Miska2001 Miska2001 komentáře u knih

☰ menu

Kdy? Kdy? Victoria Laurie

Od téhle knihy jsem nečekala až takový spád událostí, takže určitě super překvapení. Užila jsem si čtení od začátku do konce. Prosím, víc takových knih!

24.03.2020 5 z 5


Dopisy ztraceným Dopisy ztraceným Brigid Kemmerer

Na tuto knihu jsem se moc těšila. A nezklamala mě. Neskutečně se mi líbily myšlenky postav a také samozřejmě, jak je příběh napsaný. Líbily se mi posuny ve vztahu mezi hlavními postavami, a jak si ze svých životů postupně odkrývali víc a víc vzpomínek, i když ne vždy byly příjemné. Rozhodně doporučuji!

06.08.2019 5 z 5


Ptačí srdce Ptačí srdce Clive Woodall

Podle mě velice srdce rvoucí příběh. Konec mě hodně dostal a nápad autora vytvořit něco takového... nemám slov. Kniha o statečnosti drobné červenky. Upřímně koho by to napadlo? Ale víte, co se říká. Kde není strach není odvaha a každý tím může překvapit bez ohledu na velikost.

16.05.2019 4 z 5


Projekt Kronos Projekt Kronos Pavel Bareš

Co víc dodat, než GE-NI-ÁLNÍ. Netuším, jak jinak bych to mohla ohodnotit. I když na úplném začátku jsem si říkala: "Proboha! Co jsem to kruci (omlouvám se za slovník) začala číst? To je šílený! Ale pak se příběh rozjel a já se musela jen otřásat při představě, že by ten svět, který autor vytvořil, byl skutečný. Nejhorší je uvědomění, že příběh není až v tak daleké budoucnosti. Občas přišly chvíle, kdy jsem měla chuť autora zaškrtit, ale ono nutkání zmizelo téměř okamžitě v dalším momentu. Stránky utíkaly pod rukama. Příběh je neskutečně promyšlený. Ve výsledku mám z děje příběhu smíšené pocity. Těším se na další díl, ale zároveň se bojím, co dál Pavel Bareš vymyslí a čím své čtenáře dostane do kolen.

16.05.2019 5 z 5


Třpytný dvůr Třpytný dvůr Richelle Mead

Nikdy jsem si nemyslela, že se mi bude líbit romantická fantasy, ale tahle knížka si mou pozornost udržela od začátku do konce. Příběh odvážné Adelaide se mi vryl do paměti a já neskutečně děkuji kamarádce, že mi tuhle knížku koupila.

06.04.2019 5 z 5


Vlčí princezna Vlčí princezna Cathryn Constable

Skvěle napsaný příběh plný napětí, ale zároveň je kniha celkem odpočinková. Hrozně moc mě to bavilo a jsem ráda, že jsem na tuhle knížku narazila :).

06.04.2019 5 z 5


Zrození Toronie Zrození Toronie J.D. Rinehart (p)

Epické vyvrcholení, napětí od začátku do konce. Lépe to skončit nemohlo. Děkuji autorovi za úžasnou fantasy sérii.

13.02.2019 5 z 5


Utajené orákulum Utajené orákulum Rick Riordan

Další skvělá počínající série? Ó můj Bože! Fanouškům knížek od Ricka Riordana srdíčka plesají radostí.

16.12.2018 5 z 5


Inheritance Inheritance Christopher Paolini

Nádherné vyvrcholení. Nebyla bych vůbec proti, kdyby autor napsal nějaké to volné pokračování.

16.12.2018 5 z 5


Eldest Eldest Christopher Paolini

Napínavé pokračování již dost napínavého Eragona. Jsem nadšená z vývoje děje!

16.12.2018 5 z 5


Pán věže Pán věže Anthony Ryan

Uf, děj se hodně přiostřuje. Napínavé čtení, ovšem ale začíná přibývat postav a já se v tom pomaloučku polehoučku ztrácím. Snad si s tím nějak poradím :).

16.12.2018 4 z 5


Legenda Legenda Marie Lu

O Legendě jsem hodně slyšela a říkala jsem si: "To určitě nebude tak dobré, jak se říká." Jenže sotva jsem tuto knihu začala číst, neskutečně mě chytla. Už jenom ten rozdíl mezi hlavními postavami. Jsem ráda, že se mi Legenda dostala do rukou a už se nemůžu dočkat, až začnu číst Fenomén.

16.12.2018 5 z 5


Poslední z bohů Poslední z bohů Rick Riordan

Úžasné vyvrcholení této série. Opět napětí, radost a pláč. Jak to tenhle autor dělá, že ve mě svým příběhem pokaždé vzbudí tolik emocí? :)

12.11.2018 5 z 5


Prastarý meč Prastarý meč Rick Riordan

Myslím, že stačí přečíst jeden jediný díl z nějaké série od Ricka Riordana a řeknete si: "Jo, tak tohle je teda bomba. Já chci další díl!"

12.11.2018 5 z 5


Královna ohně Královna ohně Anthony Ryan

Nebyla špatná, ale měla jsem velký problém u té spousty postav. To byla jediná nevýhoda, ale jinak napínavé čtení, jako u dvou předchozích dílů.

12.11.2018 3 z 5


Rozvaliny Gorlanu Rozvaliny Gorlanu John Flanagan

Čtení této knihy jsem si velice užila. Obsahuje napětí, ale i zábavu (přesně, jak to v knížkách miluju). Postava Willa mi byla od samého začátku sympatická. Momentálně čtu šestý díl a tato sympatie mě stále neopouští.

12.11.2018 5 z 5


Zloděj blesku Zloděj blesku Rick Riordan

Co více dodat než plný počet hvězd. Rick Riordan je skvělý autor, který píše čtivě, zábavnou, ale i naučnou formou. Ovšem ne takovým nuceným způsobem, jak to do vás hustí ve škole. U této knížky i jejich pokračování se budete v jednom kuse smát, ale místy si i popláčete nebo si budete kvůli nervům kousat nehty. Teď možná malinko přeháním, ale báječné čtení to rozhodně bylo.

12.11.2018 5 z 5


Eragon Eragon Christopher Paolini

Na to, že tuto knihu napsal autor v pouhých 15 letech (myslím), je to skvělé čtení. Když čtete o Eragonových dobrodružstvích, připadáte si, jako by jste tam byli s ním. I když pro nás by to nedopadlo, tak, jako pro něj. Christopher Paolini dobře popsal jak kladné, tak i záporné postavy a to už vůbec nemluvím o světě, ve kterém se tento poutavý příběh odehrává.

12.11.2018 5 z 5


Píseň krve Píseň krve Anthony Ryan

Knížka se mi moc líbila. Svět a postavy jsou promyšlené a já, jelikož jsou boje ve fantasy knížkách mé oblíbené části a tady jich je spousta, se od toho zkrátka nemohla odtrhnout.

12.11.2018 5 z 5