mmiirrkkaa mmiirrkkaa komentáře u knih

☰ menu

Pláňata Pláňata Petra Dvořáková

Vcelku o ničem. Alespoň já jsem zklamaná. Nenašla jsem si tam žádnou hodnotnější dějovou linku…

01.05.2024 2 z 5


Námi to začíná Námi to začíná Colleen Hoover

Za mě spíš slabší kniha autorky. Souhlasím s názorem, že pokračování bylo spíše zbytečné. A za mě spíš na škodu. Proč se vracet k něčemu, co bylo v podstatě uzavřené...

25.12.2023 2 z 5


United losers aneb Muži na pokraji naděje United losers aneb Muži na pokraji naděje Petr Kilián

Sympatická oddechovka, u které se člověk nenudí. Navíc ještě vtipná. (Mirek stál na peronu v chumlu lidí v náladě, jakou mohou vytvořit jen Češi čekající na České dráhy ) Dala bych 4*, ale vzhledem k tomu, že se jedná o debut, tak jsem dala 5*. Pokud jste vyznavači náročné literatury, asi vás to nedojme. Ale chcete-li se jen odreagovat a pobavit, tak hurá do čtení.

05.08.2023 5 z 5


Winterbergova poslední cesta Winterbergova poslední cesta Jaroslav Rudiš

Po dlouhém váhání jsem si s ohledem ba zdejší recenze knihu koupila. Čtení bylo zklamání. Pustla jsem se do ní 2x a ani jednou jsem ji nebyla schopná přečíst ani do půlky. Teď jsem přetrpěla audioverzi s panem Javorským. Namluveno je to hezky, o to nic. Ale příběh zkrátka není můj šálek. (A nejedná se o první zkušenost s Rudišem.)

12.03.2023 1 z 5


Musím tě zradit Musím tě zradit Ruta Sepetys

Hezký, ale šedé tóny vedou…

12.01.2023 4 z 5


15 roků lásky 15 roků lásky Patrik Hartl

Další Patrikovu knihu jsem otvírala plna očekávání a zároveň obav, jestli se náhodou už nevyčerpal a jestli mě tato novinka spíše nezklame. Hartlův rukopis je více než patrný. Stejně jako v předchozích titulech i tady někdo zemře, narazíte na cizojazyčný text a vypravěč ví víc než postava samotná. Narozdíl od předchozího titulu je zde největší prostor věnován jedné postavě - Alešovi, který se pohybuje převážně v ženském světě. (dcery, hlídací sousedka, švagrová, kolegyně v zaměstnání, matka, přítelkyně...) Mužský pohled na svět se ke čtenáři dostává prostřednictvím jeho gay kámoše, staršího bráchy a opileckého otce. A klíčovým tématem není nic jiného než vztahy (ať už sexuální nebo ty v rodině). I když z některých slovních obratů (typu načechrat činičilu či nebýt sráč) už jsem otrávená, nemám to Hartlovi za zlé a jsem autorovi vděčná, že po dlouhé době bylo co číst. Za sebe musím říct, že titul nezklamal. Uff :-)

30.10.2021 5 z 5


Jen jeden rok Jen jeden rok Penelope Ward

Velké zklamání. Příběh bez šťávy. Slovní zásoba peklo.

09.08.2021 odpad!


Sexy profesor Sexy profesor Vi Keeland

Příjemný relax na odpoledne/večer. Taková ta kniha, kdy je vám už od začátku jasné, jak to skončí, a přitom hltáte každé další slovo. Příjemným bonusem u tohoto typu literatury jsou "moudra", která vás přinutí k zamyšlení/k porovnání s vlastním životem. Sexy profesor jich pár nabízí.
*Ale když to tam není, nemůžete to nutit. To je totéž, jako když to tam je, a vy se to snažíte nevidět.
*Ten, kdo vás miluje, vám vaše chyby odpustí. Ale pokud je budete skrývat nebo o nich lhát, už to nebudou chyby - budou to rozhodnutí.
*Ale nakonec je vždy lepší někomu ublížit pravdou než ho učinit šťastným pomocí lží.
*To není jizva, je to jen řezná rána, která se zahojila. Opravdové jizvy jsou ty, které nejsou vidět - a ty se také hojí nejhůř.

11.02.2021 4 z 5


Věci, na které nastal čas Věci, na které nastal čas Petra Soukupová

Na novinku Soukupové jsem se těšila a “šetřila” si ji na Vánoce, ale bohužel mě zklamala. Myslím, že autorka umí víc. Popis stejného příběhu z pohledu různých postav mám ráda, ale tady mi to přišlo trochu odfláknuté... Místo aby se člověk ponořil do situace, tak jen tak klouže po povrchu. Každý den holt nemůže být posvícení.

05.01.2021 2 z 5


Podbrdské ženy Podbrdské ženy Jana Poncarová

Obsáhlá historie jednoho rodu, která nás provede celým staletím. A ukazuje, že i když žijeme v různých dobách, stále toužíme po stejné věci - spokojeném životě.

31.05.2020 5 z 5


Foukneš do pěny Foukneš do pěny Radka Třeštíková

Chvíli jsem odolávala, jelikož udělená hodnocení moc pozitivní nejsou, ale nakonec jsem si knihu pořídila a přečetla. Souhlasím s tím, že každá kniha od Třeštíkové je jiná. ( Za mě jsou top Bábovky a nej.odpad Veselí.) Tahle kniha rozhodně nepatří mezi oddechovky k moři. Ale mě si bůhvíproč získala. Snad pro svůj poetický jazyk, snad pro zoufalou Vladěnu. Nevím. Pořizovala jsem si ji s úmyslem přečíst a prodat, nicméně do světa nepůjde. Nechám si ji.

24.05.2020 4 z 5


Borec odvedle Borec odvedle Alexander Stainforth (p)

Zoufalství.... A to věčné oslovení To víš, holka už mi lezlo krkem. Za mě teda nikdy víc... Příběh průhledný od začátku, žádná zajímavá zápletka.

17.05.2020 1 z 5


Nejlepší pro všechny Nejlepší pro všechny Petra Soukupová

Povedená kniha. Občas mi 2-3 věty trvalo, než jsem se chytla, kdo že je právě vypravěčem příběhu. Jinak výborně vykreslené mezilidské a mezigenerační vztahy. A závěr pro mě byl jen třešničkou na dortu. Jsem ráda, že autorka ukázala, že ví víc než postava, a čtenář tak dostane odpověď na všechno, co ho zajímalo...

10.11.2019 5 z 5


Úsměvy smutných mužů Úsměvy smutných mužů Josef Formánek

Knihy, která mě nutí přemýšlet o tom, proč má alkohol v naší společnosti výsadní postavení. Proč ho naše společnost toleruje? Mluví se o tom, že kouření je zlo, ale kdo nepije, je "divný". Proč je častým dárkem láhev alkoholu. Proč je televize plná reklam na alkoholické nápoje (pivo, víno, rum, vodka...) ??? Ve svém okolí nemám žádné kuřáky, kteří se "ukouřili" k smrti, ale lidi, kteří mají problém s alkoholem, případně se "upili k smrti", ty znám...

24.07.2019 4 z 5


Patrioti Patrioti Sana Krasikov

Výborná knížka. Nejvíce jsem byla fascinována pasážemi o praktikách v SSSR. Výslechy, manipulace... Doporučuji

24.07.2019 5 z 5


Dědina Dědina Petra Dvořáková

Čtivá oddechovka. Po všech Hartlech a Třeštíkových příjemná změna. Dialekt mi nevadil. Navíc to všechno bylo velmi uvěřitelné. Rozhodně doporučuji.

12.12.2018 5 z 5


Veselí Veselí Radka Třeštíková

Na knihu jsem se velmi těšila, leč přinesla spíše zklamání. Pořád jsem čekala, kdy se příběh rozjede, ale žádného velkého příběhu jsem se nedočkala. Byť je hlavní hrdinka cca v mém věku, nijak jsem se s ní neztotožnila. Pro mě jsou top Bábovky. Mistrně propletené příběhy žen, co nejsou žádné bábovky...

22.09.2018 3 z 5


Katedrála moře Katedrála moře Ildefonso Falcones

Od knihy jsem nic nečekala. Historické romány nevyhledávám. Ale na základě doporučení jsem se rozhodla dát knize šanci. Začala jsem číst první stránky příběhu a kupodivu mě kniha velmi chytla. Pořád jsem čekala, kdy to začne být "blbé", ale Falcones vždy v pravou chvíli posune příběh dál, takže jsem se z ničeho nic ocitla na konci a musela jsem konstatovat, že to vlastně vůbec nebylo blbé. Naopak. Čas strávený s Arnauem příjemně utekl.

09.08.2018 5 z 5


Jediný muž Jediný muž Andrew Gross

Čtivá oddechovka, ale v závěru až moc překombinovaná (pasáž s Ackmanovou). Jinak super.

23.03.2018 4 z 5