Jen jeden rok

Jen jeden rok https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460515/bmid_jen-jeden-rok-1by-460515.jpg 4 455 87

Druhý ročník mého vysokoškolského studia nezačal zrovna šťastně. Hned první den jsem se chytla s jedním arogantním Angličanem – a věřte tomu, nebo ne, bylo to na pánských záchodcích (dámské byly mimo provoz a mně nezbylo nic jiného, než zamířit na pánské – ale nesuďte mě za to). Druhá rána přišla, když jsem navečer konečně dorazila domů a zjistila, že student, který u nás měl pronajatý pokoj, byl alergický na naši kočku. Takže si pokoj pronajal jiný student – a věřte tomu, nebo ne, byl to ten otrapa, s nímž jsem se pohádala! Tak začal můj příběh lásky a nenávisti s Calebem Yatesem. Ten chlapík, přesně věděl, jak mi zabrnkat na city. Hrál si se mnou jako kočka s myší. Občas jsem mu napsala mail plný rozhořčení a pohrdání… odpověděl mi vždycky ve stejném duchu. Byl tak otravný a protivný! Ale uměl být i vtipný a roztomilý… a tak vzrušující! Brzy mi přirostl k srdci a stal se mým nejlepším přítelem. Jen škoda, že se musel vrátit zpátky do Anglie. Od začátku jsem věděla, že se do něj nesmím zamilovat… z mnoha důvodů. Ale hlavně proto, že jsme před sebou měli jen jeden rok společného života.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Just One Year


více info...

Přidat komentář

LenkaStr
07.04.2024 2 z 5

Tohle bylo docela nevyrovnaný. Tak do půlky spíš nemastný neslaný, až na mírný zvrat s Archieho příchodem, se děj skoro nijak neposouval. Teprve zhruba v polovině se příběh konečně rozjel, ale na pořádné emoce došlo vlastně až po Calebově návratu do Anglie. A ta telenovela kolem Emmy druhé byla sice emotivní, ale taky dost přitažená za vlasy. Za mě celkově byla tahle kniha od autorky z těch slabších, ale na druhou stranu nejsem cílovka young adult, takže...
A jen tak mimochodně: jako young adult je to oštítkované, takže rozčilovat se, že to není čtení pro ženy ale pro teens mi přijde docela mimo mísu.

Ála1968
25.08.2023 5 z 5

Bylo to skvělý.Zase jsem si pobrečela a knihu přečetla na jeden zátah.


princesse
22.07.2023 3 z 5

Jako fakt? Čtení pro ženy? Tak pro teens. Tak uvědomělé mladí opravdu nepotkáte ani náhodou. Dost málo pravděpodobný příběh. Myslím, že ve skutečném životě by se to nestalo. Dobře se to četlo, ale hodně, hodně s nadhledem.

katerina4564
05.07.2023 2 z 5

Na úplném začátku jsem se docela těšila bude dál, ale...
Opět se v knize objevuje hodně komplikovaných prvků v podobě trauma z dětství, neúplná rodina, deprese, úmrtí, alkohol a podobně. Mne to prostě NEBAVÍ. Proč nemohou být dvě hlavní postavy alespoň trochu normální? Tahle komplikovanost mi kazí dojem z celé knihy.
U Teagen i Caleba jsem měla problém s věkem, u obou to na mne chvílemi působilo jako když čtu o kategorii 40+, ale dokázala jsem se od toho odprostit. Nemám ráda když v průběhu dojde k dlouhému odloučení, což se zde stalo a v tom mě už kniha přestala bavit a stránky jsem přeskakovala. Objev Emmy se do knihy vůbec nehodil a bylo to již příliš na jeden příběh, stejně tak jako závěr, kdy se sice konal happy end, ale za mne až moc přehnaný na tak mladé postavy.
Je to škoda, začátek mě bavil, ale vším dalším se mi dojem z knihy naprosto zkazil. Penelope až moc opakuje všechna ta ošklivá témata, která spojuje s hlavními postavami

Ivet_V
24.12.2022 3 z 5

První polovina byla nic moc. Děj byl pomalý a předvídatelný, postavy byly ploché a vůbec jsem se do nich nemohla vžít. V polovině se to změnilo, dostalo to spát a mě to začalo bavit. Některé události na konci mě překvapily. Jako oddechové čtení dobré.

Nermal
28.08.2022 4 z 5

Jo, tak tohle byl moc pěkný příběh. Nebylo tam tolik humoru, ani erotiky, ale přesto se to dobře četlo. Kromě lásky Teagen ke Calebovi tam byla přítomna i láska v rodině. Na jednu stranu se to prakticky celé odehrávalo v jednom domě, na stranu druhou to bylo krásně napsáno.
Docela mě mrzely některé zdejší komentáře, že to byla nuda a nereálné a hotovo. Copak by geniální holka kvůli klukovi nechala školy? A zrovna ta bezpodmínečná láska ke Calebovi se mi právě líbila. I rodiče obou protagonistů byli fajn, jak podporovali svoje děti.

MAU256
08.08.2022 5 z 5

Krásně čtivá romantická knížka. První setkání hlavních hrdinů na pánských záchodcích, tak i takový trapas se může stát :-). Bylo to hezké, romantické, smutné z pohledu opuštění matkou, ale to hlavní - láska si cestičku vždycky najde.

Gabusza
03.07.2022 5 z 5

Sladký, romantický, krásný. Četlo se mi to parádně, je zde i lehká erotika. Jsem spokojena :)

adela2230
14.06.2022 5 z 5

Je to super příběh, tentokrát je sice zaměřený na mladší generaci, ale i tak dokáže zaujmout vším, co nabízí. Rozhodně jedna z povedených knih této autorky.

moudivlacek
26.05.2022 5 z 5

Hrdinka vysokoškolačka žije už dlouhou dobu v "šnečí ulitě", je to přece správně, když chcete, aby vás nikdo "nezranil". Najednou přijde do cesty sexy kluk a já si myslím, že má suprovej život. Jenže... a co když ne, co když i on má svou "temnou minulost"? Teagan a Caleb, oba mají své touhy, své sny, ale také obavy a strach, jenže kdo dokáže vykročit z tmy ze svého vlastního stínu? Můžeš být ve tmě, můžeš mít strach, ale vždy je lepší udělat byť i malý krůček ke světlu. Vyjít ze své vlastní ulity, rozhodnout se užít si každou chvíli života, dokud to jde, na to je třeba pochopit své vlastní já a nebát se života.
Na tuhle knihu dlouho nezapomenu, sice příběh mnohem mladší generace, pointa příběhu však platí pro každého, kdo chce žít a ne přežívat... Užijte si čtení stejně jako já.

michaela5515
01.04.2022 5 z 5

Trochu mě udivuje nízké hodnocení. Za mě příběh originální, hodně sladký a dojemný. PW umí psát vtipně a sexy. Tohle bylo trochu jiné. Takové víc citlivé, když vezmeme v potaz hned několik vážných témat, které se objevují. Ale byla to skvělá oddechovka a kvůli těm šťastným koncům to i čtu.

LiLinka
28.02.2022 5 z 5

Moje druhá přečtená kniha od autorky a opět mě bavila. Na odreagování ideální čtení. A prostředí Bostonu, miluji! :)

DomenicaRisa
20.12.2021 1 z 5

Pomohlo to překlenout nudnou pracovní neděli, když zrovna nechodili lidi. Znovu tuhle YA knížku ale číst nebudu. V sekci románů pro ženy to nemá co dělat. Zlaté After vedle tohoto. Závěrečné "drama" jsem čekala celou dobu, takže neoslnilo. A pokus o postavu kamarádky Kai měl zůstat jen ve fantazii autorky.

Lee7
16.12.2021 4 z 5

Nevím proč má kniha nízké hodnocení, za mě patří přesně do té kategorie srdcovek. Dojemná, vtipná a velmi silné životní příběhy.

uminaa
28.11.2021 5 z 5

Ďalší príjemne strávený čas s knihou. Príbeh ma bavil, takže som spokojná ;)

johana3160
11.11.2021 3 z 5

Bohuzel drtiva vetsina knih, ktere vzesly z pera PW nejsou ztovna oslnujici. Pribeh dvou mladych lidi je sice romanticky a sladky, ale taky neuveritelne naivni az neni uveritelny. Navic pribeh po “prvnim roce” uz zacina byt hrozne prekombinovany a je proste nad me sily v nem uz videt neco vic… polovinu knihy se pribeh spise vlece a druhou je zas prekombinovany. Neni to necitelne, ale myslim, ze jednou stacilo.

jitka7
09.11.2021 3 z 5

Ten příběh mě nedokázal pohltit, vcucnout a zaujmout. Vůbec bych netvrdila, že je kniha nějak špatná. Určitě se najde mnoho, kteří budou naprosto spokojení. Pro mě se to strašně pak už vleklo, nemělo to moc jiskru. Ani mi nepřišlo, že by tam byla nějaká akce. Hlavní hrdinové byli úplně na pohodu. Jen mi tomu něco hold chybělo. Ale určitě doporučuji přečíst. Každý, kdo má rád knihy Ward si bude asi libovat.

Knižnítoulky
09.11.2021 4 z 5

Jen jeden rok je dalším dílem známé autorky Penelope Ward. Jedná se o jednoduchou čtivou oddechovku s lehkým náznakem erotiky a romantiky. Pokud je tato autorka pro vás známá dostanete v průměru přesně to, co očekáváte. Nesmím však opomenout fakt, že tento román se řadí spíše k jejím slabším.

Kristy.Seb
31.10.2021 4 z 5

Když si vytvoříte dostatečně silnou vizu něčeho, co chcete dosáhnout, dovede vás tam.

Když člověk někoho miluje, měl by ho respektovat, měl by ho nechat jít, a ne na něj přenášet svá břemena a utrpení.

Vůbec nevadí, že nejsme dokonalí. I když se nám třeba něco nepovede, nebo něco uděláme špatně, tak pokud se k lidem, které máme rádi, chováme s úctou a respektem, odpustí nám to.

Moc hezky napsaný příběh. Milý, bolestivý a plný něhy a lásky. Jen mě trochu mrzí konec, přišel mi neuzavřený.

Vendulik
27.10.2021 3 z 5

Konečně kniha, kde nejsou jen krásní a bohatí lidé. Příněh mi příšel takový nedokočně. Mohla autorka na knize ještě více pracovat. Náměh knihy nádherný. Z pohledu Celeba kniha nemusela být vůbec napsaná, stačilo jen z pohledu hlavní hrdinky. Celeb působil jako takový špatný doplněk.