve finále mám ale z knihy trochu depresivní pocit.

20.07.2023 4 z 5


Kamínek malovaný Kamínek malovaný Michaela Fišarová

Milá knížka s hezkými obrázky.
S dětmi kamínky také malujeme, takže se nám tematicky hodila a její děj tudíž prožívaly o to víc.

13.05.2023 5 z 5


Kdo hledá, najde Kdo hledá, najde Lucie Sunková

Knížku jsem objevila náhodou - při výprodeji knih v knihovně. Četli jsme ji s dětmi v předvánočním čase a musím říct, že se líbila i mě, obzvlášť ten dojemný konec.

11.12.2022 5 z 5


Pravá matka Pravá matka Shalini Boland

Knížka mě příjemně překvapila. Dostala jsem se k ní náhodou... Není nijak obsáhlá, ale psaná je poutavě a nutí stále v čtení pokračovat. Dočetla jsem ve 2 ráno. :-)

15.11.2020 5 z 5


Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Knihu jsem si koupila, protože byla prodávaná na charitativní účely. Jinak bych po ní asi nesáhla.
Obálka zajímavá, knížka čtivá.... ale hrozně depresivní. Copak ani jedna z těch žen nebyla spokojená? Ke konci jsem si dělala neděje na happy end, ale bohužel...

22.07.2020 3 z 5


Anonymní dívka Anonymní dívka Sarah Pekkanen

Líbí se mi styl psaní autorek. Už předchozí kniha byla napsaná poutavě... Tato byla hodně psychologická a nechybělo napětí. Jen úplný závěr mě trochu zklamal - očekávala jsem, po tom všem, jiné chování hlavní hrdinky.

21.06.2020 5 z 5


Turbulence Turbulence Whitney G. (p)

Méně je někdy více - epilog už bych bývala nepotřebovala. Jinak kniha čtivá, prostředí zajímavé.

20.12.2019 3 z 5


Cizinec Cizinec Arno Strobel

Téma mě zajímalo... čekala jsem psychologický román, tak mě trochu překvapil závěr a pointa, spjatá s terorismem.

17.10.2019 4 z 5


King King T. M. Frazier

Téma se mi hodně líbilo - ztráta paměti, tetování... ale čekala jsem víc. Na můj vkus to bylo už hodně vulgární a chvílemi drsné.

06.07.2019 3 z 5


Rekonstrukce Rekonstrukce Viktorie Hanišová

Moje první setkání s autorkou. Dřív jsem se českým autorům bránila, ale teď je tu po Mornštajnové další zajímavá osoba. Knížka byla čtivá a téma se mi líbilo, pokud se to tak dá nazvat. Trochu mě zklamal otevřený konec. Ke konci jsem z hlavní hrdinky neměla dobrý pocit - to její chování k synovi jsem nedovedla pochopit. Po tom všem, co prožila...

25.06.2019 4 z 5


Mám tě rád, sestřičko Mám tě rád, sestřičko Astrid Desbordes

Jednoduchá a přitom krásná knížka. Zrovna ji čteme se synem, abysme mu pomohli zvládnout novou situaci s narozením sestřičky.

23.11.2018 5 z 5


Dalajlamova kočka Dalajlamova kočka David Michie

Milá kniha. Taková, co vyvolá úsměv i zamyšlení. Četla jsem ji několik měsíců - ne vždy byl čas a nálada na tento žánr. Ale jsem ráda, že se mi dostala do rukou.

02.11.2018 4 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

České autory obvyle nečtu, ale tato kniha byla všude vyzdvihovaná, že jsem jí dala šanci. A nelituji. Je to opravdu silný příběh, velmi dobře napsaný.

11.06.2018 5 z 5


Život za životem Život za životem Kate Atkinson

Téma pro mne bylo velmi zajímavé - znovuzrození, znovuprožití svého života odlišně, a to z nějakého určitého důvodu. Měla jsem ale trochu problém se knihou prokousat. Ne že by autorka nepsala dobře... Válečné prostředí není mým oblíbeným motivem, plus značná délka textu a cizí (německá) slova mi čtení znesnadňovaly.

01.03.2018 3 z 5


Ta přede mnou Ta přede mnou J. P. Delaney (p)

Vadilo mi, že ve většině knihy chyběly uvozovky v přímé řeči. Člověka pak trochu mate, co která postava říká nahlas a co si jen myslí. Ale jinak spokojenost - oceňuju originální námět a napětí. I díky střídání vyprávění postav z minulosti a současnosti bylo o čtivost postaráno.

02.11.2017 5 z 5


Let v oblacích Let v oblacích R. K. Lilley

Kniha mne trochu zklamala. Čtivá určitě je a odehrává se v zajímavém prostředí. Ale vadil mi hlavní hrdina svou manipulativností a něco v popisu erotických scén. Je tu vidět velká podobnost s 50 odstíny, které se mi na rozdíl od této knihy líbily nepoměrně víc.

26.08.2017 3 z 5


Destrukční deník Destrukční deník Keri Smith

Je mi jasné, že tato kniha není tak úplně kniha. Ale moc se mi líbí ten nápad. Možnost tvořit způsobem, který by mě třeba jinak nenapadl nebo bych se k němu neodhodlala. Všechny destruktivní úkoly plnit nebudu - na to mám knížky až moc ráda. :-) Ale některé děláme se synem dohromady, takže to bude jednou pěkná památka.

04.08.2017 5 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Trochu jsem si musela zvykat na jiný styl vyprávění příběhu (v přítomném čase). Autorka udržovala napětí, stále tak nutila pokračovat ve čtení. Celkový dojem z knihy mám trochu nepřijemný, vůbec nebyla špatná, ale trochu mě z toho jako rodiče malého dítěte mrazí.

01.06.2017 4 z 5