Mikindada Mikindada komentáře u knih

☰ menu

Krásky Krásky Dhonielle Clayton

Kniha mě nudila a vůbec nezaujala, četla jsem ji poměrně dlouho jen proto, že jsem doufala, ež se něco změní.

29.09.2023 odpad!


Dobře mi tak Dobře mi tak Radka Třeštíková

Knihu jsem přečetla v rekordním čase, no nicméně to na mě trochu působilo jako jednostranný okolnostma ovlivněný pohled zhrzené ženy, na druhou stranu proč ne, v každé životní situaci se dá napsat skvělé dílo.

21.02.2023 4 z 5


Hezčí svět Hezčí svět Barbora Šťastná

Kniha mě zaujala natolik, že chci přečíst další od této autorky. Četla se sama, o napětí nebyla nouze a vtáhla mě neskutečně do děje. Akorát ten happy end, až moc nereálné z mého pohledu, ale proč ne, jinak dějově se mi líbily skoky do historie a pokaždé jsem se dozvěděla, jak to vlastně před tím bylo a čekala na rozuzlení. Sama jsem byla překvapená, jak moc je knížka chytlavá.

24.01.2023 4 z 5


Krvavý lístek Krvavý lístek Crystal Smith

Celkem poutavá knížka, plná dobrodružných zápletek a napětí, která je ale taky tak trochu sci-fi a někdy hraničí i s červenou knihovnou, ale přesto jsem se vždy ráda vrátila a zabředla do děje, abych prožila s hlavní hrdinkou její příběh znovu a znovu

15.10.2022 4 z 5


Sí, vole! Sí, vole! Pavel Liška

Docela dlouho jsem četla na to, že je kniha plná obrázků, ale ne proto, že by se špatně četla nebo nebavila, ale proto, že mě víc zaměstnával syn a pak jsem si šla raději lehnout. Jinak bych knihu určitě dočetla v rekordním čase, byla jsem i na besedě a opravdu to jejich barvité humorné popisování, naproste jedinečné cestování na blind, jako klobouk dolů, taky bych někdy chtěla zažít, ačkoliv si nejsem jistá, jestli bych to zvládla, ale alespoň prostřednictvím této knihy jsem byla jejich součástí, těším se na další cestu pánové

09.05.2022 5 z 5


Zámek u řeky Zámek u řeky Chloe Duval

Zajímavé, ale trochu zdlouhavé a táhlé , ke konci to teprve nabralo grády, jinak jsem se chvílema nudila

11.07.2021 3 z 5


Nedokončené příběhy Nedokončené příběhy J. R. R. Tolkien

Kniha me nebavila, pribehy nezaujaly, tak jsem ani nedocetla, oproti PP a H mene poutava

24.02.2021 1 z 5


Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Četla jsem jedním hltem a neustále se udivovala, jak se děj měnil v průběhu a nenechal čtenáře vůbec se odtrhnout. Opravdu strhující

08.12.2020 5 z 5


Trhlina Trhlina Jozef Karika

Od začátku až do konce jsem byla napnutá a zvědavá a otevřený konec to je důvod k pokračování :) Musím říct, že jsem se chvílema tak bála, že jsem si doma musela rozsvěcet větší světlo, když jsem tu zrovna byla sama. Kniha je napsaná děsivým dojmem a je to zatím jeden z nejlepších hororů, které jsem četla, to by chtělo filmovou verzi

30.11.2020 5 z 5


Letuška z economy aneb Co na Instagramu neuvidíte Letuška z economy aneb Co na Instagramu neuvidíte Petra Jirglová

Byla jsem hrozně zvědavá na prostředí, ke kterému jsem se dřív i já chtěla připojit, ale nakonec mi bylo líto, že právě z tohoto prostředí jsem se moc nedozvěděla. Knížku jsem měla přečtenou během dvou hodin, protože se čte jednoduše, párkrát jsem se i zasmála a viděla trochu sebe :) A bylo mi líto, že to tak brzo skončilo. Strašně odlehčená knížka, při který maximálně vypnete a říkáte si škoda, že autorka nešla dál a dál a nepropadla se hlouběji ke stavu beztíže :)

30.10.2020 4 z 5


Osvětimská knihovnice Osvětimská knihovnice Antonio G. Iturbe

Úžasná knížka, kterou jsem doslova hltala stránku po stránce a zároveň trnula hrůzou, ačkoliv je mi jasné, že hrůzy, které se děly, se ani v knize popsat nedají. Člověk si ani nedokáže představit, jaké hrůzy se děly a co si všechno lidé v Osvětimi skutečně prožili. Teprve potom mohou říct, že si váží toho, co je dnes bráno jako standard.

26.10.2020 5 z 5


Psí cesta Psí cesta W. Bruce Cameron

Nádhera, ani nevím, kolikrát jsem u téhle knížky brečela, ale bylo to opravdu mnohokrát, krásný příběh, který nám opět dá znát, že život bez domácího mazlíčka je zkrátka smutný a neúplný, četlo se samo a místem mě až mrzí, jak to uteklo

17.08.2020 5 z 5


Psí domov Psí domov W. Bruce Cameron

Nádhera, knížka vypráví o poutu mezi zvířaty celkově, je humorná a vezme vás za srdce, miluju příběhy, kde jsou hlavními hrdiny zástupci zvířecí říše.

26.06.2020 5 z 5


Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Bála jsem se, že to bude nuda, stejná nuda, jako film, ale....Musím řict, že po recenzích od lidí, co knihu četli, jsem musela zkusit a naprosto skvělé, hodně mě mrazilo a docela jsem se doma i sama bála :D Výborný, napínavý, no prostě nechápu, kde ve filmovém zpracování udělali chybu, ale tohle je úplně něco jinýho. Jestli se chcete bát, tak určitě doporučuju, ale radši za světla :)

30.04.2020 5 z 5


Psí poslání Psí poslání W. Bruce Cameron

Miluju, tuhle knihu opravdu miluju a je to krasny, srdceryvny pribeh o psech, stvorenich, ktere maji radsi cloveka nez sebe sameho. Knizka se cte sama.

20.02.2020 5 z 5


4 dny v Kábulu 4 dny v Kábulu Anna Tell

Příběh mě celkově nezaujal, občas měl své světlé stránky, místy jsem byla i napnutá, ale celkový dojem to bohužel nezlepšilo.

03.02.2020 2 z 5


Stříbrná zátoka Stříbrná zátoka Jojo Moyes

Nádherná kniha, která má pro mě dostačující happy end. Díky této knize jsem si velryby vybavila, jako kdybych byla přímo u nich. Napínavé momenty střídají smutné vzpomínky, ale zároveň vás vždy dokážou vtáhnout do děje.

05.12.2019 5 z 5


Království stínů Království stínů Barbara Erskine

Ze začátku mi to přišlo zdlouhavé a moc mě příběh nezaujal, asi proto, že se prolínali dva světy a já jsem stále hledala impulz, jak ony dva světy roztřídit. Postupně jsem si ale knihu zamilovala, bylo v ní spoustu okamžiků, kdy se mi tajil dech, příběh Isobel, který byl celkem podobný jako hrdinčin samotný, zastřelení psa a další zajímavé momenty, u kterých jsem knihu hltala a nemohla se od ní odtrhnout.

10.11.2019 4 z 5


Pod krvavými nebesy Pod krvavými nebesy Mark Sullivan (p)

Nádherný, ale smutný příběh plný napětí, dobrodružství, plný sebeobětování se a laskavosti.

12.09.2019 5 z 5


Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

Musím říci, že od začátku mě to nesmírně chytlo. Děj nemá slabá místa, krásně plyne a vtrhává do děje. Přistihla jsem se, jak to čtu zcela ponořená do příběhu a nevnímám nic kolem.

15.08.2019 5 z 5